Geld verdienen met affiliate marketing

26 Winstgevende methodes omschreven..

Gemiddelde leestijd: 26 minuten
Geld verdienen met affiliate marketing

Affiliate marketing is without a doubt het beste verdienmodel op het internet. Je schrijft wat artikelen voor je website of blog, plaatst hier een affiliate link bij en het geld stroomt op de automatische piloot binnen. Er zijn echter nog veel meer platformen waarop geld verdienen met affiliate marketing mogelijk is. 

In dit artikel gaan we het hebben over de websites en platformen die je naast je eigen website of blog kunt gebruiken om geld te verdienen met affiliate marketing. Voor sommige platformen heb je geld nodig om te investeren, andere platformen zijn volledig gratis te gebruiken. 

Wil jij weten waar ik mijn affiliate producten promoot en hoe ik geld verdien met affiliate marketing? Lees dan snel verder..!

Geld verdienen met affiliate marketing? Dit zijn de mogelijkheden: 

Twitter 

Twitter is een social media platform waarop gebruikers zogenaamde tweets kunnen plaatsen. Tweets zijn berichten van maximaal 280 tekens lang en bieden jou de mogelijkheid om een affiliate product te promoten. In iedere tweet die je deelt kun je een affiliate link plaatsen en zo bezoekers doorsturen naar het product dat je promoot. 

Naast de welbekende tweets biedt Twitter ook de mogelijkheid om een URL te plaatsen in de biografie van je profiel. Deze URL kan een verwijzing naar je website zijn maar in plaats daarvan kun je ook een affiliate link plaatsen. Bij iedere bezoeker die nu je Twitter profiel bezoekt heb je kans om een verkoop te realiseren 

Twitter Ads 

Naast de gratis mogelijkheden die Twitter biedt kun je er ook voor kiezen om tegen betaling advertenties te plaatsen, hiervoor gebruik ik Twitter Ads. Twitter Ads is het adverteerders platform van Twitter en is voor affiliate marketing en erg sterk medium. 

Via Twitter Ads kun je heel gericht je doelgroep instellen, hierdoor wordt je advertentie alleen vertoont aan mensen die interesse hebben in het onderwerp van het product dat je promoot. 

Hou er rekening mee dat dit een betaalde vorm van adverteren is, dus hoe gerichter de doelgroep, hoe beter de resultaten. 

Facebook 

Facebook is vandaag de dag nog steeds het meest gebruikte social media platform en biedt veel gratis mogelijkheden om een product te promoten. Je kunt zowel een product promoten onder je eigen naam als onder een bedrijfs-of pagina naam. Hieronder vind je een korte opsomming van de gratis mogelijkheden die Facebook biedt:

 1. Plaats Facebook berichten met een affiliate link. 
 2. Reageer op berichten van andere met een affiliate link.
 3. Maak een Facebook pagina over het product dat je promoot.
 4. Plaats een affiliate link in de biografie van je Facebook pagina.
 5. Benader Facebook groepen die relevant zijn aan het product dat je promoot.

Met een beetje inspiratie zijn er vast nog meer methodes te vinden. Zorg er altijd voor de je een goede afwisseling behoudt tussen het aantal gesponsorde berichten (berichten met een affiliate link) en gewone berichten. Als je teveel affiliate links plaatst dan zullen de mensen snel doorhebben dat geld verdienen met affiliate marketing je einddoel is. 

Facebook Ads 

Met Facebook advertenties kun je voor relatief weinig geld ongeveer 2,5 miljard mensen bereiken. Voor internet marketeers biedt dit geweldige kansen. Om zelf advertenties op Facebook te kunnen plaatsen heb je alleen een Facebook account, en wat geld om te investeren nodig. 

Facebook advertenties kun je aanmaken via Facebook advertentiebeheer, hier kun je ook een doelgroep, locatie, budget etc. instellen. Wat je ook in het advertentiebeheer kunt terugvinden zijn je statistieken, bijvoorbeeld: de gemaakte kosten, het aantal weergaven, conversies enzovoort. 

Je kunt bij Facebook heel gericht je advertentie aan een bepaalde doelgroep tonen. Zo kun je een advertentie bijvoorbeeld richten op een specifieke locatie, leeftijd, interesse, of een combinatie van deze 3 factoren. 

YouTube 

Het populaire video platform YouTube biedt ook een mogelijkheid om geld te verdienen met affiliate marketing. Je kunt bijvoorbeeld product reviews maken waarin je het product dat jij promoot onder de loop neemt, of een instructie video waarin je laat zien hoe het desbetreffende product werkt. 

Bij YouTube heb je de mogelijkheid om een link in de omschrijving van je video te plaatsen. Dit kan een verwijzing naar je website zijn maar ook een affiliate link. Verwijs in je video naar de link in de omschrijving, zeg bijvoorbeeld tegen je kijkers dat ze via deze link korting kunnen ontvangen op het product dat jij promoot. 

Bij iedere bezoeker die nu je video bekijkt maak je kans om een verkoop te realiseren. 

YouTube Ads 

Bij YouTube heb je de mogelijkheid om met beeldmateriaal te adverteren. Het is niet noodzakelijk want tegenwoordig kun je ook tekstadvertenties gebruiken, maar als je handig bent met videobewerking dan kun je hier geweldige resultaten behalen. Je kunt bij YouTube op 3 verschillende manieren adverteren:

 • Instream Ads (Video advertenties die je na 5 seconden kunt overslaan.)
 • TrueView Discovery Ads (Tekstadvertenties die worden weergegeven in de zoekresultaten en tijdens video’s.)
 • Bumper Ads (Maximaal 6 seconden durende video advertenties die je niet kunt overslaan.)

Daarnaast is het belangrijk om te weten dat je bij video advertenties per 1.000 weergaven betaald, en bij tekstadvertenties per klik. 

Instagram 

Geld verdienen met affiliate marketing werkt op Instagram in vele opzichten net even iets anders dan bij andere social media platformen. In tegenstelling tot Facebook is het bij Instagram namelijk niet mogelijk om een affiliate link in je post te vermelden, je kunt wel een affiliate link in de biografie van je profiel plaatsen en hier bezoekers naartoe sturen. 

Wil je geld verdienen op Instagram dan is het belangrijk dat je op regelmatige basis content plaatst, liefst zo’n 2 a 3 keer per dag. Wat ook niet mag ontbreken zijn Instagram volgers. Zonder Instagram volgers bereiken de berichten die je plaatst geen publiek en zul je ook geen verkoop realiseren. 

Verwijs in de berichten die je plaatst naar de affiliate link in je profiel, maar doe dit niet in elk bericht. Zorg dat er een goede afwisseling is tussen normale en promotie berichten, anders zullen je volgers snel hun interesse verliezen. 

Instagram Ads 

Adverteren op Instagram werkt in grote lijnen hetzelfde als bij Facebook, je kunt hier ook het Facebook advertentiebeheer voor gebruiken. Tijdens het aanmaken van een nieuwe advertentie kun je aangeven of je deze op Facebook, Instagram of Messenger wilt tonen, in dit geval kies je dus Instagram. 

Als je een zakelijk Instagram account hebt dan kun je ook direct vanuit Instagram advertenties aanmaken, dit kan echter alleen om Instagram berichten te promoten. Een persoonlijk account is met 1 druk op de knop om te zetten naar een zakelijk account, hier zijn geen kosten aan verbonden. 

Als je wilt adverteren met berichten van je Facebook pagina dan dien je deze eerst aan je Instagram account te koppelen. 

LinkedIn 

LinkedIn is een social media platform dat zich voornamelijk richt op het bedrijfsleven. Hier vind je vooral veel recruiters, coaches en andere specialisten. Dagelijks zijn er ongeveer 650.000 mensen actief op LinkedIn waarvan het merendeel geïnteresseerd is in werk en business. 

Bij LinkedIn heb je de mogelijkheid om affiliate links in je berichten te verwerken. Uit eigen ervaring weet ik dat vooral zakelijke producten zoals SEO en affiliate marketing trainingen hier goed converteren. 

Een andere gratis mogelijkheid om via LinkedIn geld te verdienen met affiliate marketing is het aanmaken of deelnemen aan een LinkedIn groep. Een LinkedIn groep kun je zien als een Facebook pagina waarop gelijkgestemde ideeën en ervaringen uitwisselen. Door actief deel te nemen aan een LinkedIn groep win je het vertrouwen van andere leden waardoor zij sneller iets via jou zullen kopen. 

LinkedIn Ads 

LinkedIn advertenties zijn er in 8 verschillende varianten en kun je aanmaken via de LinkedIn Campaign Manager. In vergelijking met andere platformen is adverteren bij LinkedIn vrij prijzig, maar met de juiste strategie kun je hier goede resultaten behalen. Hieronder volgt een opsomming van de adverteer mogelijkheden: 

 1. Text ad
 2. Single image ad
 3. Carousel image ad
 4. Video ad
 5. Follower ad
 6. Spotlight ad
 7. Job ad
 8. Message ad

Het type advertentie dat je kiest is afhankelijk van het doel dat je wilt bereiken. Heb je een vacature? Kies dan voor een Job ad. Ben je op zoek naar volgers voor je LinkedIn pagina? Kies dan voor een Follower ad. Wil je bezoekers naar je website sturen? Kies dan voor een text of single image ad. 

TikTok 

Net als bij Instagram is het bij TikTok helaas (nog) niet mogelijk om affiliate links in je berichten te verwerken. Geld verdienen met affiliate marketing kan wel maar dan via een kleine omweg. 

Bij TikTok is het de bedoeling dat je korte video’s gaat delen. Deze video’s kun je met behulp van filters en loops bewerken tot grappige eindresultaten. Andere TikTok gebruikers kunnen via het tabblad ‘ontdekken’ deze video’s bekijken, een reactie achterlaten of de video delen met vrienden. 

Je kunt bij TikTok geld verdienen met affiliate marketing door bijvoorbeeld je affiliate link in te korten via bit.ly of adf.ly. De URL die hier uit komt kun je tijdens het opnemen van een TikTok video op een A4’tje schrijven en in beeld houden. 

Geef in je video aan dat kijkers via deze URL korting kunnen ontvangen op het product dat jij promoot. Bij iedere kijker maak je nu kans om een verkoop te realiseren. 

Google Ads 

Altijd al op de eerste pagina van de zoekresultaten in Google willen staan? Dat is mogelijk met Google Ads! Google Ads is het adverteer platform van Google en biedt jou de mogelijk om op een zoekwoord naar keuze direct bovenaan de resultaten te verschijnen. 

Google is de drukst bezochte website ter wereld. Bijna iedereen die op zoek is naar informatie begint zijn zoektocht hier. Ook voor adverteerders is Google veruit de beste oplossing. Mensen zijn namelijk gewend om vanuit Google door te klikken naar andere websites, hier kun je als adverteerder op inspelen. 

Wil je zelf adverteren op Google? Dan kun je gebruik maken van een gratis voucher t.w.v. €75,-. Na het besteden van je eerste €25,- krijg je van Google €75,- advertentie tegoed helemaal gratis, hier zijn geen voorwaarden aan verbonden. 

Pinterest 

Pinterest in een social media platform dat vaak wordt vergeten maar ook op Pinterest is geld verdienen met affiliate marketing mogelijk. Net als bij andere social media platformen is het noodzakelijk dat je mensen hebt die je account volgen, anders zullen je promotie tactieken niemand bereiken. Daarnaast is het belangrijk dat je jouw Pinterest account strak en overzichtelijk houdt, niemand houdt van een rommelig Pinterest account en als je niet uitkijkt dan zal je account zijn waarde verliezen. Zorg er dus altijd voor dat je informatieve en promotie artikelen goed afwisselt. 

Tumblr

Tumblr is een sociaal netwerk waar gebruikers hun eigen micro-blog kunnen aanmaken. Op dit micro-blog kunnen zij content plaatsen zoals artikelen, afbeeldingen, video’s, geluidsopnames en natuurlijk affiliate links. 

Tumblrs kunnen ervoor kiezen om hun microblog openbaar te maken maar kunnen dit ook privé houden. Als je Tumblr wilt gebruiken om geld te verdienen met affiliate marketing dan is het natuurlijk verstandig om je blog openbaar te maken. 

Tumblr is net als Pinterest zo’n social media platform dat je snel zou vergeten. Toch zijn er dagelijks 115.000 mensen actief, geld verdienen met affiliate marketing is dus zeker mogelijk. 

Skype 

Skype is een door Microsoft ontwikkeld programma waarmee je gratis over het internet kan telefoneren en chatten. Ook via Skype kun je producten promoten. Persoonlijk gebruik ik Skype vooral voor zakelijk overleg met mijn partners maar je kunt dit programma ook voor affiliate marketing doeleinden gebruiken. 

Een goede promotietactiek op Skype is het opzetten van een advies / hulp lijn. Deze hulplijn kun je promoten op het internet. Mensen kunnen jou opbellen als ze hulp nodig hebben met een probleem dat aansluit op jouw expertise. 

In dit telefoon gesprek kun je de klant warm maken om een bepaalt product te kopen, je kunt je eigen ervaringen met dit product delen en vertellen waarom jij zo enthousiast bent over dit product. Als je klant klaar is om het product te kopen dan kun je via de chat je affiliate link versturen. 

WhatsApp 

De populaire chat app WhatsApp is ook een goed platform om affiliate producten te promoten. Persoonlijk gebruik ik WhatsApp vooral om in contact te blijven met mijn familie en vrienden, er is hier dus sprake van een vertrouwensrelatie. 

Deze vertrouwensrelatie komt goed van pas als je producten gaat promoten. Mensen zullen eerder iets via jou kopen als ze weten wie je bent en wat je doet. WhatsApp is dus een prima aanvulling op je andere promotie technieken. 

Blogs en websites 

Het maken van een eigen website of blog is veruit de beste methode om geld te verdienen met affiliate marketing. Het maken van een website kan een tijdrovende klus zijn, maar zolang jij je webhost en je domeinnaam netjes betaald zal je website online blijven staan. Je hoeft een website dus maar 1 keer te maken om er vervolgens jarenlang plezier van te hebben. 

Het is belangrijk dat het onderwerp van je website goed aansluit op het product dat je promoot. Heb je een website over online geld verdienen? Dan heeft het natuurlijk weinig zin om daarop een cursus afvallen te promoten. 

Er zijn verschillende methodes om een product te promoten via een eigen website. Je kunt ervoor kiezen om product reviews te schrijven, maar je kunt ook advertenties plaatsen. Met beide methodes zijn goede resultaten te behalen. 

Affiliate webshop 

Een affiliate webshop is een webshop waarop je producten of diensten van een ander verkoopt. Je hoeft zelf dus geen voorraad te houden en kunt toch producten verkopen en geld verdienen. Tegenwoordig zijn er meerdere programma’s waarmee je heel eenvoudig een eigen affliate webshop kunt maken, mijn favoriete programma is Shopify. 

Met Shopify kun je heel eenvoudig producten van bijvoorbeeld bol.com of AliExpress inladen in je eigen webshop. Vervolgens kun je hier je eigen prijs en product omschrijving aan hangen. Bezoekers van jouw webshop kunnen deze artikelen via jou kopen en rekenen de order ook bij jou af. De afhandeling van de order zoals het verzenden etc. wordt echter geregeld door de webshop waar jij het product vandaan haalt, dit wordt ook wel dropshipping genoemd. 

Wil je zelf een affiliate webshop maken? Neem dan eens een kijkje op de website van Shopify. 

Adf.ly 

Adf.ly is een service waarmee je URL’s kunt inkorten. Als een bezoeker op een Adf.ly URL klikt dan krijgt hij of zij eerst voor 6 seconden een website van een adverteerder te zien, na deze 6 seconden kunnen zij doorklikken naar de website waarnaar de link verwijst. 

Je kunt bij Adf.ly geld verdienen met affiliate marketing door als adverteerder verkeer in te kopen. Nederlands verkeer kost per 1.000 bezoeker slechts $3,-, internationaal verkeer kost per 1.000 bezoekers slechts $1,-. 

Het enige dat je nodig hebt om een campagne te starten is een gratis Adf.ly account. Na het aanmaken van je account ga je naar create campaign en hier kun je verkeer inkopen. Vervolgens moet je alleen nog de URL opgeven waar je het verkeer heen wilt sturen, vul hier je affiliate link in. 

Nieuwe campagnes worden binnen 24 uur gecontroleerd en indien goedgekeurd worden ze na controle direct gestart. 

Artikel directory’s 

Artikel directory’s zijn websites waar je gratis of tegen betaling artikelen kunt plaatsen. De meeste artikel directory’s zijn onderverdeeld in categorieën, er is dus voor ieder product wel een passende categorie om een promotie artikel of een product review voor te schrijven. 

Enkele bekende artikel directory’s zijn:

Bij de meeste artikel directory’s moeten artikelen aan de volgende eisen voldoen: 

 1. Een artikel moet uit minimaal 300 woorden bestaan. 
 2. Het artikel moet 100% uniek geschreven zijn. 
 3. Een artikel moet worden onderverdeeld met kopteksten. 
 4. Illegale content is niet toegestaan. 

In de meeste gevallen kun je per artikel 2 a 3 affiliate links verwerken, dit is afhankelijk van de directory waarvoor je schrijft. 

Forums 

Op een forum komen gelijkgestemde bij elkaar om over een specifiek onderwerp te discussiëren of om onderling kennis uit te wisselen. Voor internet marketeers is dit een goed platform om producten te promoten. Producten promoten via een forum kan op 2 verschillende manieren:

 1. Een eigen forum post aanmaken.
 2. Reageren op posts van andere forum leden. 

Als je op een actief forum een bericht plaatst dat aansluit op het onderwerp van het forum dan zul je hier veel reacties op ontvangen. Je kunt, door snel en duidelijk op deze reacties te reageren al snel het vertrouwen winnen van de andere forum leden. 

Marktplaats 

Marktplaats is het grootste online handelsplatform van Nederland en trekt elke dag duizenden koopgrage bezoekers. Producten verkopen op Markplaats is een fluitje van een cent, de bezoekers van Marktplaats komen namelijk naar de website met het plan om iets te kopen. 

Je hebt bij Marktplaats de mogelijkheid om gratis advertenties te plaatsen. In deze advertenties kun je tegen betaling een link naar je website of product vermelden. Een website vermelding bij een Marktplaats advertentie kost eenmalig €9,-. De link blijft dan net zolang als de advertentie online staan. 

Als je advertentie zakt in de zoekresultaten dan kun je deze met een simpel telefoontje (t.w.v. €1,30) weer omhoog plaatsen, zo blijft jou advertentie redelijk goedkoop vindbaar en zul je meer verkopen realiseren. 

Microsoft Ads 

Microsoft Ads is te vergelijken met Google Ads. Met Microsoft Ads kun je onder meer adverteren in de zoekresultaten van Bing. Voor een redelijk schappelijke prijs kom je dan op een zoekwoord naar keuze direct bovenaan de zoekresultaten te staan. Naast Bing kunnen je advertenties ook op AOL, Yahoo of andere Microsoft partner websites worden weergegeven. 

Microsoft biedt net als Google geregeld gratis vouchers aan. De waarde van deze vouchers varieert tussen de €25,- en de €100,- en kun je gebruiken om gratis te adverteren. Ga je over de waarde van je voucher heen? Dan zullen er kosten in rekening worden gebracht, hou dit dus goed in de gaten. 

Snapchat 

Snapchat is een applicatie voor IOS en Android waarop gebruikers foto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Deze foto’s en video’s kunnen met filters worden bewerkt tot een gewenst eindresultaat. Daarnaast is er de mogelijkheid om met elkaar te chatten in een privé chat of in groepsverband. In deze chat kun je ook links delen en dus ook geld verdienen met affiliate marketing. 

Nieuwsbrief 

Een nieuwsbrief is een goede manier om je producten aan de man te brengen. Het opbouwen van een e-mail lijst kan echter veel tijd kosten. De snelste methode om een e-mail lijst op te bouwen is door een inschrijfformulier op je website of blog te plaatsen. 

Wat ook helpt bij het verkrijgen van extra ‘leads’ is het weggeven van een freebie. Een freebie kan van alles zijn, een gratis e-book, een korte video cursus of misschien wel een 1 op 1 gesprek via de telefoon. 

Als je eenmaal een mooie e-mail lijst hebt opgebouwd dan kun je je abonnees wekelijks een paar keer mailen. In deze e-mails kun je affiliate producten promoten maar doe dit niet te vaak. Zorg voor een goede afwisseling tussen informatieve en promotie e-mails, zo blijven de mensen geïnteresseerd in je nieuwsbrief. 

Wil je zelf een e-mail lijst opbouwen? Neem dan eens een kijkje op de website van Enormail. Enormail is ontwikkeld door, en voor Nederlandse internet marketeers. De website en klantenservice zijn 100% Nederlands, erg makkelijk als je nog geen ervaring hebt. 

Handtekening e-mail 

Heel voor de hand liggend maar toch vaak vergeten is de e-mail handtekening. Je kunt bij bijna alle e-mail providers een handtekening instellen, deze handtekening verschijnt dan automatisch onder elke e-mail die je verstuurd. 

Je kunt ervoor kiezen om in je handtekening te verwijzen naar je eigen website of blog. In plaats daarvan kun je hier ook je affiliate link plaatsen. Deze methode zal je niet heel veel verkopen opleveren, maar toch maak je nu bij iedere e-mail die je verstuurd de kans om een verkoop te realiseren. 

Wil je kennis maken met nog meer promotie tactieken? 

Een goede vriend en collega van mij, Jacko Meijaard, heeft in 2019 de affiliate marketing revolutie 4.0 gelanceerd. De affiliate marketing revolutie is een online te volgen videocursus waarin je stapsgewijs kunt leren hoe je een winstgevende internet business kunt opbouwen. 

De affiliate marketing revolutie is nu tijdelijk met 85% korting te volgen. Om toegang te krijgen tot het cursusmateriaal betaal je eenmalig €47,- en vervolgens heb je levenslange toegang. 

Wil jij ook een volledig geautomatiseerd inkomen opbouwen via het internet? Begin dan vandaag nog met de affiliate marketing revolutie! Via onderstaande knop wordt je direct naar de introductie video van de cursus gestuurd!

Ben je uiteindelijk niet tevreden? Dan heb je 30 dagen de tijd om je geld terug te vragen!

Affiliate Marketing Revolutie

Het geheim voor €7.500 + per maand via het internet?

Je ontdekt het in de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard!

Bezoek de kortingspagina!
Leon
Ik ben een web developer die gek is op affiliate marketing. Voornamelijk bezig met ontwikkeling van mijn eigen producten en diensten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *