TradeTracker review

Een kijkje achter de schermen bij affiliate netwerk TradeTracker

Gemiddelde leestijd: 10 minuten

Affiliate marketing is vandaag de dag een erg populaire vorm van marketing. Het wordt door veel verschillende partijen gebruikt en ingezet. Het is per slot van rekening ook een erg transparante vorm van marketing en dat maakt het voor veel mensen en bedrijven erg aantrekkelijk.

Als je van plan bent om zelf met affiliate marketing aan de slag te gaan dan kan het goed zijn dat je de naam TradeTracker al een keer voorbij hebt zien komen. Dat is ook niet zo gek want het is namelijk één van de grootste affiliate netwerken van Nederland.

Maar los van een erg pakkende naam en een cryptische omschrijving, wat is TradeTracker nou precies? Voor wie is het bedoeld en hoe kan jij hier geld verdienen? Dat gaan we in deze TradeTracker review samen bekijken!

Wat is TradeTracker?

Aangezien je bij dit artikel bent belandt zal je ongetwijfeld op de hoogte zijn van het meest oppervlakkige detail van TradeTracker. TradeTracker is namelijk een affiliate netwerk. Dit houdt in dat je via het platform affiliate marketing kunt inzetten of kunt toepassen. Affiliate marketing is een marketingstrategie die allemaal draait om resultaat.

Je kunt als bedrijf gebruik maken van TradeTracker om jouw producten te laten promoten door andere. Hierdoor hoef je het zelf niet te doen en wordt jouw product of dienst gezien door een groter en ander publiek. Ook kun je via het platform als zogeheten affiliate aan de slag. Dan ga jij juist de producten of diensten promoten. Wanneer iemand klikt op de link die jij gebruikt voor de promotie en er vindt een verkoop of inschrijving plaats, dan krijg jij hier een commissie over.

TradeTracker is dus een platform die ervoor zorgt dat deze twee partijen samen komen. Het voordeel hieraan is dat je als partij zelf niet hard hoeft te zoeken naar de ander. Je hebt elkaar immers nodig om het systeem te laten werken.

Opgericht in de garage van Paul van Doorn is TradeTracker inmiddels uitgegroeid tot een ware gigant in de affiliate marketingwereld. Sinds de oprichting zijn ze tegenwoordig actief in wel 20 landen verdeeld over Europa en Azië, wat ze een van de koplopers van het veld maken. Elk land heeft zijn eigen kantoor waar de landelijke operatie wordt geregeld, maar het hoofdkantoor staat in Almere.

Wil jij ook geld verdienen met affiliate marketing? Registreer hier een gratis TradeTracker account!

Wat maakt TradeTracker zo uniek?

Als je net begint in de wereld van affiliate marketing dan kunnen wij ons goed voorstellen dat je jouw opties open wilt houden. Het is immers goed om kritisch te zijn. Maar waarom zou jij voor TradeTracker gaan als er nog andere affiliate netwerken zijn waar je je bij aan kunt sluiten?

Het bedrijf bestaat al sinds 2004 en gaat dus al de nodige jaren mee. Zij hebben zich voor veel bedrijven meer dan bekwaam bewezen qua betrouwbaarheid. De jaren ervaring combineren zij met excentrieke en vooruitstrevende technieken. Hier blijft het bedrijf in innoveren en zorgen er dus voor dat ze zo andere platformen altijd een stap voor zijn.

Welke bedrijven zijn er bij TradeTracker aangesloten?

Je verwacht dat met zulke statements er ook wel wat grote bedrijven aan zijn gesloten bij TradeTracker. Dat is een goede aanname, anders zouden zij zelf ook niet nog kunnen bestaan. Denk hierbij aan onder andere Allianz, AliExpress en Vodafone.

Het aanbod van TradeTracker heeft dus aardig wat flinke namen, maar het zijn er vooral ook veel. Het voordeel van veel namen is dat er ook heel veel kleinere bedrijven tussen zitten. De kleinere bedrijven zijn namelijk weer erg aantrekkelijk voor beginnende publishers.

Zo kun je zien dat er voor iedere partij een passende tegen partij is.

Waar begin ik?

Je bent over stag en je wilt gebruik maken van TradeTracker. Super! Maar voordat je kunt beginnen met het binnenhalen van al het geld moet je natuurlijk wel beginnen bij het begin.

Voor je jezelf kunt aanmelden bij TradeTracker is het van belang dat je al in het bezit bent van een bestaande site. Heb je dit niet? Dan kun je gebruik maken van verschillende manieren om er een op te zetten. Denk hierbij aan WordPress of Magento. Als je jouw website hebt dan kun je op een hele simpele manier jezelf aanmelden.

Zodra je bent aangemeld moet je natuurlijk ook wel kunnen bewijzen dat je de eigenaar bent van de website die je hebt opgegeven. Dit doe je door eenvoudig een kleine code te plaatsen op jouw website. Nu is je aanmelding afgerond. Maar voordat je verder kunt gaan gaat TradeTracker eerst kijken naar wat er op jouw website staat. Zij beoordelen vervolgens of jouw website voldoende is om mee te kunnen doen met het affiliate netwerk. Dit doen zij om een bepaalde kwaliteitsnorm te kunnen handhaven. Dit zorgt ervoor dat het netwerk goed en betrouwbaar blijft.

Het kan dus ook zo zijn dat jouw website of sociale media-pagina wordt afgekeurd. Als dit zo is, dan kun je eenvoudig de grond van de afwijzing aanvragen. Je kunt vervolgens jouw site weer aanpassen en verbeteren. Vervolgens kun je je weer gemakkelijk aanmelden. Zodra jouw website voldoet aan de kwaliteitseisen van TradeTracker word je toegelaten en kan het echte werk beginnen.

Nu verder!

Gefeliciteerd! Je bent nu toegelaten bij TradeTracker en nu kun je pas echt beginnen. Zodra je inlogt zie je al meteen dat je te maken hebt met een goede omgeving. De grote knoppen aan de bovenzijde van het dashboard zorgen voor een overzichtelijke werksfeer.

Je kunt nu gaan kijken en jezelf aanmelden voor verschillende affiliate programma’s. Deze zijn gecategoriseerd zodat je gemakkelijk een product, dienst of webshop kunt vinden die aansluit bij jouw doelgroep. Let wel op dat je ook afgekeurd kunt worden door een affiliate programma. Dit kan komen omdat de verkoper geen aansluiting ziet tussen hun producten en jouw doelgroep, de kwaliteit van de website te laag is of dat ze gewoon vol zitten. Als je het hier niet mee eens bent kun je ervoor kiezen een ticket in te dienen om te kijken of het bedrijf de keuze wilt overwegen.

Als je bent toegelaten dan krijg je een zogeheten affiliate link toegewezen. Deze link is uniek en is aan jouw project gebonden. Je kun gemakkelijk de affiliate link laten genereren in html, javascript, i-frame, pop-up, pop-under en custom. Zo kun je via bijvoorbeeld WordPress deze gemakkelijk aan jouw website toevoegen. De affiliate link leidt de consument naar de website van het product. Bij een voltooide aankoop of inschrijving krijg jij jouw commissie.

Je hebt natuurlijk ten alle tijden overzicht over jouw statistieken en zaken. Zo kun je precies zien hoeveel kliks er zijn geweest op jouw affiliate link. Dit resulteert dus in een duidelijk overzicht van jouw commissies en dus jouw inkomsten.

Je ziet ook binnen een oogopslag wat jouw ecpc is. Dit staat voor ‘effective cost per click’. Dit houdt eigenlijk in dat je zo precies kunt zien wat een klik op jouw affiliate link jou oplevert. Als je meerdere campagnes hebt lopen heb je een overzicht van welke dus het meeste oplevert.

Wanneer krijg ik dan betaald?

Dit is natuurlijk de belangrijkste vraag. Je wilt na al dat zwoegen immers wel uitbetaald worden. Het is afhankelijk of de koop van jouw affiliate gefinaliseerd is. Hiermee bedoelen we dat hij dus niet geretourneerd is binnen de retourperiode van het bedrijf. Het kan ook zijn dat jouw affiliate gebruikt maakt van facturen met TradeTracker. Het kan dus zo zijn dat jouw affiliate één keer per maand een factuur stuurt. Tot slot is er nog een mogelijk betaaltermijn waar rekening mee gehouden moet worden. Dit betekent dat een bedrijf na de factuur een termijn heeft van een paar dagen of weken.

Als dit allemaal voldaan is dan wordt jouw inzet beloond en krijg je jouw commissies uitbetaald. Doordat het vaak opstapelt en in een keer uitbetaald wordt kan dit in een keer een leuk bedrag zijn dus!

Affiliate netwerk TradeTracker
Affiliate netwerk TradeTracker

Beoordeling door Leon,

07 mei 2021
5

Er zijn erg veel verschillende soorten affiliate netwerken actief op het moment. Dat is ook niet gek, het is namelijk een marketingstrategie die erg populair is.

TradeTracker is al jaren een van de grootste affiliate netwerken actief en opererend vanuit Nederland. Door de samenwerking die zij hebben met veel grote bedrijven is het een erg betrouwbaar bedrijf. Het is een van de koplopers op het gebied van techniek en blijft zichzelf hierin verbeteren. De screening is vrij pittig, maar dat is juist een belangrijk onderdeel van de kwaliteitsgarantie. Dit zorgt ervoor dat zij, door de hoge eisen, blijven draaien op de top van hun kunnen. De website is overzichtelijk en maakt fijn gebruik van zijn functies waardoor het voor iedereen toegankelijk is.

TradeTracker is ondanks zijn eisen een betrouwbaar affiliate netwerk dat te gebruiken is voor veteranen en nieuwkomers.

Affiliate Marketing Revolutie

Het geheim voor €7.500 + per maand via het internet?

Je ontdekt het in de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard!

Bezoek de kortingspagina!
Leon
Ik ben een web developer die gek is op affiliate marketing. Voornamelijk bezig met ontwikkeling van mijn eigen producten en diensten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *