Geld verdienen met Instagram

5 methodes die gegarandeerd werken!

Gemiddelde leestijd: 12 minuten

Instagram is een social media platform dat in 2010 is gelanceerd en is onderdeel van Facebook. Via Instagram kunnen gebruikers foto’s en video’s met een maximale speelduur van 60 seconden posten en uitwisselen. 

Instagram is de laatste jaren ontzettend populair geworden. Inmiddels heeft het nfietwerk al meer dan 1 miljard actieve gebruikers waarvan ongeveer de helft dagelijks inlogt. 

Door de toenemende populariteit van Instagram gaan steeds meer internet marketeers zich verdiepen in de mogelijkheden. 

In dit artikel gaan we je precies vertellen hoe geld verdienen via Instagram precies werkt en hoe jij hier vandaag nog mee aan de slag kan! 

Geld verdienen met Instagram, wat zijn de mogelijkheden? 

Geld verdienen met Instagram kan op veel verschillende manieren, maar voor elke manier geldt dat je volgers nodig hebt. Zonder volgers zullen jouw berichten geen publiek bereiken en zal je dus ook niks verdienen. 

Daarnaast is het belangrijk dat jouw volgers interesse hebben in de bedrijven / diensten en producten die je gaat promoten. Je hebt er natuurlijk niks aan als jij actief ben in de online marketing branche en al jouw volgers zijn bijvoorbeeld gezondheidsexperts en diëtisten. 

Later zullen we in dit artikel verder ingaan op het krijgen van nieuwe volgers, hieronder kun je alvast 5 methodes vinden om geld te verdienen via je Instagram account. 

Geld verdienen met Instagram

Producten promoten via affiliate marketing 

Affiliate marketing is het promoten van bedrijven, producten en diensten die door een ander zijn gemaakt of worden beheerd. Door jouw unieke affiliate link over het internet te verspreiden ga je bezoekers doorsturen naar een verkooppagina of webshop. Als 1 van deze bezoekers een aankoop doet via jouw unieke affiliate link dan krijg jij een commissie over het bedrag dat hij of zij uitgeeft. 

Helaas is het bij Instagram niet mogelijk om een affiliate link in je post te gebruiken, wel kun je een affiliate link plaatsen in de biografie van je account en hier bezoekers naartoe sturen. 

Om met affiliate marketing te kunnen beginnen heb je een account nodig bij een affiliate netwerk. (zelf gebruik ik PayPro en Daisycon) Na het registreren van een gratis affiliate account kun je op zoek gaan naar een product dat je wilt promoten. 

Als je een geschikt product hebt gevonden dan is het tijd om met de promotie te beginnen. Zorg ervoor dat jouw affiliate link in de biografie van je account staat en post regelmatig actuele content. Je kunt ook reageren op berichten van anderen en hierin verwijzen naar de affiliate link op jouw profiel. 

Geld verdienen met Instagram sponsors 

Sommige bedrijven zijn op zoek naar actuele Instagram accounts om hun producten onder de aandacht van de consument te brengen. Veel mensen denken dat alleen beroemdheden hiervoor in aanmerking komen maar dat is vandaag de dag wel anders. 

Voorbeeld: Jij hebt een Instagram account met 20.000 volgers in de gezondheid branche. Het bedrijf “Hello Fresh” benaderd jou om te vragen of je voor €100,- per geplaatst bericht hun maaltijden wilt promoten. 

Elke avond plaats jij netjes een nieuwe foto van de gerechten van Hello Fresh, je verteld je volgers hoe lekker de maaltijden wel niet zijn en wat de voordelen zijn in vergelijking met de normale supermarkt maaltijden. 

Verwijs in elk bericht dat je plaatst naar de link in jouw Instagram biografie. Na een tijdje zullen jouw volgers interesse krijgen in het product en zullen zij dit zelf ook gaan proberen. 

Om de geloofwaardigheid van je Instagram account intact te houden is wel het belangrijk dat je niet teveel gesponsorde berichten gaat plaatsen. Na een tijdje zullen jouw volgers zien dat de berichten die jij plaatst gesponsord zijn en zullen zij hun interesse in jouw profiel verliezen. 

Ga gewoon door met het plaatsen van interessante content en plaats zo nu en dan een gesponsord bericht. Blijf in discussie / contact met je volgers en zorg dat jouw instagram account actueel blijft. 

Hoe meer volgers je hebt hoe beter de commissies die je gaat verdienen. 

Zelf gemaakte foto’s en video’s verkopen 

Geld verdienen met Instagram foto's

Sta jij bekend om de kwaliteit van je foto’s en video’s of is fotografie je hobby? Je zou ervoor kunnen kiezen om jouw media te koop aan te bieden op een stock foto website. 

Een stock foto website is een website waarop je rechten vrije / zelfgemaakte foto’s tegen betaling beschikbaar kunt stellen. Bedrijven en particulieren kunnen na een eenmalige betaling gebruik maken van deze foto’s en hoeven zo zelf geen Instagram foto’s te maken. 

Een paar bekende stock foto websites zijn: 

Je kunt via deze weg al snel een paar euro per foto verdienen, dit is natuurlijk afhankelijk van de kwaliteit die je levert. Hou er rekening mee dat je pas betaald krijgt als iemand daadwerkelijk jou foto’s gaat gebruiken, gebruik dus zoveel mogelijk stock foto websites om meer verkopen te genereren. 

Likes en commentaar geven tegen betaling

Er zijn bedrijven en organisaties die Instagram likes inkopen. Deze bedrijven betalen jou een kleine vergoeding van ongeveer €0,10 t/m €5,- om hun foto’s te liken of commentaar te geven. 

De vergoeding die je hiervoor gaat krijgen is afhankelijk van het aantal volgers dat je hebt. Een account met 20.000 volgers heeft een veel groter bereik dan een account met 1.000 volgers, de vergoeding die je voor een account met 20.000 krijgt zal dus een stuk hoger zijn dan bij een account met 1.000 volgers. 

Instagram accounts verkopen

Je kunt er ook voor kiezen om jouw Instagram account(s) te verkopen, dit kan bijvoorbeeld op webmaster forums of internet marketing forums. De prijs die je voor een Instagram account kunt vragen is afhankelijk van de volgende factoren: 

  • Het aantal volgers. 
  • Het onderwerp van het account. 
  • De activiteit van jou volgers. 
  • De naamsbekendheid van het account. 

Je kunt je voorstellen dat wanneer jij een actueel Instagram account hebt met meer dan 20.000 volgers die allemaal interesse hebben in afvallen en diëten dat een verkoper van een e-book met 100 gezonden recepten hier veel geld voor betaald. 

Mocht je jouw instagram account willen verkopen kijk dan eens op de volgende websites: 

Instagram likes inkopen, slim of niet? 

Om je Instagram account direct een boost te geven kun je ervoor kiezen om wat volgers in te kopen, de meningen hierover zijn echter verdeeld. 

Vaak zijn ingekochte volgers inactieve of spam accounts en zullen dus voor weinig interactie zorgen. Aan de andere kant komt jouw profiel wel geloofwaardiger over als je direct al 2.000 volgers hebt. Ook zullen anderen jou sneller gaan volgen als zij zien dat je al volgers hebt, dit zorgt dus voor een soort domino effect. 

Instagram volgers kun je per 100 inkopen, de prijs varieert van €2,- tot €10,- per 100 volgers. Er zijn meerdere partijen waar je Instagram volgers kunt kopen, hieronder vind je de meest bekende partijen in Nederland:

Het is sterk aan te raden om het aantal gekochte volgers gelijk te laten lopen aan je echte volgers. Je hebt er namelijk niks aan om in 1 keer 200.000 volgers in te kopen terwijl er onder elke foto maar 2 reacties en 4 likes staan. 

In deze situatie zullen jouw originele volgers doorhebben dat je volgers hebt ingekocht en zullen zij het vertrouwen in jou, en je profiel verliezen. 

De sleutel tot succes

Om een winstgevend Instagram account op te zetten is het belangrijk dat je elke dag 1 a 2 keer een interessante post plaatst. Zeker in het begin als je nog geen volgers hebt is het belangrijk om je account te vullen met interessante content, waarom zouden mensen je anders gaan volgen? 

Daarnaast is het belangrijk dat je op de juiste tijden je berichten post. Instagram wordt het meest bezocht aan het begin van de avond, dus tussen 18:00 en 21:00. Zorg ervoor dat je iedere dag een post klaar hebt staan zodat je die rond deze tijd kunt plaatsen. 

Ben je actief in een specifieke business? Ga dan ook accounts volgen die actief zijn in dezelfde business als jij, vaak zullen zij jou terug volgen. Doe mee aan discussies en zoek contact met gelijkgestemde, de enige manier om via Instagram winstgevend te worden is door het vertrouwen van je volgers te winnen! 

Vandaag nog geld verdienen met Instagram?

Je weet nu welke mogelijkheden er zijn en hoe je een succesvol Instagram account moet opzetten. Persoonlijk gaat mijn voorkeur uit naar de affiliate marketing methode omdat je hier geen technische kennis of ervaring voor nodig hebt.

Als jij nou ook aan de slag wil met affiliate marketing maar niet zeker weet waar je moet beginnen dan kan de affiliate marketing revolutie van Jacko Meijaard jou op weg helpen.

In de affiliate marketing revolutie laat Jacko Meijaard zien hoe hij met een tijdsinvestering van 3 uur per dag meer dan €7.500,- per maand verdiend en dat geheel via affiliate marketing.

Via onderstaande knop wordt je direct naar de introductie video van de affiliate marketing revolutie gestuurd!

Affiliate Marketing Revolutie

Het geheim voor €7.500 + per maand via het internet?

Je ontdekt het in de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard!

Bezoek de kortingspagina!
Leon
Ik ben een web developer die gek is op affiliate marketing. Voornamelijk bezig met ontwikkeling van mijn eigen producten en diensten.

2 reacties op “Geld verdienen met Instagram

  1. ik ben zonet geregistreerd bij paypro, maar pas nadien kan je consulteren met welke bedrijven je eventueel in zee gaat…blijkt nu dat er geen enkele tussen zit die ik kan gebruiken … meteen terug opzeggen denk ik dan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *