Geld verdienen met enquêtes

Verdien €250,- tot €500,- per maand!

Gemiddelde leestijd: 15 minuten

Steeds meer bedrijven zijn bereid om een flink bedrag te betalen voor het verkrijgen van de mening van hun klanten. Dit deden zij in het verleden vaak via callcenters maar wat je de laatste tijd veel ziet zijn online enquêtes. Voor het invullen van zo’n enquête krijg je een vergoeding die in sommige gevallen kan oplopen tot enkele tientallen euro’s. Wil jij weten bij welke onderzoekspanels je een account moet registreren en hoe geld verdienen met enquêtes echt werkt? In dit artikel ga ik je er alles over vertellen! 

Wat zijn enquêtes? 

Een enquête is een vragenlijst waarin onderzoek wordt gedaan naar bijvoorbeeld een bepaalde mening, standpunt of product. Deze vragenlijst is meestal niet persoonlijk en wordt voorgelegd aan een grotere doelgroep. Hoe groot deze doelgroep is dat is afhankelijk van het onderwerp van de enquête en het bereik van het bedrijf dat de enquête beheerd. 

Bedrijven of organisaties kunnen een enquête opstellen als zij feedback willen over een nieuw product of om achter de mening en standpunten van hun klanten te komen. De informatie die zij via de enquêtes krijgen kunnen ze vervolgens gebruiken om hun producten, klantenservice of marketing strategie te verbeteren. 

Naast het invullen van een vragenlijst kan er tijdens een enquête ook aanvullend onderzoek worden gedaan via bijvoorbeeld een ontmoeting of een telefoongesprek. In de meeste gevallen is het echter een kwestie van een anonieme vragenlijst invullen. Mocht een enquête niet anoniem zijn dan moet dit voor of tijdens het invullen van de enquête duidelijk worden aangegeven. 

Waar kun je geld verdienen met enquêtes? 

Je weet nu dat je voor het invullen van een enquête een commissie ontvangt maar waar kun je die enquêtes vinden? Er zijn in Nederland meerdere partijen die geld verdienen met enquêtes mogelijk maken, echter zitten hier ook veel onbetrouwbare partijen tussen. Hoe weet je nou welke partij betrouwbaar is en welke niet? Hieronder volgt een korte review van 6 platformen die ik persoonlijk gebruik om geld te verdienen met enquêtes.

Geld verdienen met enquêtes: Toluna
Geld verdienen met enquêtes: LifePoints
Geld verdienen met enquêtes: OpinieLand
Geld verdienen met enquêtes: i-Say
Geld verdienen met enquêtes: Waardevolle Mening
Geld verdienen met enquêtes: PanelClix

Toluna (NL)

Toluna is een onderzoekspanel met meer dan 60.000 actieve leden en verzorgt enquêtes voor grote partijen zoals Amazon, Coca Cola en Expedia. Dagelijks worden er op dit platform nieuwe enquêtes beschikbaar gesteld. Voor het invullen van een enquête ontvang je een vergoeding in de vorm van punten. Hoeveel punten je per enquête verdiend is afhankelijk van de tijd die je nodig hebt om de enquête in te vullen. Heb je genoeg punten verdiend dan kun je deze inruilen voor een cadeau, waardebonnen of gewoon het geld naar je rekening laten overboeken. 

Lid worden van het onderzoekspanel van Toluna is helemaal gratis. Belangrijk is dat je na je registratie direct je profiel gegevens invult. Door je profiel gegevens in te vullen kan Toluna jou namelijk meer enquêtes aanbieden. Ook kunnen bedrijven die via Toluna enquêteren zien of jij tot hun doelgroep behoort. Het invullen van je profiel gegevens neemt maximaal 10 tot 15 minuten in beslag en je kunt daarna direct je eerste enquêtes invullen. Hieronder volgen nog meer redenen om vandaag nog met Toluna aan de slag te gaan: 

 • Dagelijks nieuwe enquêtes 
 • Hoge vergoedingen 
 • Gratis games om extra punten te verdienen
 • Gratis App voor op je smartphone
 • Snelle uitbetalingen via PayPal

Wil jij via Toluna geld verdienen met enquêtes of wil je meer informatie over dit platform? Neem dan een kijkje op deze pagina!

Opinieland (NL) 

Opinieland is ook een grote speler op de Nederlandse enquête markt. Op dit platform kun je naast geld verdienen met enquêtes ook geld verdienen door nieuwe producten te testen, advertenties te beoordelen of door praktijkmissies bij jou in de buurt te voltooien. Voor het meedoen aan deze acties kun je zogeheten Opinieland points verzamelen. 1 Opinieland point staat gelijk aan €0,01. Heb je 1.000 Opinieland points verzameld? Dan kun je een uitbetaling aanvragen of de gespaarde punten inwisselen voor een waardebon. 

De uitnodigingen voor het invullen van een enquête ontvang je bij Opinieland via je e-mail. Hoeveel uitnodigingen je precies gaat ontvangen dat is afhankelijk van de gegevens in je profiel. Heb je op je profiel veel hobby’s en interesses ingevuld? Dan ontvang je meer enquêtes dan iemand met een leeg profiel. Ook hier raad ik je aan om na het aanmaken van je account direct je profiel gegevens in te vullen. 

Bij Opinieland kun je de punten die je hebt verzameld inruilen voor waardebonnen van onder andere Zalando en Bol.com. Je kunt natuurlijk ook gewoon je saldo laten uitbetalen via PayPal. In de meeste gevallen staat de betaling binnen 48 uur op je rekening. Wil je zelf geld verdienen met enquêtes? Registreer dan hier een gratis Opinieland account!

Waardevolle Mening (NL)

Bij Waardevolle Mening kun je geld verdienen door je mening te geven over bepaalde onderwerpen of producten. Op dit enquête platform zijn sinds de lancering in 2004 wereldwijd meer dan 3 miljoen leden actief. Waardevolle Mening staat bekend om zijn hoge commissies, per ingevulde enquête kun je hier tot wel €7,- verdienen. 

Om toegang tot de enquêtes te krijgen dien je eerst je enquêteprofiel in te vullen. In je enquêteprofiel kun je aangeven waar je interesses liggen. Na het invullen van je enquêteprofiel krijg je relevante enquêtes aangeboden en kun je beginnen met geld verdienen. Naast geld verdienen met enquêtes kun je ook nieuwe producten testen en reclames beoordelen in ruil voor vergoedingen. 

Je kunt bij Waardevolle Mening een uitbetaling aanvragen als je saldo €10,- bedraagt. Een minpuntje is wel dat er niet in geld wordt uitbetaald maar in waardebonnen. Je kunt kiezen tussen waardebonnen van: Zalando, Bol.com, VVV Cadeaukaart en de Nationale EntertainmentCard. De waardebonnen van Zalando en Bol.com kun je digitaal laten uitbetalen, deze ontvang je na de aanvraag voor een uitbetaling binnen enkele seconden in je mailbox. 

Wil je zelf geld verdienen bij Waardevolle Mening? Registreer hier een gratis waardevolle mening account!

LifePoints (NL)

Wil je geld verdienen met enquêtes? Dan mag een account bij LifePoints niet ontbreken. LifePoints is een internationaal onderzoekspanel met meer dan 5 miljoen actieve leden. Je kunt hier dagelijks nieuwe enquêtes invullen waarvoor je zogenaamde LifePoints ontvangt. Heb je genoeg LifePoints verzameld? Dan kun je een uitbetaling aanvragen. 

Je kunt bij LifePoints, in tegenstelling tot andere onderzoekspanels al een uitbetaling aanvragen als je 550 LifePoints hebt verzameld. 550 LifePoints staat gelijk aan €5,- en is redelijk snel bij elkaar te sparen. Je kunt je LifePoints inwisselen voor waardebonnen van Hema, Zalando of de Nationale bioscoop bon maar je kunt het ook aan een goed doel doneren of laten uitbetalen via PayPal

Het registreren van een LifePoints account is vanzelfsprekend gratis. Na het aanmaken van je account wordt je direct gevraagd om je profiel gegevens in te vullen, doe dit ook anders krijg je weinig tot geen enquêtes aangeboden! Wil je een LifePoints account registreren? Dat kan op deze pagina! 

i-Say (NL) 

i-Say is net even iets anders dan andere onderzoekspanels. Tijdens het registratie proces bouw je hier een demografisch profiel op. Of je wordt toegelaten tot deze community dat is afhankelijk van het profiel dat je tijdens je registratie hebt opgebouwd. Als jouw demografische gegevens overeenkomen met dat wat ze bij i-Say zoeken dan wordt je toegelaten. Zo niet, dan wordt je afgewezen. 

Als je wordt toegelaten tot deze community dan kun je geld verdienen in de vorm van i-Say points. Dit kun je doen door de enquêtes die je in je mailbox ontvangt in te vullen. i-Say beschikt ook over een eigen app dus je kunt de enquêtes ook invullen op je smarthphone of tablet. Heb je genoeg i-Say points verzameld? Dan kun je deze inruilen voor waardebonnen of PayPal tegoed. 

Op deze paginakun je controleren of jouw demografische gegevens je toegang geven tot deze community. 

PanelClix (NL) 

PanelClix is met meer dan 120.000 actieve leden het grootste enquête platform van Nederland. Door mee te doen aan online onderzoeken kun je hier punten in de vorm van Clix verzamelen. De waarde van deze Clix is afhankelijk van het saldo in je account. Hieronder een klein overzichtje: 

 • 1.000 Clix = €10,- 
 • 2.000 Clix = €25,- 
 • 3.000 Clix = €37,50
 • 4.000 Clix = €50,-
 • 5.000 Clix = €70,-
 • 10.000 Clix = €150,-
 • 20.000 Clix = €325,-
 • 50.000 Clix = €850,-

Hoe meer Clix je verzamelt hoe meer ze waard worden. Het uitbetalen en registreren van deze Clix gaat echter niet via PanelClix maar via EuroClix. Wellicht heb je weleens van het spaarprogramma Euroclix gehoord, PanelClix kun je zien als het kleine broertje of zusje van EuroClix. 

De vergoeding die je voor het invullen van een enquête krijgt is bij PanelClix afhankelijk van het aantal vragen in de enquête. Hoe meer vragen hoe hoger de vergoeding. Daarnaast krijg je bij het registreren van een gratis account direct €1,95 (150 Clix) op je account gestort. 

Alle enquêtes die je via PanelClix invult zijn volledig anoniem. PanelClix zal jou gegevens alleen gebruiken om te kijken of een enquête relevant voor je is. Wil jij geld verdienen met enquêtes? Registreer dan hier een gratis PanelClix account! 

€250,- tot €500,- per maand verdienen met enquêtes?

Eens in de zoveel tijd een enquête invullen daar ga je natuurlijk niet rijk van worden. Wil je serieus geld verdienen? Dan is het belangrijk dat je gestructureerd te werk gaat. Mijn eerste tip is om een nieuw e-mail adres aan te maken en vervolgens bij de hierboven vermelde onderzoekspanels een account te registreren. Vul vervolgens bij alle onderzoekspanels je profielgegevens in, nu zul je veel uitnodigingen ontvangen. 

Besteed elke ochtend een uurtje aan het invullen van de enquêtes, de meeste enquêtes nemen niet meer dan 10 minuten in beslag. Als je al de aangeboden enquêtes dagelijks invult dan kun je in een maand tijd tussen de €250,- en de €500,- verdienen. Daarnaast kun je bij de meeste onderzoekspanels je inkomsten aanvullen door deel te nemen aan gratis spelletjes zoals bingo, loterijen of het rad van fortuin. 

Wil je op een snellere manier online geld verdienen?

Geld verdienen met enquêtes kan een leuke manier zijn om zonder technische kennis toch wat extra’s te verdienen via het internet, maar er zijn veel snellere manieren om online geld te verdienen, namelijk via affiliate marketing. 

Affiliate marketing is het promoten van producten, diensten en bedrijven in ruil voor commissies en is zonder twijfel het beste verdienmodel op het internet. 

Wil jij zelf ook geld verdienen met affiliate marketing? Dan raad ik je aan om deze affiliate marketing revolutie review zorgvuldig door te nemen. De affiliate marketing revolutie is een online video cursus waarin je kunt leren hoe affiliate marketing precies werkt. 

Wil jij net als 6.000 andere cursisten leren hoe je met affiliate marketing een passief inkomen van meer dan €7.500,- per maand kunt verdienen? Via onderstaande knop wordt je direct naar de introductie video van de cursus gestuurd!

Affiliate Marketing Revolutie

Het geheim voor €7.500 + per maand via het internet?

Je ontdekt het in de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard!

Bezoek de kortingspagina!
Leon
Ik ben een web developer die gek is op affiliate marketing. Voornamelijk bezig met ontwikkeling van mijn eigen producten en diensten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *