Geld verdienen met TikTok

De ultieme van A tot Z gids!

Gemiddelde leestijd: 17 minuten
Geld verdienen met TikTok

Kun je geld verdienen met TikTok? Dat is een vraag die ik de laatste tijd steeds vaker krijg. Net zoals bij alle andere social media platformen is het antwoord: JA, dat kan zeker. Wil jij weten hoe geld verdienen met TikTok precies werkt en hoe je hier vandaag nog mee kunt beginnen? In onderstaand artikel gaan we de mogelijkheden bespreken!

Het van origine Chinese social media platform TikTok wint snel populariteit in Nederland. Inmiddels zijn er wereldwijd al meer dan 800 miljoen actieve gebruikers waaronder 3,5 miljoen Nederlanders. TikTok bestaat al sinds 2016 maar is in september 2017 pas officieel gelanceerd voor landen buiten China.

Via TikTok kunnen gebruikers korte muziekvideo’s met elkaar delen. Deze video’s mogen maximaal 15 seconden duren maar kunnen door het gebruik van “loops” worden verlengd tot 60 seconden. De effecten die je met de TikTok loops kunt maken zorgen voor hilarische beelden maar daarnaast kun je deze beelden ook inzetten om geld te verdienen.

TikTok downloaden en een account aanmaken

Om TikTok te kunnen gebruiken zul je eerst de applicatie moeten downloaden. In tegenstelling tot andere social media platformen is het bij TikTok namelijk niet mogelijk om via de website in te loggen. Je kunt de TikTok applicatie downloaden via de Google Play Store, De Apple App Store of de Amazon App Store.

De TikTok applicatie is gratis te gebruiken en is inmiddels al meer dan 1 miljard keer gedownload. Na het downloaden van de applicatie moet je een account registreren, hiervoor kun je je telefoonnummer, e-mail adres, Google account, Facebook account of Twitter account gebruiken.

Benodigde tijd: 3 minuten

Hieronder kun je zien waar je TikTok kunt downloaden en hoe je een account moet registreren.

 1. TikTok downloaden en installeren

  Open je favoriete App Store, zoek naar de TikTok applicatie en klik op “Installeren”.

  TikTok installeren via Google Play

 2. TikTok applicatie openen

  Klik na het installeren van de applicatie op “Openen”.

  TikTok applicatie openen

 3. Interesses kiezen en beginnen met kijken

  Geef aan waar je interesses liggen en klik op “beginnen met kijken”.

  Interesses kiezen

 4. Aanmelden bij TikTok

  Klik in het volgende scherm rechts onderin het menu op “Ik” en vervolgens op “Aanmelden”.

  Aanmelden bij TikTok

 5. Account selecteren voor aanmelden bij TikTok

  Selecteer een methode om je TikTok account aan te maken, in dit voorbeeld gebruik ik aanmelden via Google.

  TikTok opties voor aanmelden

 6. Geboortedatum invullen

  Vul je geboortedatum in en klik op “Volgende”.

  Geboortedatum invullen

 7. Gebruikersnaam aanmaken en registratie afronden

  Vul een gebruikersnaam in en klik vervolgens op “Aanmelden”.

  Gebruikersnaam invullen en aanmelden bij TikTok

Je nieuwe account is nu succesvol aangemaakt en je bent helemaal klaar om te beginnen. Hieronder ga ik je precies vertellen hoe je TikTok kunt gebruiken om geld te verdienen, voor de meeste methodes heb je volgers nodig dus post alvast wat interessante content en zorg dat jouw account opvalt!

Geld verdienen als TikTok influencer

Een influencer is een persoon die tegen betaling de producten van een bepaald bedrijf promoot. Vaak hebben zij veel autoriteit op het platform waar zij actief zijn, dit moet ook wel want anders zouden bedrijven geen interesse hebben in een samenwerking. Om als influencer aan de slag te gaan heb je volgers nodig, bij TikTok moet je denken aan minimaal 10.000 volgers.

TikTok is net als YouTube een videoplatform en dat maakt het voor bedrijven erg aantrekkelijk om via influencers te adverteren, uit onderzoek is namelijk gebleken dat je met beeldmateriaal zeer effectief kunt inspelen op het koopgedrag van de mens. Influencers op TikTok promoten vooral kleding, cosmetica en elektronica bedrijven maar er zijn natuurlijk genoeg andere niches te vinden.

Als influencer kun je serieus geld verdienen met TikTok, het lastige is alleen om tot het punt te komen dat je ook daadwerkelijk aantrekkelijk wordt voor bedrijven. In plaats van maandenlang aan een achterban te werken zou je ook een beetje vals kunnen spelen en volgers kunnen inkopen, mocht je hierin geïnteresseerd zijn bekijk dan deze pagina.

Hoeveel je als TikTok influencer precies gaat verdienen is afhankelijk van 2 factoren, namelijk het bedrijf of product dat je promoot en het aantal volgers dat je hebt. Er zijn TikTok influencers die met posten van 1 simpele video duizenden euro’s verdienen maar hier heb je veel volgers voor nodig en dit zal dus niet iedereen lukken.

Geld verdienen met TikTok livestreams

Als jij op je TikTok account al meer dan 1.000 volgers hebt dan kun je ook geld verdienen met TikTok livestreams. TikTok biedt jou de mogelijkheid om een livestream te hosten voor je volgers, je volgers kunnen op hun beurt, als blijk van hun waardering een donatie aan jou doen.

Tijdens een livestream verschijnt er bij je kijkers rechts onderin beeld een cadeau icoontje. Kijkers kunnen op dit icoontje klikken en vervolgens een donatie doen in de vorm van “Emojis”. Emojis zijn er in verschillende waardes en kunnen worden gekocht met TikTok munten.

De TikTok munten vallen onder cryptovaluta wat betekent dat de waarde fluctueert. Op het moment van schrijven heeft 1 TikTok munt een waarde van €0,015. TikTok munten zijn heel makkelijk via de app te kopen en zijn beschikbaar in verschillende bundels, hoe groter de bundel, hoe minder de kosten.

Bundels met TikTok munten

Ik heb persoonlijk weinig ervaring met TikTok livestreams, en ik kan me voorstellen dat dit niet het bedrag oplevert dat je graag zou willen zien. Bij een livestream ben je afhankelijk van donaties wat betekent dat de massa heel groot moet zijn om een leuk bedrag te verdienen.

Een snellere manier om geld te verdienen via TikTok is affiliate marketing. Affiliate marketing is het promoten van andermans producten en diensten in ruil voor commissies. In de volgende methode gaan we verder in op affiliate marketing. Mocht je nog geen ervaring hebben met affiliate marketing, bekijk dan eerst deze video.

Geld verdienen met TikTok en affiliate marketing

Bij affiliate marketing is het de bedoeling dat je via een unieke affilate link bezoekers gaat doorsturen naar een verkooppagina. Als 1 van deze bezoekers via jouw unieke affiliate link een aankoop doet dan ontvang je hier een commissie voor.

Op TikTok kun je via 2 verschillende methodes geld verdienen via affiliate marketing, betaalde advertenties plaatsen of producten promoten in je video’s. Jammer genoeg is het nog niet mogelijk om affiliate links bij je video’s te plaatsen, TikTok is dit wel aan het onderzoeken dus laten we hopen dat dit snel kan.

Affiliate marketing via TikTok werkt om deze reden iets anders dan bij andere social media platformen, maar er zijn zeker mogelijkheden!

Producten promoten in TikTok video’s

Het is misschien niet mogelijk om een affiliate link bij je video te plaatsen maar je zou bijvoorbeeld wel een URL op een A4’tje kunnen schrijven en deze in beeld kunnen houden. Verwijs in je video’s naar de URL op je A4’tje en zeg tegen je kijkers dat zij via deze URL korting kunnen krijgen op het product dat jij promoot.

Het kan lastig worden om een onbewerkte affiliate link op een A4’tje te krijgen maar gelukkig kun je deze via adf.ly en bit.ly heel makkelijk inkorten.

Geld verdienen met TikTok advertenties

Een andere optie om geld te verdienen met affiliate marketing is het plaatsen van betaalde advertenties. Op het moment van schrijven is het advertentie platform van TikTok nog niet volledig beschikbaar in Nederland, de verwachting is dat dit eind 2020 wordt geïntroduceerd.

Er zijn bij TikTok 5 verschillende methodes om advertenties weer te geven. Elke methode heeft een eigen doel, hieronder vind je een korte opsomming van de mogelijkheden.

Geld verdienen met TikTok advertenties

In-Feed video advertenties

In-feed video advertenties zijn video’s die in de TikTok app onder het tabblad “Ontdekken” verschijnen, ze gaan dus op tussen de normale TikTok content. Het primaire doel van dit soort advertenties is het verkrijgen van meer bezoekers en naamsbekendheid.

Een In-Feed advertentie video mag maximaal 15 seconden lang zijn, daarnaast heb je de mogelijkheid om je eigen muziek en een call-to-action button toe te voegen.

Brand takeover advertenties

Brand takeover advertenties worden full-screen getoond aan mensen die de TikTok App openen. Normaal gesproken zou je dan gebruikerscontent moeten zien maar met Brand Takeovers krijg je in plaats daarvan een paar seconden merkinhoud te zien.

Brand takeovers zijn een zeer effectieve manier om snel een groot publiek te bereiken, daarnaast wordt je advertentie alleen getoond bij mensen die interesse hebben in de desbetreffende categorie, hierdoor kun je heel gericht adverteren.

Top view advertenties

Een top view advertentie is bijna hetzelfde als een brand takeover, ook deze advertenties worden full-screen weergegeven bij het opstarten van de TikTok app. Het enige verschil in vergelijking met brand takeovers is dat bij een top view advertentie je advertentie overloopt in een maximaal 15 seconden durende video.

Hashtag challenges

Via een hashtag challenge kun je andere TikTok gebruikers uitdagen om jouw video / challenge na te doen. Je maakt een video, hangt hier een hashtag aan vast en andere TikTok gebruikers kunnen dan jouw challenge accepteren en onder dezelfde hashtag een soortgelijke video plaatsen.

Een hashtag challenge hoeft niet perse een betaalde advertentie te zijn, ook in de organische resultaten zou je een hashtag challenge kunnen starten maar dan loop je wel het risico dat je veel minder mensen bereikt.

Branded effects

Met branded effects kunnen adverteerders visuele effecten beschikbaar stellen voor andere Tiktok gebruikers. Deze visuele effecten kunnen van alles zijn maar zijn bijna altijd terug te linken naar het bedriijf of product dat je promoot.

Heeft het bedrijf dat jij promoot bijvoorbeeld een mascotte? Dan zou het een leuk idee kunnen zijn om hier een gezichtfilter van te maken, vervolgens kunnen Tiktok gebruikers deze filter overnemen en een video opnemen met het uiterlijk van je mascotte.

Deze vorm van adverteren zorgt voor meer interactie met potentiele klanten en meer naamsbekendheid binnen TikTok.

Conclusie over geld verdienen met TikTok

Je hebt nu het volledige stappenplan doorlopen en als het goed is weet je nu hoe geld verdienen met TikTok precies werkt. Persoonlijk vind ik TikTok niet zo’n fijn social media platform en verdien ik liever geld door affiliate marketing in te zetten op mijn blogs.

Ben jij na het lezen van dit artikel ook een beetje sceptisch geworden over TikTok maar wil je wel geld verdienen via het internet? Klik dan snel op onderstaande knop om naar de website van de affiliate marketing revolutie te gaan!

Affiliate Marketing Revolutie

Het geheim voor €7.500 + per maand via het internet?

Je ontdekt het in de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard!

Bezoek de kortingspagina!
Leon
Ik ben een web developer die gek is op affiliate marketing. Voornamelijk bezig met ontwikkeling van mijn eigen producten en diensten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *