Wat is een affiliate netwerk?

Een affiliate netwerk is een platform waarop adverteerders en affiliates met elkaar in contact kunnen komen. Adverteerders kunnen zich bij een affiliate netwerk aanmelden om hun product of dienst ter promotie beschikbaar te stellen. Zij kunnen hier aangeven wat ze van de affiliates verwachten, aan welke eisen voldaan moet worden, wat de commissie voor een succesvolle verkoop of lead is enzovoort.

Affiliates kunnen op hun beurt de producten en diensten die beschikbaar zijn op het affiliate netwerk promoten op bijvoorbeeld hun website, blog of social media kanaal. Hiervoor moeten zij zich wel eerst aanmelden op een affiliate campagne en zorgen dat de media die zij gebruiken geverifieerd is en is goedgekeurd door de adverteerder.

Een affiliate netwerk functioneert dus als een soort tussenpersoon tussen adverteerder en affiliate. Mocht er dankzij een affiliate een verkoop plaatsvinden dan krijgt niet alleen de affiliate maar ook het affiliate netwerk een commissie. In principe is de commissie die de affiliate ontvangt hoger dan de commissie van het affiliate netwerk, uiteindelijk doe jij de promotie en niet het affiliate netwerk. 

Affiliate netwerken in Nederland

Er zijn in Nederland een paar bekende affiliate netwerken die je over het algemeen gratis kunt gebruiken. Welk affiliate netwerk voor jou het beste is dat is afhankelijk van het onderwerp van de media waarop de promotie plaatsvind en het soort product dat je wilt promoten. Er zijn affiliate netwerken die zich specifiek richten op digitale producten, affiliate netwerken speciaal voor influencers en affiliate netwerken die van alle markten thuis zijn.

Hieronder vind je een overzicht van de grootste affiliate netwerken van Nederland:

Internationale affiliate netwerken

Beheer je Engelstalige media zoals een website of blog? Dan kan het interessant zijn om gebruik te maken van een internationaal affiliate netwerk. Door gebruik te maken van een internationaal affiliate netwerk vergroot je je doelgroep en kun je veel meer geld verdienen dan wanneer je alleen Nederlandse netwerken gebruikt.

Er zijn een paar internationale affiliate netwerken waar je gratis een account kunt registreren. Ook hier geldt dat het aanbod per netwerk verschilt. Hieronder vind je een lijstje van de affiliate netwerken waar ik goede ervaringen mee heb:

Tip: Om toegang te krijgen tot zoveel mogelijk affiliate campagnes is het raadzaam om bij al de hierboven vermelde netwerken een account te registreren. Zo kun je meer producten promoten en zul je sneller geld verdienen. Registratie is in de meeste gevallen gratis en je zit nergens aan vast!

Affiliate Marketing Revolutie

Het geheim voor €7.500 + per maand via het internet?

Je ontdekt het in de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard!

Bezoek de kortingspagina!
Leon
Ik ben een web developer die gek is op affiliate marketing. Voornamelijk bezig met ontwikkeling van mijn eigen producten en diensten.