SMMB Masterclass review (Oktober 2020) betrouwbaar verdienmodel of een scam?

Gemiddelde leestijd: 13 minuten
mm

De SMMB Masterclass van Boyd Hoek is een goed startpunt om een succesvolle social media marketing business (SMMB) op te zetten. Dat je met zo’n bedrijf veel geld kan verdienen dan heeft Boyd Hoek zelf bewezen. Met de SMMB Masterclass geeft hij openheid over de methode die hij heeft gebruikt om dat succes te bereiken. Maar deze SMMB Masterclass is geen wondermiddel. In de SMMB Masterclass wordt een marketingconcept uit de doeken gedaan en op basis daarvan kun je zelf aan de slag. Of je daadwerkelijk succes gaat bereiken dat hangt af van je eigen talent en doorzettingsvermogen.

De potentie van SMMB 

Het is inmiddels wel bekend dat je met social media marketing ontzettend veel geld kunt verdienen. Bedrijven betalen grof geld als jij ze aan nieuwe, trouwe klanten kunt helpen. Dat is precies wat je kunt doen met een SMMB, of wel een social media marketing business. Simpel gezegd werk je met behulp van een Facebook marketing strategie, waarmee je potentiële klanten stapje voor stapje naar een product of dienst toe trekt. Als je eenmaal doorhebt hoe je zo’n methode moet opzetten dan is daar veel geld mee te verdienen. Klanten van een SMMB betalen graag €2.000,- per maand of meer voor een advertentiecampagne

Als het over dergelijke bedragen gaat, begint menig jonge ondernemer al te dromen. Vooral in de wetenschap dat je voor een SMMB geen kantoor nodig hebt maar alleen een laptop en een werkende internetverbinding, slaat de fantasie soms helemaal op hol. Dat is niet terecht. Het klopt inderdaad dat je een SMMB vanaf een tropisch eiland kunt runnen. Maar je moet wel degelijk goede ideeën hebben, en je moet bereid zijn om daar veel werk voor te verrichten. Als je dat goed doet heb je inderdaad kans dat je dat na verloop van tijd vanaf een tropisch eiland kunt doen. 

Boyd Hoek 

Als je interesse hebt in SMMB’s dan zal de naam Boyd Hoek je bekend voorkomen. Zijn naam duikt in verband met zijn SMMB Masterclass overal op. Boyd Hoek is zo’n uitzondering die in zeer korte tijd erg veel succes heeft gekregen met zijn SMMB. Hij verdient er goud geld mee, woont op Bali en is pas net 20 jaar oud. Boyd Hoek heeft besloten om zijn kennis niet voor zichzelf te houden en een SMMB Masterclass op te zetten. In die SMMB Masterclass vertelt hij aan de hand van zijn eigen verhaal, geïllustreerd met veel praktijkvoorbeelden, hoe iedereen zelf een SMMB kan opzetten. 

Met name vanwege zijn jonge leeftijd is er de nodige scepsis geweest ten aanzien van Boyd Hoek en zijn masterclass. Het feit dat hij met cijfers kan aantonen op welke manier hij zijn eigen bedrijf zo succesvol heeft gemaakt en de kwaliteit van de SMMB Masterclass zijn op zich voldoende overtuigende argumenten om te kunnen concluderen dat er niets mis is met deze cursus. Het is gewoon een goede manier om ondernemers te helpen zelf een SMMB op te zetten of om voor hun bestaande bedrijf een nieuwe marketingstrategie op social media op te zetten.

SMMB Masterclass review: Boyd Hoek in actie

Wat is de SMMB Masterclass en voor wie is de cursus bedoeld? 

De SMMB Masterclass is een videocursus waarin Boyd Hoek je alle vaardigheden aanleert die nodig zijn om jouw eigen social mediabedrijf op te zetten. De SMMB Masterclass draait om twee belangrijke onderdelen. Het eerste is dat je leert hoe je online advertenties op Facebook en Instagram kunt opzetten en hoe je potentiele klanten geïnteresseerd krijgt in een bepaald product of bepaalde dienst. Het tweede onderdeel is dat je leert hoe je zelf een zogeheten ‘funnel’ maakt zodat die klanten nooit meer een ander product willen. Een funnel is een methode om klanten in een aantal stappen te bewerken met als doel de mening over producten op een positieve manier te beïnvloeden. 

Realiseer je dat je met de SMMB Masterclass slechts de tools in handen krijgt voor een succesvol bedrijf. Je moet die tools wel willen gebruiken. Je moet dus bereid zijn om zelf als bedrijf naar buiten te treden om andere bedrijven te helpen met hun advertentiecampagnes. Dat kan via Facebook en via Instagram, want dat zijn media waar momenteel veel geld in te verdienen is. De SMMB Masterclass is ook erg nuttig als je al een bedrijf hebt, en van plan bent om de advertentiestrategie uit te breiden naar social media. 

Als je verwacht dat de SMMB Masterclass een kant-en-klare cursus is om een succesvol bedrijf op te zetten kun je er beter niet aan beginnen. Je moet al een idee hebben over de manier waarop je je business wilt gaan realiseren en hoeveel werk je daarvan wilt maken. Want de business in een SMMB is keihard. Je zult hard moeten vechten voor een plekje in de markt. Als je niet bereid bent om je voor meer dan de volle honderd procent in te zetten dan kun je beter kiezen voor een ander vak en de SMMB Masterclass overslaan. 

Wat ga je in de SMMB Masterclass precies leren? 

Bij de SMMB Masterclass draait het erom dat je leert hoe je andere ondernemers kunt helpen. Dat doe je door voor hen reclamecampagnes op te zetten op social media. Het meest geschikt zijn de social mediakanalen die het populairst zijn. Op dit moment zijn dat Facebook en Instagram maar ook TikTok wordt met de dag populairder. Je gebruikt deze kanalen voor promotiedoeleinden. Maar hoe ziet de SMMB Masterclass er dan uit? Hoeveel tijd kost het om de hele SMMB Masterclass te volgen? En wat hoort er allemaal bij? Dat kun je vinden in onderstaand overzicht: 

6 weken trainen door middel van e-learning

Al eerder is aangegeven dat de SMMB Masterclass in totaal zes weken duurt. Denk echter niet dat je er in een half uurtje per dag klaar mee bent. Het volgen van de masterclass vraagt om een serieuze inspanning, maar als je dat op een goede manier doet betaalt zich dat ruimschoots uit. In het volgende overzicht wordt aangegeven wat de inhoud van de masterclass is. 

Week 1: werken aan het fundament 

Het fundament onder je bedrijf is het belangrijkste wat er bestaat. Op basis van een goed fundament worden alle beslissingen genomen. Daarom is het goed om daar veel aandacht aan te besteden. In deze week wordt veel aandacht geschonken aan de mindset van jou als bedrijfsleider. Ook het businessmodel, vraag en aanbod op de markt en de markt leren kennen zijn belangrijke onderwerpen die de eerste week worden behandeld. 

Week 2: op weg naar het behalen van resultaat 

In week 2 is het woord ‘resultaat’ het centrale thema. Deze week wordt het geheim van een SMMB uit de doeken gedaan. Aan bod komen onderwerpen als het sales proces, het Facebook algoritme, het tot in het kleinste detail opzetten van advertenties en clickfunnels en competities runnen. Het gaat in deze week zeker niet alleen om theoretische kennis, de theorie wordt namelijk verduidelijkt aan de hand van praktische voorbeelden, zoals een tandartspraktijk, een restaurant en een fitness club. 

Week 3 en 4: de eerste klanten 

In de rest van de SMMB Masterclass wordt aanvankelijk nog dieper ingegaan op de praktijk. Je krijgt duidelijke aanwijzingen en een training hoe je je eerste klant moet benaderen en op welke manier je een proefperiode kunt opzetten om de resultaten te meten. Ook het maken van afspraken met klanten en verkoopgesprekken voeren komen uitgebreid aan bod. In deze modules wordt duidelijk gemaakt dat er niet heel veel mis kan gaan, als je je maar houdt aan de scripts die Boyd Hoek heeft bedacht. 

Week 5 en 6: automatiseren van processen en groei 

In de laatste twee weken van de SMMB Masterclass is er aandacht voor het omzetten van de eerste resultaten naar een stabiele situatie en een grotere organisatie. Dat betekent dat processen moeten worden geautomatiseerd en – in een later stadium – dat er personeel moet worden aangenomen. Hoe doe je dat en waar vind je de juiste mensen? Tot slot krijg je nog het één en ander aan bonusmateriaal.

SMMB Masterclass review: cursus overzicht

Vooraf opgenomen video uitleg 

De SMMB Masterclass bestaat uit liefst 15 uur aan uitleg per video. Dat is nodig, want er worden ingewikkelde onderwerpen behandeld, die niet in een paar minuten kunnen worden uitgelegd. Een voorbeeld van zo’n onderwerp waar veel tijd aan wordt besteed is het gebruik en de opzet van clickfunnels. Wat de video-uitleg een stuk gemakkelijker te volgen maakt zijn de vele voorbeelden uit de praktijk. Boyd Hoek vertelt veel over zijn eigen ervaringen en probeert aan te geven op welke wijze jij daar als aspirant ondernemer profijt van kan hebben. Op deze manier komt je eigen bedrijf meteen een stuk dichterbij en word je gedwongen om vertalingen naar je eigen situatie te maken. 

Waardevolle bijlagen 

Een onderschat onderdeel in de SMMB Masterclass zijn de bijlagen die gratis beschikbaar zijn. Dat is onder anderen een cursus hoe je marktonderzoek moet doen, richtlijnen voor het inschrijven bij de Kamer van Koophandel, een instructieblad met een strategie voor het benaderen van klanten, instructiebladen voor onder anderen het maken van een profiel en berichten op Instagram, Facebook en LinkedIn, instructiebladen voor het maken van scripts, instructiebladen voor het opzetten van automatische incasso en facturen, etc. Veel van deze bijlagen hoeven maar een klein beetje te worden aangepast en kunnen dan voor je eigen bedrijf worden gebruikt. 

Garanties en bonussen 

Het is voor sommigen lastig om vooraf te bepalen of de SMMB Masterclass iets is waar jij wat aan hebt. Dan is een investering van ongeveer €1.000,- wel erg veel geld. Om je over te halen om toch met de masterclass te beginnen heb je het recht om er na 14 dagen mee te stoppen. Je hebt dan de eerste twee modules afgerond. Als je van mening bent dat de masterclass voor jou niet geschikt is kun je je geld zonder opgaaf van reden terug vragen. 

Voor degenen die de SMMB Masterclass wel helemaal afronden zijn er veel bonussen. Boyd Hoek stelt bijvoorbeeld de meeste van zijn contracten beschikbaar als download. Dat is ontzettend handig. Want die kun je één op één overnemen om in jouw bedrijf toe te passen. Een ander erg handige bonus zijn de sales calls met de eerste klanten. Daarin kun je precies zien op welke manier je de aandacht kunt trekken en vasthouden van de klanten. Ter ondersteuning zijn hiervan ook een aantal aardige clips op het YouTube kanaal van Boyd Hoek te vinden.

Ontvang voor bijna 10 K aan trainingen en producten!

Boyd Hoek heeft de waarde van de verschillende onderdelen van zijn SMMB Masterclass op een rij gezet. De meer dan vijftien uur video training kost €3.997,-. Het lidmaatschap van de privé mastermind groep kost €997,-. De wekelijkse vraag en antwoord sessies, kosten €1.997,-. De funnels die je als deelnemer aan de SMMB Masterclass krijgt kosten €997,-. En de sales scripts hebben een waarde van €1.997,-. De hele training is dus net iets minder waard dan €10.000,-. De reguliere prijs van de SMMB Masterclass is €3.000,-. Maar door gebruik maken van speciale actiepagina’s betaal je nog maar €997,- voor de masterclass.

SMMB Masterclass
SMMB Masterclass

Beoordeling door Leon,

12 dec 2020
4

De SMMB Masterclass van Boyd Hoek is een uitstekende methode voor ondernemers om een eigen bedrijf op het gebied van social media marketing op te zetten. De online lessen zijn uitstekend te volgen en door de combinatie van het bonusmateriaal en de ondersteuning door de hele community zijn er voldoende mogelijkheden om succesvol een eigen SMMB op te zetten. De belangrijkste voorwaarde voor succes is echter de eigen inzet. Als je bereid bent om er voldoende tijd en energie in te steken is deze SMMB Masterclass een uitstekend startpunt!

SMMB Masterclass

Passief geld verdienen met social media marketing?

Begin direct met het opbouwen van een hyper winstgevende SMMB!

Reserveer direct een plek voor de masterclass!
Leon
Ik ben een web developer die gek is op affiliate marketing. Voornamelijk bezig met ontwikkeling van mijn eigen producten en diensten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *