LifePoints review

Wordt lid van het nr. 1 platform voor geld verdienen met enquêtes!

Gemiddelde leestijd: 10 minuten
mm
LifePoints review: LifePoints logo

Via een site als LifePoints kun je online geld verdienen door mee te doen aan marktonderzoeken. Toegegeven, je zal er niet rijk van worden, maar je kunt er maandelijks wel e-mail een leuk extra zakcentje mee verdienen. Het is heel eenvoudig om dat geld te verdienen, namelijk door enquêtes in te vullen. Dat zijn enquêtes over allerlei onderwerpen, zoals producten, diensten, politiek, etc. Bij LifePoints heb je alle vrijheid. Als je een bepaalde enquête niet wilt invullen is dat geen bezwaar. En als je helemaal geen zin meer hebt om enquêtes in te vullen kun je je zonder probleem afmelden.

Het doel van enquêtes invullen

Elk bedrijven en elke organisatie wil ontzettend graag weten wat het publiek vindt van hun producten of diensten. Voldoet een product wel? Is het handig genoeg? Wordt het op de juiste wijze gebruikt? Is het een verstandige aankoop geweest? Al dat soort vragen kunnen alleen worden beantwoord door de consument. Bedrijven kunnen die consument zelf niets vragen. Dat kan wel als ze een onderzoeksbureau als LifePoints inhuren. Deze bureaus stellen enquêtes op maat samen en die leggen ze voor aan een groot onderzoekspanel. Dat bestaat uit mensen die tegen een kleine vergoeding bereid zijn om de enquêtes in te vullen. 

De reputatie van LifePoints

LifePoints is onderdeel van het internationaal bekende bureau Lightspeed, dat al meer dan 20 jaar actief is. Het bedrijf beheert al jaren bekende websites als MySurvey en GlobalTestMarket. Deze websites zijn eigendom van Lightspeed en niet – zoals in andere gevallen – van aparte organisaties. Daardoor kan er efficiënt worden gewerkt en dat betekent dat een panellid meer kan verdienen dan bij veel andere sites. In het voorjaar van 2019 zijn de sites MySurvey en GlobalTestMarket gefuseerd om onder de naam LifePoints samen verder te gaan. De reputatie onder de oude naam was uitstekend, maar onder de nieuwe naam lijken er wat opstartproblemen te zijn. 

Aanmelden bij LifePoints

Het aanmelden bij LifePoints op zich is heel eenvoudig. Je gaat naar de site en voert je gegevens in. Dat zijn onder anderen je leeftijd en maatschappelijke status. Daarna krijg je een e-mail met een activeringslink waarop je moet klikken. Vanaf dat moment ben je lid van het panel en dat betekent dat je regelmatig per e-mail wordt uitgenodigd om aan een enquête deel te nemen. Als je geen zin, tijd of interesse hebt mag je te allen tijde besluiten om niet mee te doen aan de betreffende enquête bij LifePoints. Uiteraard verdien je dan ook niets. 

Het belang van een actueel profiel

Voor LifePoints is het heel belangrijk dat de informatie in je profiel correct en actueel is. Op basis van dat profiel word je uitgenodigd om deel te nemen aan onderzoek. Als je een onjuist profiel hebt krijg je enquêtes over producten en onderwerpen waar je geen verstand van hebt en die je niet kunt beantwoorden. Het gevolg is dat je deelname aan zo’n enquête automatisch door LifePoints wordt beëindigd. In dat geval heb je dus energie gestoken in het beantwoorden van de eerste vragen, maar dan word je niet uitbetaald. Dat is zonde van de tijd, dus zorg ervoor dat je profiel klopt. 

Hoe krijg je een beloning bij LifePoints?

Als je een enquête hebt ingevuld bij LifePoints krijg je automatisch een beloning. Die staat vrijwel meteen na het invullen van de enquête in je account. Je krijgt die beloning in punten. Als je genoeg punten hebt gespaard kun je deze omzetten naar geld of cadeaubonnen. Je kunt het ook laten overmaken naar een goed doel. Het geld wordt gestort op een PayPal account en dat heb je in twee weken op je rekening staan. De cadeaubonnen worden naar je toe gestuurd of kun je digitaal verzilveren. Bij LifePoints kun je laten uitbetalen bij €5,-. Bij andere bureaus kan dat pas vanaf €10,-. 

De verdiensten bij LifePoints

Het zal je niet verbazen dat de bedragen die je kunt verdienen niet zo hoog zijn. Met een simpele enquête ben je 7 – 15 minuten bezig en daar krijg je ongeveer €0,50 voor. Enquêtes die meer tijd kosten leveren meer op. Je moet er rekening mee houden dat je bij LifePoints ongeveer enkele tientjes per maand kunt verdienen. Dat lijkt niet zoveel, maar als je je bij meerdere bedrijven voor marktonderzoek aanmeldt kan het totaal aardig oplopen. Sommige mensen slagen er in meer dan €500,- euro per maand bij te verdienen. Wil jij weten hoe dit werkt? Lees dit artikel over geld verdienen met enquêtes!

LifePoints review: Inkomsten LifePoints enquêtes
LifePoints enquête overzicht

Drie soorten onderzoek bij LifePoints

Bij LifePoints worden drie soorten onderzoek onderscheiden waar je als consument aan mee kunt doen. Als eerste is dat een online enquête. Je krijgt daarvan een notificatie per e-mail en kunt dan besluiten of je daar mee aan wilt doen. Soms wordt er ook gevraagd of je een dagboek bij wilt houden. Dat kan te maken hebben met de manier waarop je winkelt of met de manier waarop je een product gebruikt. In een enkel geval krijg je door LifePoints producten thuisgestuurd. Die ga je testen en vervolgens vul je een enquête over het product in. 

LifePoints na de fusie

Zoals je al hebt kunnen lezen is LifePoints in het voorjaar van 2019 ontstaan uit een fusie van de sites MySurvey en GlobalTestMarket. Deze beide sites stonden zeer goed bekend. Maar in de eerste maanden na de fusie was er sprake van de nodige technische problemen. Het kwam regelmatig voor dat nieuwe panelleden hun aanmelding niet konden voltooien. Ook gebeurde het vrij vaak dat leden werden gediskwalificeerd. Het meest vervelende waar klachten over kwamen is dat de accounts van veel leden werden opgeschort zodra ze hun saldo wilden laten uitbetalen.

MySurvey logo
GlobalTestMarket logo
LifePoints logo

Veiligheid van LifePoints

Het goed om achtergrondonderzoek te doen voordat je je gaat aanmelden voor een onderzoekspanel. Er zijn veel frauduleuze partijen actief, die alleen maar geïnteresseerd zijn in je gegevens. Het gevolg is dat je na aanmelding gestalkt wordt met allerlei ongewenste e-mails. Je hoeft er bij deze partijen niet op te rekenen dat je ooit betaald wordt voor het invullen van een enquête. Bij LifePoints hoef je daar niet bang voor te zijn. Dat bedrijf heeft bewezen een betrouwbare partij te zijn, waar je je gegevens gerust kunt achterlaten. Deze worden alleen gebruikt in combinatie met de onderzoeken waar je aan meewerkt. 

Werk aan de winkel voor LifePoints

De klachten over het functioneren van de nieuwe gezamenlijke site van LifePoints in de eerste maanden na de fusie moeten serieus worden aangepakt, want anders zullen veel panelleden weglopen. Dat verdient dit marketingonderzoeksbureau niet. Het heeft in het verleden bewezen uitermate betrouwbaar te zijn. De panelleden gaven aan er honderden euro’s te hebben verdiend en er met veel plezier enquêtes te hebben ingevuld. Hopelijk zijn de klachten en storingen te wijten aan opstartproblemen, die binnenkort worden opgelost. 

Conclusie LifePoints 

De belangrijkste voordelen van LifePoints zijn dat je ervoor kunt kiezen om je geld cash te laten uitbetalen, als cadeaubonnen of te laten overmaken naar goede doelen. Het is prettig dat er wordt gewerkt met een lage uitbetalingsdrempel en dat het geld behoorlijk snel wordt betaald. Over de betrouwbaarheid van LifePoints hoef je je gezien de lange geschiedenis van het bedrijf geen zorgen te maken. Wees echter wel alert voor de technische problemen die er na de fusie zijn ontstaan.

LifePoints Nederland
LifePoints Nederland

Beoordeling door Leon,

13 dec 2020
4

Zoals ik in de review al aangaf is LifePoints ontstaan uit een fusie tussen MySurvey en GlobalTestMarket. Er zijn in het begin wat opstart probleempjes geweest maar die zijn nu grotendeels opgelost. Het platform van LifePoints is makkelijk in gebruik en vergoedingen worden snel bijgeschreven. Je kunt bij LifePoints je saldo laten uitbetalen in geld en waardebonnen maar het is ook mogelijk om je opgebouwde saldo aan een goed doel te doneren. Over de betrouwbaarheid van LifePoints hoef je je dus geen zorgen te maken want het is een maatschappelijk betrokken organisatie.

LifePoints

Zonder technische kennis geld verdienen op het internet?

Wordt lid van LifePoints en verdien geld door enquêtes en marktonderzoeken in te vullen!

Registreer gratis een LifePoints account!
Leon
Ik ben een web developer die gek is op affiliate marketing. Voornamelijk bezig met ontwikkeling van mijn eigen producten en diensten.

2 reacties op “LifePoints review

  1. Ik heb een andere ervaring….Ik heb na het invullen van een flink aantal vragenlijsten, een tijdje geleden een €10 paypal beloning aangevraagd maar nooit gekregen…Lifepoints meld steeds dat ik het bedrag wel heb gehad terwijl ik toch echt kan bewijzen dat ik nooit iets heb gehad. De €10 beloning staat namelijk niet op mijn paypal!!!!. Wees voorzichtig met dit bedrijf, zodra ze moeten uitbetalen komen de problemen.

    1. Beste Petr,

      Spijtig dat de betaling nooit in goede orde is aangekomen, zelf heb ik hier nooit problemen mee gehad. Staat er misschien een ander PayPal account aan jouw LifePoints account gekoppeld? Ik kan me haast niet voorstellen dat een bedrijf als LifePoints moedwillig de betaling niet uitvoert..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *