Wat is een affiliate link?

Affiliate marketing is een van de meest gebruikte en opkomende vormen van marketing vandaag de dag. Door het makkelijke gebruik van online platformen is het namelijk makkelijk te stroomlijnen en uit te voeren. Ook is het een vorm van marketing waarbij veel partijen gebaat zijn en heeft eigenlijk iedereen er voordeel bij.

Bij affiliate marketing maken we namelijk gebruik van zogeheten ‘affiliate links’. Deze links zijn uniek en zorgen ervoor dat specifieke producten gelinkt zijn aan een specifieke publisher. Het affiliate netwerk kan aan de hand van de hoeveelheid keer dat erop geklikt is in combinatie met de gerealiseerde verkopen of inschrijvingen bijhouden wat er aan commissie aan de publisher uitgekeerd zou moeten worden.

Dit is even heel snel in een notendop. Laten we ontleden wat we hier nou precies mee bedoelen.

Affiliate marketing in het kort

Voordat we kunnen kijken naar hoe een affiliate link nou precies werkt moeten we eigenlijk eerst even kijken naar hoe affiliate marketing precies werkt.

Affiliate marketing is een online manier van marketing die gebruikt wordt door een combinatie van adverteerders en mensen die het promoten. Je hebt de adverteerders, of zogeheten affiliates, die een product of dienst aanbieden. Dit kunnen grote bedrijven zijn zoals Sony of Microsoft maar ook kleine webshops.

Het tweede onderdeel van affiliate marketing zijn de mensen die het promoten. Deze mensen noemen we ook wel de publishers. De publishers zijn partijen die hun eigen website of blog hebben met een specifieke doelgroep als volgers. De publisher gaat opzoek naar een product dat wordt aangeboden door een affiliate om te promoten die past binnen zijn identiteit. Als alles afspraken rond zijn en de commissie is afgesproken krijgt de publisher zijn unieke affiliate link toegewezen en kan hij beginnen met het promoten van het uitgekozen product.

Hoe werkt een affiliate link?

Nu dat de publisher in het bezit is van zijn affiliate link kan hij dus beginnen met het promoten. De affiliate link is een unieke link die gekoppeld is aan de affiliate en de publisher. De link registreert en geeft door aan het affiliate netwerk hoe vaak erop geklikt wordt. Als er vervolgens een verkoop plaatsvindt of iemand schrijft zich ergens voor in, dan wordt dat ook geregistreerd door de affiliate link.

Doordat de link elk detail deelt met het affiliate netwerk wordt deze weer op de hoogte gehouden van wat er gebeurt. Zo kan het affiliate netwerk bijhouden hoeveel er verkocht wordt en kan dat geregistreerd worden onder jouw account. Je krijgt uit eindelijk commissie per verkocht product of inschrijving. Hoe meer verkoop er plaats vindt via jouw unieke affiliate link, hoe vaker jij commissie krijgt.

Een kijkje naar de link

Affiliate links zijn vaak vrij lange weblinks die samenhangen aan erg veel verschillende cijfers en karakters. Je kunt je voorstellen dat als je zo’n droge link ergens op jouw website neerzet dat mensen er niet snel naar zullen kijken, laat staan op klikken.

Maar gelukkig is er een oplossing voor. Doordat deze links vaak zo lang en droog zijn, zijn er speciale tools ontwikkeld die ervoor zorgen dat de links wat vriendelijker ogen. Denk hierbij aan knoppen die je op jouw website kunt maken of simpele afbeeldingen.

Als je gebruik maakt van WordPress dan kun je gemakkelijk gebruik maken van een zogeheten CMS plugin. Dit is eigenlijk een hele makkelijke en vriendelijke manier waarop je jouw affiliate links wat aantrekkelijker kunt maken. Zo kun je ervoor zorgen dat er meer mensen op klikken en jij een grotere commissie krijgt.

Conclusie

De wereld van affiliate marketing is een wereld die draait op het promoten van andermans producten. Het is voor de adverteerder namelijk heel makkelijk om dit uit handen te geven en voor de publisher ideaal om wat extra geld mee te verdienen. Het vergt namelijk relatief weinig moeite voor het plaatsen van een affiliate link en je kunt er toch een leuk zakcentje uit slaan.

De affiliate link registreert en geeft dus aan het affiliate netwerk door hoe vaak er op de link geklikt wordt en er een succesvolle verkoop heeft plaats gevonden. Dit wordt teruggekoppeld naar jouw account en zorgt er dus voor dat jij jouw commissie kunt krijgen.

Maar mensen klikken tegenwoordig niet zomaar ergens op. Door het huidige internetklimaat is het vanzelfsprekend dat mensen wel een beetje opletten waar ze op klikken. Het is dus verstandig om jouw affiliate link aantrekkelijk te maken en niet simpelweg op je pagina te vermelden. WordPress heeft hier verschillende gratis plugins voor die het makkelijker maken voor jou om je links op te fleuren. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat je het meeste klik verkeer kunt genereren dat mogelijk is!

Affiliate Marketing Revolutie

Het geheim voor €7.500 + per maand via het internet?

Je ontdekt het in de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard!

Bezoek de kortingspagina!
Leon
Ik ben een web developer die gek is op affiliate marketing. Voornamelijk bezig met ontwikkeling van mijn eigen producten en diensten.