Geld verdienen met dropshipping

Gemiddelde leestijd: 13 minuten

Meer en meer mensen kiezen ervoor om zich als ondernemer bij de Kamer van Koophandel aan te melden. Enerzijds komt dit door de handelswijze van bedrijven (kortlopende contracten, weinig zekerheid etc.), maar anderzijds komt dit ook door de vele mogelijkheden. Door de opkomst van het internet liggen de kans om geld te verdienen via digitale kanalen voor het grijpen.

Zo besluiten veel mensen om geld te verdienen met dropshipping. Ben jij ook aan het kijken naar de (on)mogelijkheden van dropshipping? Dan raden wij je aan om dit artikel op je gemakje door te nemen. In dit artikel bespreken we namelijk hoe je geld kunt verdienen met dropshipping. We bespreken hoe dit online verdienmodel werkt, waar je rekening mee moet houden, hoeveel geld je kunt verdienen en hoe je direct kunt starten.

Wat is dropshipping precies?

Met de lancering van het internet werd het voor ondernemers mogelijk om online producten te verkopen. Veel slimme ondernemers sprongen daar direct op in door een webshop te openen. Al snel bleek dat een webshop meerdere nadelen met zich mee brengt; je moet een voorraad aanhouden, je moet veel handelingen verrichten en je loopt een bepaald risico.

Juist door deze nadelen gingen slimme ondernemers op zoek naar andere mogelijkheden. Precies op die manier is uiteindelijk dropshipping ontstaan; bij dropshipping draait alles om het verkopen van producten zónder dat je die zelf in voorraad hoeft te houden.

Hoe werkt dit dan precies? Nou, als je met dropshipping aan de slag wilt gaan, heb je hier een leverancier/fabrikant voor nodig. Jij gaat een samenwerking met deze partij aan, waarbij de taken goed verdeeld zijn:

Jouw taak: jij zorgt ervoor dat je de producten in jouw webshop of website plaatst én dat je mensen warm maakt voor de koop. Als een bezoeker via jouw webshop een bestelling plaatst, komt deze order direct bij de fabrikant/leverancier binnen.

De taak van de fabrikant/leverancier: vervolgens draagt de fabrikant/leverancier zorg voor de afhandeling van de order. Zij pakken het bestelde artikel uit hun magazijn, versturen dit artikel naar de klant en verwerken ook de mogelijke retournering.

Juist door deze taakverdeling weet je ‘af te komen’ van alle nadelen van een webshop. Zo hoef je geen voorraad te houden, heb je niks van doen met verzenden en loop je ook nagenoeg geen risico. Het enige waar je goed rekening mee moet houden, is dat de klant een overeenkomst met jóu aangaat. Je bent bij dropshipping daardoor wel afhankelijk van de geleverde kwaliteit van de leverancier/fabrikant

Geld verdienen met dropshipping: hoe werkt het?

Wat zijn de voordelen van dropshipping?

Klinkt bovengenoemde bij jou als muziek in de oren? Wil jij ook geld verdienen met dropshipping? Dat is goed te begrijpen; als je met dropshipping aan de slag gaat, geniet je al snel van meerdere voordelen.

Zo is het een absoluut voordeel dat je het gehele proces kunt automatiseren. Zodra een bezoeker in jouw webshop een bestelling plaatst, kun je deze bestelling automatisch door (laten) schieten naar de leverancier/fabrikant. Je hoeft hier dus géén handmatige handelingen voor te verrichten.

Doordat de leverancier/fabrikant vervolgens de verzending op zich neemt, heb je daar verder ook geen omkijken naar. Je kunt dus op een passieve manier inkomen met dropshipping opbouwen; je hoeft zelfs immers geen arbeid te leveren.

Bijkomend voordeel is dat je vrij makkelijk op kunt schalen. Als je een goedlopende dropshipping webshop hebt, kun je dit probleemloos kopiëren. Je kunt ook andere producten op dezelfde manier gaan verkopen, waardoor je jouw inkomsten dus al snel weet te verdubbelen. Als je meer en meer webshops opstart, kun je dus meer en meer geld gaan verdienen.

Ondertussen loop je ook nagenoeg geen risico. Zo hoef je geen duur magazijn te huren, hoef je geen duur kantoorpand te huren en hoef je ook geen producten op voorraad te houden. Je bespaart hiermee niet alleen een hoop geld, maar ook een hoop kopzorgen. Als je zelf een magazijn hebt, kan er bijvoorbeeld altijd brand ontstaan. Met een eigen magazijn loop je dus altijd in een bepaalde mate risico.

Wat zijn de nadelen van dropshipping?

Als je deze voordelen zo leest, zou iedereen rijk kunnen worden met dropshipping. In de praktijk blijkt echter dat dit niet het geval is, aangezien dropshipping ook enkele nadelen met zich mee brengt.

Zo is het een feit dat je met klantcontact te maken hebt. Jij verkoopt immers een product aan de bezoeker van jouw webshop, waardoor jij ook verantwoordelijk bent voor de afhandeling van de order. Mocht de verzending te lang uitblijven, neemt de klant dus contact met jou op. Aangezien je de best mogelijke service wilt verlenen, betekent dit dat je hier de nodige tijd aan kwijt bent.

Daarnaast is het ook een feit dat de concurrentie vrij hevig is. Veel ondernemers houden zich al met dropshipping bezig, waardoor het lastig kan zijn om je met jouw webshop te onderscheiden. Uiteindelijk is het absoluut mogelijk om jezelf te onderscheiden; dit doe je door hard te werken, doorzettingsvermogen te tonen en nooit op te geven. Slapend rijk worden bestaat niet; je moet altijd hard en slim werken.

Tot slot is het ook spijtig dat dropshipping een bepaald imago heeft gekregen. Dit komt puur doordat in deze wereld niet altijd even betrouwbare partijen werkzaam zijn. Zo zijn er regelmatig dropshipping webshops die producten verkopen, geld innen en vervolgens de webshops sluiten. De klant kan vervolgens fluiten naar zijn geld en product.

Als je met dropshipping gaat starten, is dat een imago waar je mogelijk tegen op moet boksen. Ons advies is dan ook om altijd integer en eerlijk te werken. Op die manier hoef je niet bang te zijn voor boze klanten en dergelijke!

Is het aan te raden om met dropshipping aan de slag te gaan?

Zet alle voor- en nadelen naast elkaar en je kunt maar één ding concluderen: dropshipping biedt onwijs veel kansen. Mede daarom willen wij je graag aanraden om direct met dropshipping aan de slag te gaan. Indien je dit op de juiste manier aan weet te pakken, kun je al snel geld verdienen met dropshipping.

Maar, hoe pak je dit nou op de juiste manier aan? Daarvoor hebben wij in dit artikel enkele handige tips voor je opgesteld. Deze tips hebben niet alleen betrekking op zaken die je moet gaan doen, maar ook dingen die je kunt gaan leren. Aan het einde van dit artikel laten wij je bijvoorbeeld kennis maken met een interessante cursus. Een cursus waarmee je leert hoe je via dropshipping en Bol.com een ongekend hoog inkomen op kunt gaan bouwen!

Wat zijn de potentiële verdiensten met dropshipping?

Wil je geld verdienen met dropshipping? Dan wil je ongetwijfeld op voorhand ook weten hoeveel geld je precies kunt gaan verdienen. Het is voor ons niet mogelijk om hier een vast bedrag aan te hangen, aangezien het succes grotendeels van jezelf af hangt.

Werk jij elke dag slim en hard? Heb je voldoende geduld? Weet je de juiste markten aan te boren? En weet je alle processen op de juiste manier te automatiseren? Dan ben je in staat om echt veel geld te verdienen. Je kunt hierbij denken aan een bedrag van duizenden euro’s per maand. Er zijn zelfs succesvolle dropshippers die tienduizenden euro’s per maand verdienen.

Je moet echter ook rekening houden met maanden waarin je niks weet te verdienen. Dat is zeker aan het begin het geval, aangezien je een hoop moet leren. Ook moet je jouw webshops nog opbouwen en moet je bijvoorbeeld nog leren hoe je goede advertenties op Facebook kunt plaatsen. Als je dit allemaal onder de knie hebt, kan het echter hard gaan met de totale verdiensten. Geef in ieder geval nooit op en stel ambitieuze doelen voor jezelf op.

Geld verdienen met dropshipping: inkomsten bol.com

Wat heb je nodig om te starten?

Een absoluut voordeel van dropshipping is dat je weinig startkapitaal nodig hebt. Je hoeft geen voorraad in te slaan, je hoeft geen duur kantoorpand te huren en je hoeft ook geen dure webshop te laten maken. Nee, met bijvoorbeeld Shopify, Woocommerce en WordPress ben je in staat om zelf een prachtige webshop te maken.

Wat je verder nog nodig hebt om met dropshipping te kunnen starten? Nou, je hebt uiteraard wel een goed idee nodig. Je moet een niche zien te vinden waar veel mensen in geïnteresseerd zijn, maar waarin nog niet al te veel concurrentie aanwezig is. Als je die niche perfect weet te benutten, kun je op den duur veel geld gaan verdienen.

Heb je eenmaal een geschikte niche gevonden? Dan ben je er nog niet. Je moet namelijk ook nog een bijpassende leverancier/fabrikant zien te vinden. Dit is een leverancier/fabrikant die aan dropshipping doet én de juiste producten voor jou aanbiedt.

Heb je de juiste leverancier/fabrikant gevonden? Dan moet je ook afspraken met deze partij gaan maken. Zo moet je afspraken maken over de tarieven, maar ook over de manier waarop het proces geautomatiseerd kan worden. Je kunt er voor kiezen om aan het begin alle orders handmatig door te voeren, maar een automatische doorvoer is absoluut aan te raden.

Ondertussen moet je dus ook nog een goede webshop zien te maken. Deze webshop moet duidelijk zijn, moet snel zijn, moet goed in Google gaan scoren en moet converterend zijn. Als je veel bezoekers in jouw webshop mag verwelkomen, wil je uiteraard ook dat bezoekers daadwerkelijk iets gaan kopen.

Hoe kun je veel bezoekers trekken?

Heb je de bovenstaande stappen doorlopen? Dan mag je hopelijk al de nodige bezoekers in jouw webshop verwelkomen. Ben je echter nog niet tevreden met de hoeveelheid bezoekers? Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Mede daarom willen wij je aanraden om gebruik te gaan maken van social media kanalen.

Via onder meer Facebook en Instagram kun je namelijk perfecte advertenties gaan maken. advertenties waarmee je mensen op jouw producten kunt wijzen én hen direct naar jouw webshop door kunt sturen. Een absoluut voordeel hierbij is dat je zeer gericht kunt targeten. Dit betekent dat je uitsluitend de advertenties aan de juiste personen op social media kunt laten zien. Heirdoor weet je de kosten laag te houden en de advertentie zeer efficiënt te maken.

Als je op de juiste manier met bijvoorbeeld Facebook Ads aan de slag gaat, kun je écht veel geld gaan verdienen. Dat is ook iets wat je terugziet bij enkele succesvolle dropshippers in ons land.

Geduld, doorzettingsvermogen & inzet

Ben je eenmaal met dropshipping begonnen? Dan merk je direct dat het geld niet zomaar binnen komt stromen. De term ‘slapend rijk’ is aan het begin absoluut niet van toepassing op dit online verdienmodel. Nee, als je met dropshipping succesvol wilt zijn, moet je de termen geduld, doorzettingsvermogen en inzet elke dag in je hoofd prenten.

Je hebt simpelweg geduld en doorzettingsvermogen nodig om de gewenste resultaten te kunnen behalen. De stad Rome is ook niet in één dag gebouwd; dit betekent dat jij ook niet in één dag de gewenste resultaten gaat behalen. Geld verdienen met dropshipping is absoluut mogelijk, maar geduld en doorzettingsvermogen zijn hierbij onwijs belangrijk.

Bol.com Masterclass volgen

In dit artikel hebben wij het veelvuldig over een dropshipping webshop gehaald. Een opvallend kenmerk van dropshipping is echter dat je hier geen webshop voor nodig hebt. Nee, je kunt bijvoorbeeld ook via Bol.com producten gaan verkopen. Zodra een bezoeker via Bol.com een order bij jou plaatst, kun je deze order automatisch door laten schieten naar de leverancier/fabrikant.

Belangrijk voordeel hiervan is dat je mee kunt liften op het succes van Bol.com. Deze webshop weet dagelijks onwijs veel bezoekers te trekken; al die bezoekers kun jij ook met jouw producten gaan bereiken.

Maar, hoe kun je nou het beste via Bol.com met dropshipping aan de slag gaan? Wij raden je aan om daarvoor de Bol.com Masterclass te volgen. Dit is een uitgebreide online cursus waarin je alles leert over het verkopen van producten via Bol.com.

Deze cursus is uitgebreid, is van een hoog niveau en is door een ware expert opgesteld. De ontwikkelaar, Jia Ruan, is namelijk zelf onwijs succesvol via Bol.com. Meld je direct aan voor deze cursus en start met direct met het geld verdienen met dropshipping. Veel succes!

Bol.com Masterclass call to action

Binnen no-time een €3.000 + per maand webshop opzetten?

Sluit je aan bij duizenden actieve cursisten en begin vandaag nog als Bol.com handelaar!

Direct aanmelden voor de gratis training!
Leon
Ik ben een web developer die gek is op affiliate marketing. Voornamelijk bezig met ontwikkeling van mijn eigen producten en diensten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *