Wat is affiliate marketing?

Wat is affiliate marketing? Simpel gezegd is affiliate marketing het promoten van producten en diensten die door een ander zijn gemaakt of worden beheerd. Dit gebeurt vooral online maar er zijn ook offline promotie tactieken. Het komt erop neer dat je zoveel mogelijk bezoekers naar een verkooppagina gaat sturen. Als 1 van de bezoekers die jij hebt doorgestuurd een aankoop doet op de website van de adverteerder dan ontvang jij hier een commissie over.

Meestal is de commissie die je verdiend een vooraf afgesproken bedrag of een percentage over de aankooprijs van het verkochte product. Hoeveel je per succesvolle verkoop gaat verdienen is dus moeilijk te zeggen omdat meerdere factoren hierbij van belang zijn.

Het aantal affiliates is de laatste jaren snel toegenomen. Dat komt omdat affiliate marketing voor bedrijven het ideale adverteermodel is. Bedrijven hoeven jou namelijk alleen een commissie uit te betalen als er daadwerkelijk een verkoop plaatsvind. Zolang er geen verkoop wordt gerealiseerd hoeven zij jou ook niet te betalen.

Hoe werkt affiliate marketing?

Om te beginnen heb je toegang tot een affiliate netwerk nodig. Een affiliate netwerk is een platform waarop adverteerders zich aan kunnen melden om met potentiële affiliates in contact te komen. Affiliates kunnen zich aanmelden bij een affiliate netwerk om toegang te krijgen tot promootbare producten.

Producten promoten doe je aan de hand van een unieke affiliate link. Deze link verschilt per product en is gekoppeld aan je persoonlijke affiliate account. Het is de bedoeling dat je deze link over het internet gaat verspreiden, dit kan op websites, blogs, social media kanalen enzovoort.

Als een bezoeker op jouw affiliate link klikt dan wordt die dus doorverwezen naar een verkooppagina van de adverteerder. Doet de door jou doorgestuurde bezoeker vervolgens een aankoop? Dan ontvang jij je commissie.

Het bijhouden van het aantal doorgestuurde bezoekers en succesvolle verkopen wordt door het affilate netwerk gedaan. Adverteerders moeten dus ook per succesvolle verkoop een percentage aan het affiliate netwerk afstaan voor de geleverde diensten. Op onderstaande afbeelding kun je zien hoe dit in de praktijk werkt:

Wat is affiliate marketing en hoe werkt het?

Hoe kun je met affiliate marketing beginnen?

Beginnen met affiliate marketing is een fluitje van een cent. Zoals hierboven vermeld heb je om te beginnen een account bij een affiliate netwerk nodig. Er zijn in Nederland meerdere affiliate netwerken te vinden maar mijn favoriete Nederlandse affiliate netwerken zijn PayProen Daisycon.

Het volgende dat je nodig hebt is online media waarop je de producten gaat promoten. Online media kan echt van alles zijn, bijvoorbeeld: een eigen website of blog, social media kanaal, e-mail lijst, e-Book, eigenlijk alles wat je via het internet kunt bereiken kan bij affiliate marketing worden ingezet.

Het allerbelangrijkste bij affiliate marketing dat zijn de bezoekersaantallen. Zonder bezoekers kun je nog zo goed je best doen maar ga je met affiliate marketing helaas niks verdienen.

Het is niet noodzakelijk maar mocht je totaal geen ervaring hebben met het maken van websites, affiliate marketing en online geld verdienen dan raad ik je aan om voor slechts €47,- deze alles in 1 videocursus te volgen.

Hoeveel verdien je met affiliate marketing?

Je weet nu wat affiliate marketing is en wat je nodig hebt om te kunnen beginnen. Nu wil je waarschijnlijk ook wel weten hoeveel je met affiliate marketing kunt verdienen? Dat is een moeilijk te beantwoorden vraag omdat dit afhankelijk is van meerdere factoren. Onder andere onderstaande factoren zijn hierbij van belang:

  1. Het aantal bezoekers
  2. Het product dat je promoot
  3. Behaalde resultaten uit het verleden
  4. Je motivatie

Het aantal bezoekers

Bezoekersaantallen spelen bij affiliate marketing een grote rol. Ik denk dat dit wel voor zich spreekt, hoe meer bezoekers hoe hoger de inkomsten. Toch zeggen bezoekersaantallen niet alles. Je kunt namelijk 1.000 bezoekers per dag hebben maar als er niemand op je affiliate link klikt dan heb je hier alsnog weinig aan. Het doorklikratio is dus net zo belangrijk als het aantrekken van bezoekers.

Het product dat je promoot

De commissies die je per succesvolle verkoop ontvangt verschillen per product. Je kunt je wel voorstellen dat je voor het verkopen van een e-Book minder commissie ontvangt dan wanneer je een reis naar de China verkoopt. Het product dat je promoot is dus ook een belangrijke factor bij affiliate marketing.

Behaalde resultaten uit het verleden

Er zijn adverteerders die succesvolle affiliates na het behalen van een vooraf afgesproken aantal verkopen belonen met een eenmalige bonus of een hoger commissie tarief. Behaalde resultaten spelen hierbij dus een rol.

Motivatie

Je eigen motivatie is waarschijnlijk de allerbelangrijkste factor bij affiliate marketing. Affiliate marketing is een lange termijn verdienmodel en is vooral in het begin een kwestie voor doorbijten en niet opgeven. Ook voor het schrijven van je verkoopteksten is je motivatie belangrijk, je schrijft namelijk betere teksten als je plezier hebt in het werk dat je doet.

Met bovenstaande in het achterhoofd kan ik je wel vertellen dat je met affiliate marketing ontzettend veel geld kunt verdienen. Er zijn affiliate marketeers die tienduizenden euro’s per maand verdienen en dat vaak geheel op de automatische piloot. Het maken van affiliate websites kost in het begin veel tijd maar als ze klaar zijn blijven ze voor jaren online staan en komen er jarenlang inkomsten binnen. Hoe meer websites je maakt, hoe meer je gaat verdienen!

Kun je met affiliate marketing snel rijk worden?

Met affiliate marketing kun je veel geld verdienen maar het is helaas geen snel rijk worden formule. Om succesvol te worden met affiliate marketing zul je veel tijd moeten investeren. Met name het maken en bijhouden van je eigen affiliate websites kost veel tijd. Daarnaast ben je veel tijd kwijt aan het optimaliseren van je website. Je wilt natuurlijk zoveel mogelijk gratis bezoekers uit Google en als het even kan mogen ze allemaal op je affiliate link klikken. Om dit te bereiken moet je keer op keer je website blijven optimaliseren.

Wordt binnen no-time een affiliate marketing expert!

Wil je met affiliate marketing beginnen en direct een voorsprong op je concurrentie nemen? Dankzij de affiliate marketing revolutie van Jacko Meijaard is dat nu mogelijk. In deze videocursus kun je over de schouders van Jacko meekijken om zo zijn €7.500,- + per maand strategie te ontdekken.

Wil jij net als 6.000 andere cursisten leren hoe je binnen no-time winstgevende affiliate websites maakt? En belangrijker nog, hoe je via het internet een volledig geautomatiseerd inkomen kunt opbouwen? Klik op onderstaande knop om de introductie video van de affiliate marketing revolutie te bekijken!

Affiliate Marketing Revolutie

Het geheim voor €7.500 + per maand via het internet?

Je ontdekt het in de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard!

Bezoek de kortingspagina!
Leon
Ik ben een web developer die gek is op affiliate marketing. Voornamelijk bezig met ontwikkeling van mijn eigen producten en diensten.