Bol.com Masterclass review (Oktober 2020) nog steeds een winstgevend verdienmodel?

Gemiddelde leestijd: 20 minuten
mm

Met de bol.com masterclass kun je een goede start maken als bol.com verkoper. Dat betekent niet dat je binnen no-time rijk zult worden, want dat is maar voor weinig mensen weggelegd. De boodschap van de bol.com masterclass is dat je met hard werken, de juiste mindset en doorzettingsvermogen geweldige financiële resultaten kunt behalen.

Ben jij op zoek naar een manier om geld te verdienen via het internet maar is het maken van een eigen website te ingewikkeld? Dan is deze videocursus echt iets voor jou! In de bol.com masterclass neemt e-commerce expert Jia Ruan je mee achter de schermen van zijn bol.com business. Hij laat je stapsgewijs zien hoe hij zo succesvol is geworden en belangrijker nog, hoe jij dit ook kunt worden.

Duizenden cursisten verdienen dankzij Jia Ruan tienduizenden euro’s per maand. En dat geheel zonder technische kennis, ervaring of opleiding. Wil jij weten waar je goedkope producten kunt kopen die je vervolgens met dikke winst weer verkoopt op bol.com? Lees deze bol.com masterclass review en ontdek hoe jij vandaag nog met dit geweldige systeem aan de slag kunt!

Jia Ruan - Bol MasterClass

De bol.com masterclass als eye-opener

Nu hoor ik je al denken ‘waarom moet ik mijn producten verkopen via bol.com?’. Nou, omdat dat snel en makkelijk is. Ondernemers die actief willen zijn in de e-commerce zullen niet als eerste denken aan het verkopen van producten via bol.com. Ze zullen eerder geneigd zijn om zelf een webshop op te zetten, zonder te weten wat ze zichzelf op de nek halen.

Het maken en beheren van een eigen webshop is ontzettend veel, en ingewikkeld werk. Zonder technische kennis kom je bijna niet uit de voeten en daarnaast gaat het met alleen SEO maanden, zo niet jaren, duren voordat je winst gaat draaien. Daarnaast moet je als webshop eigenaar zelf voor bezoekers zorgen terwijl bol.com al tienduizenden bezoekers per dag trekt.

Je bent dus wel gek als je een eigen webshop gaat maken want om deze technische aspecten hoef je je bij de bol.com masterclass geen zorgen te maken. Wie wil er nu constant bezig zijn met het inrichten van zijn webshop, het verzenden van bestellingen en het inpakken van producten? In de bol.com masterclass leer je dat dit allemaal dingen zijn die bol.com voor jou kan doen. Het enige wat jij moet doen – en waar je geld mee kunt verdienen – is producten vinden die je met een hoge winst kunt verkopen.

 

Wie is Jia Ruan?

Jia Ruan in het NRC Handelsblad

Jia Ruan (links op de foto) is de eigenaar en bedenker van de bol.com masterclass. Als je via Google wel eens hebt gezocht naar de term e-commerce of online geld verdienen kan het bijna niet anders of je bent één van zijn advertenties tegengekomen. Jia Ruan is naar eigen zeggen een echte rebel, hij heeft geen enkele opleiding afgemaakt, simpelweg omdat hij dacht dat zijn eigen ideeën voldoende waren om in zijn onderhoud te voorzien.

Jia was één van de eersten die ging werken met het platform van bol.com. In extreem korte tijd slaagde hij erin om maandelijks duizenden euro’s te verdienen en dat door simpelweg zijn producten op bol.com te plaatsen. Jia Ruan ontwikkelde allerlei methodes om te kunnen bepalen welke producten binnen Nederland goed zouden verkopen. De tool die hij daarvoor heeft ontwikkeld is één van de instrumenten die in de bol.com masterclass wordt behandeld.

Vandaag de dag houdt Jia zich meer bezig met het coachen en ondersteunen van anderen. Hij heeft inmiddels een waslijst met goedlopende producten waar hij veel winst mee maakt, en daarnaast levert zijn videocursus ook veel geld op. Hij heeft uiteindelijk dus gelijk gekregen, zijn eigen ideeën waren voldoende om in zijn onderhoud te voorzien.

Van krantenverkoper naar succesvol internet ondernemer

Het leven van Jia Ruan is niet altijd zo mooi geweest als dat het nu is. Vroeger heeft hij zich flink in de nesten gewerkt en hoge schulden opgebouwd. Om deze schulden af te lossen heeft hij jarenlang op straat kranten moeten verkopen. Niet echt een droombaan als je het mij vraagt maar naar eigen zeggen heeft dit hem gemaakt tot wie hij nu is.

Als krantenverkoper maakte Jia kennis met het werken in de sales, ontwikkelde hij doorzettingsvermogen en beheerste hij steeds meer verkooptechnieken. Uiteindelijk heeft deze mindset ervoor gezorgd dat hij zijn schulden kon afbetalen en verder kon met zijn leven.

Jia had van kleins af aan al interesse in online geld verdienen en besloot hiermee aan de slag te gaan. Hij melde zich aan als bol.com verkoper en verdiende met producten die hij zelf inkocht binnen no-time duizenden euro’s per maand. Na jarenlang handelen bedacht Jia dat het leuk zou zijn om zijn succes te delen en hij besloot om zijn eigen videocursus te lanceren.

De bol.com masterclass bleek al snel een succes te zijn. Duizenden cursisten melden zich aan en het duurde niet lang voordat de eerste succesverhalen op het internet verschenen. Het succes bleef ook voor de media niet onopgemerkt, onder andere het NRC Handelsblad schreef een uitgebreid artikel over Jia. (zie foto hierboven)

De bol.com masterclass ‘mindset’

De bol.com masterclass van Jia Ruan is ontstaan vanuit de wens om zijn kennis te delen met anderen. En eerlijk is eerlijk: op het eerste gezicht lijkt het misschien allemaal te mooi om waar te zijn.. Eén van de grootste verschillen met andere masterclasses is dat die allemaal zijn gemaakt door theoretici, de Bol.com masterclass van Jia Ruan is helemaal ontstaan vanuit de praktijk

Toch is de bol.com masterclass niet voor iedereen weggelegd. Jia Ruan is er heilig van overtuigd dat het succes dat je als e-commerce ondernemer kunt behalen vooral afhankelijk is van je mentale eigenschappen. Dat wordt tijdens de Bol.com masterclass herhaaldelijk benadrukt. Motivatie en doorzettingsvermogen zijn het belangrijkst. Wie twijfelt aan zijn eigen capaciteiten moet goed nadenken of hij echt wel wil werken in de e-commerce.

Jia Ruan gaat zelfs zo ver dat hij mensen met een verkeerde mindset aanraadt om maar een andere zinvolle invulling van het leven te zoeken. Wie zichzelf wel mentaal capabel vindt kan aan de slag met de Bol.com masterclass. Ben je dus op zoek naar een manier om slapend rijk te worden of wil je snel geld verdienen zonder tijd te investeren? Dan heeft het weinig zin om met de Bol.com masterclass te beginnen.

Wat ga je in deze masterclass precies leren?

Na de donderpreek over motivatie en doorzettingsvermogen is de rest van de Bol.com masterclass een eitje. Het hele traject wordt van A to Z behandeld, van het zoeken en vinden van de juiste producten in Azië, de verschillende manieren om de producten in Nederlandse magazijnen te krijgen en het gebruik van bol.com als verkoopplatform.

De basis van de Bol.com masterclass bestaat uit een groot aantal videotrainingen, die vooraf zijn opgenomen. Dat heeft een groot voordeel, want daardoor kun je de trainingen bekijken op de momenten waarop jou dat uitkomt. Je kunt bovendien stukjes terugkijken als de boodschap niet helemaal duidelijk is. Het videomateriaal is op elk device af te spelen, zelfs op een smartphone. Het materiaal is verdeeld over 8 modules en 30 lessen. De lengte van de lessen kan erg verschillen. Sommige lessen duren maar tien minuten, terwijl andere wel anderhalf uur duren.

Het klinkt misschien een beetje raar dat je helemaal geen achtergrond hoeft te hebben op het gebied van e-commerce, maar volgens Jia Ruan is dat niet nodig. Alles wat je nodig hebt om via bol.com producten te verkopen wordt tijdens de Bol.com masterclass stap voor stap behandeld. Uit reviews van cursisten blijkt dat het inderdaad mogelijk is om zonder technische kennis, ervaring of vooropleiding mooie resultaten te behalen. Heeft dit jouw interesse gewekt? Laten we de inhoud van de modules eens nader bekijken.

Stap 1: Een product zoeken

Wie producten wil verkopen kan die zelf gaan fabriceren, maar dat gaat in tegen de overtuiging van een e-commerce ondernemer. Die wil geld verdienen door producten zo goedkoop mogelijk in te kopen en deze zo duur mogelijk te verkopen. Het lastigste daarbij is het vinden van de juiste producten. In de bol.com masterclass wordt veel tijd besteed aan het vinden van producten waar een grote vraag naar is. Erg kansrijk zijn producten die in Nederland niet of nauwelijks worden verkocht, maar in andere delen van de wereld erg populair zijn. Maar er zijn ook andere producten waar je erg veel geld mee kunt verdienen.

Voor het vinden van hele goedkope producten kun je beginnen met zoeken op aliexpress.com. Tijdens de bol.com masterclass wordt een simpele truc uit de doeken gedaan om te achterhalen welke producten populair zijn. Dat doe je door op de knop ‘bestsellers’ te klikken. De kans is groot dat producten die in Azië populair zijn het ook in Nederland goed gaan doen. Tijdens de bol.com masterclass worden nog meer methodes behandeld om potentieel succesvolle producten in het buitenland te ontdekken.

Stap 2: de kansen op succes bepalen

Als je eenmaal één of meer producten hebt gevonden waarvan jij denkt dat die in Nederland populair kunnen worden moet je een reële inschatting maken van de kansen of dat gaat lukken. Het eerste wat je moet doen is kijken of dat product al wordt verkocht via bol.com of via één van de andere grote platforms. Als jij de enige bent die dat product wil gaan verkopen kan het zijn dat je de jackpot hebt gewonnen. Maar als het product al ergens wordt verkocht is dat beslist geen reden om bij de pakken neer te gaan zitten.

Tijdens dit deel van de bol.com masterclass is het optimisme en doorzettingsvermogen van Jia Ruan duidelijk zichtbaar. Als een product al door iemand anders wordt verkocht kan het alsnog commercieel interessant zijn voor jou, maar dan moet je de concurrentie aangaan met de andere aanbieder. Jia Ruan is van mening dat het mogelijk is om acht aanbieders van jouw product uit de markt te concurreren. Hij behandelt tijdens de bol.com masterclass een aantal manieren waarop je kunt concurreren, waaronder concurreren op de reclametekst bij de producten en concurreren op prijs.

Stap 3: producten inkopen

Als je besluit om een product te gaan verkopen moet je er een voorraad van inkopen. Dat kun je het beste doen via een leverancier die grote hoeveelheden van de producten kan leveren. Aliexpress.com valt daarom af. Bij inkoop van grote aantallen gaat de inkoopprijs omlaag, waardoor je nog meer winst kunt maken. Bij het zoeken naar een leverancier moet je wel de nodige voorzichtigheid in acht nemen, want er zijn veel oplichters actief. Hoe je een betrouwbare leverancier kunt vinden wordt uitgelegd tijdens de bol.com masterclass.

De leverancier is niet de enige risicofactor bij het inkopen van producten. Ook tijdens het transport kan er van alles misgaan. Importheffingen en belastingen kunnen voor grote verrassingen zorgen. Omdat dit echt heel ingewikkelde materie is, wordt hier tijdens de bol.com masterclass diep op ingegaan. Jia Ruan geeft allerlei tips waarmee je kunt voorkomen dat het transport van de producten tot een financiële strop leidt. Want als je producten hun eindbestemming niet bereiken ben je al het geïnvesteerde geld kwijt. Dat zou een slecht begin zijn van het e-commerce avontuur.

Stap 4: bol.com aan zet

Zodra jouw producten onderweg zijn naar Nederland kun je als e-commerce ondernemer op zoek gaan naar nieuwe producten die je wilt verkopen. Want eenmaal in Nederland moeten de producten worden afgeleverd in de magazijnen van bol.com. De enige rol die je zelf hebt op de verkoop zijn de product omschrijvingen en de prijzen die bij de producten staan op bol.com. De logistiek rond de verkoop van de producten wordt volledig afgehandeld door bol.com. Het geld stroomt dus vanzelf binnen en als e-commerce ondernemer kun je even relaxen. Maar, zoals Jia Ruan adviseert tijdens de bol.com masterclass, doe dat niet te lang, want het doel is om veel geld te verdienen en dat red je niet met maar één product.

Voor wie is de bol.com masterclass bedoeld?

In principe kan iedereen vandaag nog met de bol.com masterclass beginnen. Voor het volgen van de cursus is namelijk geen technische kennis, ervaring of vooropleiding vereist. Wat wel belangrijk is is dat je gemotiveerd en volhardend te werk gaat en dat je met de juiste mindset aan de cursus begint. Niet ieder product dat je inkoopt zal de gewenste resultaten behalen en soms blijf je zelfs met de producten zitten. Belangrijk is dat je door blijft gaan en niet opgeeft. Na een tijdje experimenteren zul je zien dat je goed verkopende artikelen gaat herkennen en kun je je business stap-voor-stap uitbreiden.

De bol.com masterclass is ontwikkeld voor ondernemende mensen die in zichzelf willen investeren. Heb je genoeg van je 8 tot 5 baan of wil je meer financiële ruimte? Dan is het volgen van deze masterclass echt een aanrader! Wil je daarentegen slapend rijk worden via een zogenaamde ‘snel rijk worden formule’ dan zou ik mijn tijd en geld ergens anders aan spenderen. Bekijk onderstaande eisen om te bepalen of jij in aanmerking komt voor een lidmaatschap bij de bol.com masterclass:

Registreer een account als je:

 • Een kick-start wil maken als internet ondernemer

 • Financieel vrij wil leven

 • Niet fulltime voor een baas wil werken

 • Een passief inkomen wilt opbouwen

 • In jezelf wilt investeren

 • Je eigen werktijden wilt bepalen

Registreer GEEN account als je:

 • Slapend rijk wil worden zonder hiervoor te werken

 • Geen financieel risico wilt lopen

 • Niet in je zelf wil investeren

 • Tevreden ben met een 8 tot 5 baan

 • Liever geen actie onderneemt

 • Altijd de makkelijkste weg kiest

Wat zeggen anderen over de bol.com masterclass?

Inmiddels hebben al meer dan 3.000 mensen de bol.com masterclass gevolgd en de reacties die je online kunt vinden zijn veelal positief. Het is jammer dat Jia Ruan door het ‘irritante toontje’ in zijn filmpjes en reclame-uitingen door sommigen als onbetrouwbaar wordt gezien. Dat is niet terecht, want de bol.com masterclass is echt een product waar veel potentiële e-commerce ondernemers mee verder worden geholpen.

Net als bij elk ander verdienmodel zal niet iedereen na een paar maanden al meer dan €10.000,- per maand verdienen, maar er zijn zeker al de nodige succesverhalen voortgekomen uit de bol.com masterclass. Onderstaande reacties komen van cursisten die volhardend doorgingen en niet opgaven:

Bol.com MasterClass resultaten Maarten
Bol.com MasterClass resultaten Timo
Bol.com MasterClass resultaten Daan
Bol.com Masterclass
Bol.com Masterclass

Beoordeling door Leon,

04 dec 2020
5

De bol.com masterclass is een echte must-see voor iedereen die wil werken in de e-commerce. De handel strategieën, technieken en inzichten die Jia geeft zijn super waardevol en de informatie wordt met aandacht overgebracht. De beloftes waarmee je naar de cursus wordt gelokt blijken redelijk te kloppen. Zelf heb ik de cursus natuurlijk ook uitgeprobeerd en ik heb mijn investering al meer dan 60x terug verdient.

Naast een lidmaatschap op de bol.com masterclass ontvang je bij het registreren van een account nog veel meer extra’s. Indien gewenst kun je deelnemen aan wekelijkste groep coaching, je krijgt toegang tot ‘the tribe’, the golden calculator, het leveranciers script, de KvK succes checklist en ontvangt uitnodigingen voor real-life ontmoetingen.

Al met al ontvang je bij je registratie zo’n €3.000,- aan extra’s maar in de juiste handen is dit pakket veel meer waard. Ik vind het goed dat er wordt door gehamerd op het hebben van ‘de juiste mindset’. Het is zonde om €997,- te investeren om uiteindelijk door te krijgen dat deze cursus niet voor jou bedoeld is.

De kracht van de bol.com masterclass zit hem zonder twijfel in de expertise en duidelijke uitleg van Jia. Daarnaast is het makkelijk dat alle video’s vooraf zijn opgenomen, zo kun je ze terugkijken wanneer je wilt en heb je altijd de kennis bij de hand. Kom je er uiteindelijk toch niet uit? Dan staat er een heel team voor je klaar om je te helpen.

Wil jij serieus in je toekomst te investeren? Heb jij het gevoel dat je een echte handelaar bent? De bol.com masterclass kan echt je leven veranderen, het hangt met name van je eigen inzet, motivatie en drang naar succes af. Ben jij er klaar voor? Klik op onderstaande knop om de bol.com masterclass met korting te bestellen!

Bol.com Masterclass call to action

Binnen no-time een €3.000 + per maand webshop opzetten?

Sluit je aan bij duizenden actieve cursisten en begin vandaag nog als Bol.com handelaar!

Direct aanmelden voor de gratis training!
Leon
Ik ben een web developer die gek is op affiliate marketing. Voornamelijk bezig met ontwikkeling van mijn eigen producten en diensten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *