Wie is internet ondernemer Boyd Hoek en hoeveel verdient hij precies?

Gemiddelde leestijd: 6 minuten
mm

Boyd Hoek is een jongen die naar eigen zeggen een jeugd heeft gehad vol feest, drank en drugs. Kortgezegd chaotisch. Hij heeft geen opleidingen afgerond en werd vanwege een gebrek aan inzet meermaals ontslagen bij zijn sales bijbaantjes. Hij vond zijn motivatie via Instagram bij een ‘twentiesmentor’ en kreeg een eerdere baan terug, ging fanatiek sporten en zette in op zijn eigen SMMB (social media marketing bureau) bedrijf: Digital Presence. Toen dit beter begon te lopen, stopte hij met studeren en zijn salesbaantje en ging vol voor zijn eigen bedrijf.

In korte tijd en op jonge leeftijd veel geld verdienen

De eerste opdrachten die Boyd Hoek binnenhaalde, leverden slechts een paar honderd euro op. Al snel werden de bedragen hoger en binnen een paar maanden haalde Boyd €2800,- per maand op aan verdiensten. Dat is meer dan de gemiddelde starter die van het hbo afkomt. Op dat moment was Boyd pas 18 jaar. In deze periode deelde Boyd zijn reis naar succes via zijn YouTube kanaal. Op de jonge leeftijd van 18 wist hij een salaris te verdienen van meer dan een minimumloon waarbij je 40 uur per week werkt.

Boyd Hoek van de SMMB Masterclass

Hoe hij van social media advertenties naar coaching overstapte

Hij verhuisde vervolgens naar Bali en kreeg berichten van mensen die vroegen of hij hen zou willen helpen met hun internetbedrijf. Zodoende begon Boyd Hoek met coaching van anderen, die ook successen behaalden. Binnen vier maanden schaalde hij zodoende zijn inkomsten op naar een kleine €11.000,- per maand. De vraag naar zijn coaching werd groter en zodoende besloot hij een cursus op te zetten waarmee anderen geholpen konden worden op het gebied van succes behalen met social media: de SMMB Masterclass.

De SMMB masterclass van Boyd Hoek

De SMMB masterclass richt zich op geld binnenhalen met advertenties op social media. De masterclass duurt zes weken en iedere week wordt een ander aspect behandeld van de reis tot succes. Voor een kleine duizend euro kun je de masterclass volgen, of als je in drie termijnen betaalt: voor een kleine 1200 euro. De stappen die per week behandeld worden zijn het leggen van de fundering, resultaten behalen, de eerste klant, sales, systemen en processen en tot slot passief maken en schalen. Dit laatste slaat eigenlijk op je management. Op zijn eigen website geeft Boyd voorbeelden van zijn cursisten die in korte tijd ook successen hebben behaald.

Niet voor iedereen weggelegd

De masterclass is volledig online en bestaat uit 36 lessen van ongeveer een uur – soms korter. Het is misschien niet voor iedereen weggelegd om een social media marketing bureau op te zetten, het vraagt namelijk wel een bepaalde intentie en inzet. Bijvoorbeeld zul je bedrijven zelf op moeten bellen in plaats van afwachten tot je benaderd wordt. Dit is ook waarom Boyd Hoek zijn succes wel op social media haalt, maar niet door zijn eigen zichtbaarheid op een bepaald platform. Voor sommige mensen is dit wellicht een tweede natuur, waar voor anderen dit buiten hun comfort zone ligt. Als je geen probleem hebt met mensen op straat aanspreken of bij mensen aanbellen om ze iets te verkopen, zul je waarschijnlijk ook succes kunnen behalen met deze masterclass van Boyd Hoek.

Positieve geluiden

Hoewel mensen op het internet niet altijd te spreken zijn over Boyd Hoek zelf, zijn de reviews voor zijn masterclass wel overwegend positief. Er wordt vooral gericht op het binnen korte tijd opzetten van je eigen social media bedrijf en hiermee ook grofweg €10.000,- per maand te verdienen. Dit geld haal je dan binnen door Instagram en Facebook advertenties via bedrijven. Eén klant kan voor een langere periode veel geld opleveren – het is dus geen eenmalige kleine bijdrage waarmee je een vermogen kunt opbouwen.

Twijfel of Boyd Hoek een oplichter is

Er is scepsis over de betrouwbaarheid van Boyd Hoek en zijn verdienmodel. Gedeeltelijk is dit omdat er geen gegronde bronnen lijken te zijn, ook niet van zijn training. De informatie die je vindt komt vaak via zijn eigen advertenties op Facebook of Instagram, of via zijn eigen website. Er zijn een aantal reviews te vinden van de masterclass, maar er blijft hier natuurlijk twijfel aan kleven of dit geen deal is dat gesloten is tussen de partijen. Het is tenslotte goede reclame voor zijn bedrijf. Hoewel veel pakkende koppen doen vermoeden dat het oplichterij is, wordt dit niet beargumenteerd of überhaupt gezegd in de artikelen.

Een lekker leven door het aanbieden van coaching

Boyd Hoek verdient in ieder geval goed met het aanbieden van zijn masterclass. Zijn eigen aanpak, motivatie van de mentor op Instagram en het delen van zijn reis tot succes via YouTube hebben hem tot dit punt gebracht. Zijn SMMB bedrijf Digital Presence bestaat inmiddels niet meer, omdat de coaching hem waarschijnlijk meer oplevert dan zijn oorspronkelijke internetbedrijf. Met dit internetbedrijf wist hij binnen een paar maanden zijn inkomsten per maand tot ruim €10.000,- op te schalen. Op jaarbasis gaat het dan om meer dan een ton. Inmiddels zullen deze inkomsten dus hoger liggen door zijn verkoop van coaching, trainingen en cursussen. Wil je zelf met de SMMB masterclass beginnen? Klik direct op onderstaande knop om een plek voor de masterclass te reserveren!

SMMB Masterclass

Passief geld verdienen met social media marketing?

Begin direct met het opbouwen van een hyper winstgevende SMMB!

Reserveer direct een plek voor de masterclass!
Leon
Ik ben een web developer die gek is op affiliate marketing. Voornamelijk bezig met ontwikkeling van mijn eigen producten en diensten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *