Geld verdienen met YouTube

Ontdek deze 5 winstgevende methodes!

Gemiddelde leestijd: 11 minuten
Geld verdienen met YouTube

Je ziet online steeds meer succesverhalen voorbij komen van YouTubers die met het uploaden van een paar simpele video’s volledig financieel onafhankelijk zijn geworden. Door deze succesverhalen willen steeds meer mensen weten hoe geld verdienen met YouTube nou precies werkt, is het alleen een kwestie van een kanaal aanmaken en video’s uploaden? Of komt er nog meer bij kijken..?

Helaas is geld verdienen met YouTube niet zo makkelijk als het lijkt. Net zoals bij alle andere verdienmodellen zul je alleen slagen als je volhardend door blijft gaan en niet opgeeft. Ja, er zijn zeker mogelijkheden maar niet iedereen zal na het uploaden van een paar video’s direct financieel vrij zijn.

Ben jij ook op zoek naar een manier om een passieve inkomsten stroom op te bouwen via YouTube? In dit artikel ga ik de 5 beste methodes omschrijven, ik ga je vertellen hoe je hiermee kunt beginnen en wat je hiervoor nodig hebt, lees dus snel verder!

Geld verdienen met Google Adsense advertenties

De eerste methode die we gaan bespreken is de Google Adsense methode. Je hebt vast die vervelende advertenties aan het begin van, en naast een YouTube video weleens gezien, dit zijn Google Adsense advertenties.

Voor het vertonen van deze advertenties krijg je per 1.000 vertoningen een bedrag uitbetaald, dit bedrag varieert tussen de €0,25 en de €5,-. In eerste instantie lijkt dit misschien niet veel maar aan de hand van onderstaand voorbeeld zul je zien dat dit weldegelijk veel geld kan opleveren.

Voorbeeld: Het YouTube kanaal van Nikkie Tutorials heeft op het moment van schrijven 13,4 miljoen abonnees. In totaal staan er 765 video’s op haar kanaal en iedere video heeft gemiddeld 2 miljoen vertoningen. Laten we ervan uitgaan dat Nikkie Tutorials voor iedere 1.000 vertoningen €2,- ontvangt, dit brengt mij bij de volgende rekensom:

765 video’s x 2 miljoen vertoningen : 1.000 vertoningen x €2,- commissie = €3.060.000,-

Om zelf advertenties bij je video’s te vertonen heb je een naast een Google Adsense account ook een YouTube partnerprogramma account nodig. Om een YouTube partnerprogramma account aan te kunnen vragen moet je kanaal minimaal 1.000 abonnees en 4.000 geldige uren aan kijktijd hebben.

Je moet tijdens de aanmeldingsprocedure bij het YouTube partnerprogramma je Google Adsense account koppelen. Zorg er dus voor dat je eerst een goedgekeurd Google Adsense account hebt en dan pas een account gaat registreren bij het YouTube partnerprogramma.

Toegang krijgen tot het YouTube partnerprogramma kan best lastig zijn. Je kanaal wordt streng nagekeken en als je ook maar 1 van de YouTube richtlijnen overschrijdt dan wordt je aanvraag afgekeurd. Ga dus niet klakkeloos een account registreren maar neem eerst de richtlijnen door en zorg dat jouw account hieraan voldoet!

Wil je meer informatie over het YouTube partnerprogramma? Kijk dan eens op deze pagina.

Affiliate marketing en YouTube

Als je nog geen 1.000 abonnees of 4.000 geldige kijkuren hebt maar wel geld wilt verdienen via YouTube dan is de affiliate marketing methode voor jou de beste optie. Geld verdienen met affiliate marketing is gelukkig niet zo ingewikkeld als de Adsense methode en er is geen technische kennis of ervaring nodig om te kunnen begin.

Om aan de slag te gaan met affiliate marketing heb je natuurlijk een account bij een affiliate netwerk nodig. Persoonlijk gebruik ik het liefst PayPro en Daisycon maar er zijn nog veel meer netwerken te vinden dus de keuze is aan jou..

YouTube is omdat je alleen met beeldmateriaal werkt de perfecte plaats om nieuwe producten onder de aandacht te brengen. Als affiliate marketeer kun je bijvoorbeeld product reviews maken, in deze product reviews laat je dan alle functies, specificaties, voor- en nadelen en verbeterpunten van een specifiek product zien.

Je kunt onder elke YouTube video die je upload een omschrijving plaatsen, hier plaats je jouw affiliate link. Verwijs in alle video’s die je maakt naar de affiliate link in je video omschrijving en zet jouw kijkers aan om hierop te klikken.

Je ontvangt voor iedere kijker die via jouw affiliate link een aankoop doet een commissie. De hoogte van de commissie is afhankelijk van het product dat je promoot en het affiliate netwerk dat je gebruikt. Mijn voorkeur gaat uit naar PayPro omdat je hier vaak 40% van het aankoopbedrag als commissie ontvangt, dus verkoop je iets voor €50,- dan krijg je €20,- commissie.

Ook vandaag nog beginnen met affiliate marketing?

Voor veel mensen is affiliate marketing nog onbekend terrein terwijl dit toch echt het beste verdienmodel op YouTube is. Zou jij zelf ook affiliate marketing willen inzetten maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Dan is de affiliate marketing revolutie van Jacko Meijaard echt iets voor jou!

In de affiliate marketing revolutie kun je over de schouders van Jacko Meijaard meekijken. Hij laat exact zien met welk stappenplan hij vandaag de dag meer dan €10.000,- per maand verdiend, en belangrijker nog, hoe jij dit systeem vandaag kunt overnemen!

Wil jij ook vandaag nog beginnen met affiliate marketing? Klik op deze link om direct naar de kortingspagina te gaan!

YouTube kanaallidmaatschappen

Als jij op je YouTube kanaal al meer dan 30.000 abonnees hebt dan kun je ervoor kiezen om betaalde kanaallidmaatschappen in te voeren. Met betaalde kanaallidmaatschappen kun je jouw abonnees maandelijkse kosten laten betalen in ruil voor exclusieve video’s en content op je kanaal.

Voor 1 kanaallidmaatschap kun je maandelijks tussen de $4,99 en $24,99 vragen, dit is afhankelijk van de lidmaatschapsniveaus je gebruikt en de content die je plaatst. Er zijn in totaal 5 lidmaatschapsniveaus die allemaal hun eigen voordelen met zich meebrengen, voor ieder niveau kun je een aparte prijs instellen.

Het is verstandig om eerst feedback te vragen aan je abonnees, zouden zij bereid zijn om maandelijks een klein bedrag te betalen of zouden zij op zoek gaan naar andere content? Het zou zonde zijn als je al je abonnees zou kwijtraken…

De functie kanaallidmaatschappen kan erg aantrekkelijk zijn voor grote YouTube kanalen maar kan ook nieuwe abonnees afschrikken. Als jij denkt dat je content interessant genoeg is om hiervoor kosten in rekening te brengen dan kun je op deze pagina je YouTube kanaallidmaatschappen instellen.

Geld verdienen als vlogger

Geld verdienen als vlogger

De term ”vlogger” zul je vast weleens gehoord hebben, maar wat is een vlogger nou eigenlijk? Een vlogger plaatst op regelmatige basis persoonlijke video’s met zichzelf als hoofdpersoon. In deze video’s kunnen allerlei onderwerpen centraal staan maar worden altijd opgenomen vanuit een persoonlijk standpunt.

Vloggen kun je vergelijken met bloggen, het enige verschil is dat je geen artikelen schrijft maar video’s upload. De meeste vlogs gaan over gamen, persoonlijke lifestyle en sport maar er zijn natuurlijk nog veel meer onderwerpen te bedenken.

De meeste vloggers zijn jongeren die vanuit huis wat extra’s willen verdienen maar het opbouwen van een interessante vlog is niet zo makkelijk als het lijkt. Het is in het begin heel moeilijk om aan abonnees te komen, niemand weet tenslotte wie je bent of wat je doet.

Om jezelf in het begin van andere vloggers te onderscheiden moet je zorgen dat je interessante content plaatst. Er zijn Nederlandse vloggers die nu miljoenen abonnees hebben maar hou in je achterhoofd dat zij ook met 0 volgers zijn begonnen. Enkele bekende Nederlandse vloggers zijn:

  • Jelly (18 miljoen abonnees)
  • Nikkie Tutorials (13.4 miljoen abonnees)
  • Kwebbelkop (12,9 miljoen abonnees)

Uit onderzoek is gebleken dat de gemiddelde vlogger 50.000 abonnees nodig heeft om financieel rond te kunnen komen, je kunt je dus wel voorstellen hoeveel de hierboven vermelde vloggers per maand verdienen…

Geld verdienen met sociale activiteiten

De laatste methode die we kort gaan bespreken is geld verdienen met sociale activiteiten. Veel bedrijven zijn bereid om jou een vergoeding te geven in ruil voor een like of een reactie op een video, dit noemen we sociale activiteiten. Je zal met deze methode niet heel veel geld gaan verdienen want de vergoeding die je per activiteit ontvangt varieert tussen de €0,10 en €1,-.

Het mooie aan geld verdienen met sociale activiteiten is dat je geen minimaal aantal volgers of kijkuren nodig hebt. Het is dus voor iedereen mogelijk om via deze weg vandaag nog geld te verdienen!

Mijn conclusie over geld verdienen via YouTube.

Je weet nu hoe je geld kunt verdienen via YouTube maar er zijn betere en snellere methodes om online geld te verdienen. Om op YouTube echt succesvol te worden moet je ontzettend veel tijd investeren en dan is het nog maar de vraag of het je ooit zal lukken om echt door te breken.

Mocht jij ook op zoek zijn naar een manier om snel geld te verdienen via het internet dan raad ik je aan om eens naar de affiliate marketing revolutie te kijken. De affiliate marketing revolutie is een online video cursus gemaakt door Nederlands beste internet marketeer Jacko Meijaard.

In de affiliate marketing revolutie neemt Jacko je mee achter de schermen van zijn succesvolle internet business en laat hij zien welk stappenplan hij hiervoor gebruikt. Wil jij ook het systeem van Jacko kopiëren + plakken en zo iedere maand duizenden euro’s verdienen? Klik nu op onderstaande knop om direct naar de introductie video te gaan!

Affiliate Marketing Revolutie

Het geheim voor €7.500 + per maand via het internet?

Je ontdekt het in de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard!

Bezoek de kortingspagina!
Leon
Ik ben een web developer die gek is op affiliate marketing. Voornamelijk bezig met ontwikkeling van mijn eigen producten en diensten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *