Geld verdienen met Google Adsense

Gemiddelde leestijd: 10 minuten

Waarschijnlijk heb je weleens van Google Adsense gehoord en wil je weten hoe geld verdienen met Google Adsense werkt. Miljoenen mensen verdienen al geld met Google Adsense. Ook jij kunt vandaag nog beginnen met het plaatsen van Adsense advertenties. Je potentiële inkomsten kunnen hoog oplopen! Wil jij weten hoe geld verdienen met Google Adsense werkt? In dit artikel wordt alles uitgelegd!

Wat is Google Adsense?

Google Adsense is een platform van Google waarmee je advertenties van Google Ads adverteerders op je website kunt plaatsen. Welke advertenties er worden weergegeven is afhankelijk van de actieve Google Ads campagnes en het onderwerp van je content. Adsense advertenties zijn altijd relevant aan de content die je schrijft, heb je bijvoorbeeld een website over afvallen? Dan sluiten de Adsense advertenties hierop aan.

Google Adsense betaald jou een vergoeding voor elke klik die je advertentie ontvangt. Wil je geld verdienen met Google Adsense? Dan is het belangrijk dat je goede, informatieve content schrijft. Alleen zo kan Google bepalen welke advertenties relevant zijn aan jou content en zul je meer kliks genereren.

Hoe werkt Google Adsense?

Je kunt met Google Adsense dus adverteren voor Google Ads campagnes. Dit kan bijvoorbeeld op je eigen website of blog maar ook de YouTube advertenties komen via Google Adsense. Het netwerk van websites waarop Google Adsense advertentie blokken staan noemen we het Google display netwerk. Google Ads adverteerders kunnen bij het aanmaken van een nieuwe campagne aangeven of zij hun advertentie in het Google display netwerk willen vertonen. Als adverteerders aangeven dat hun campagne in het Google display netwerk mag worden vertoond dan heb je kans dat die advertentie bij jouw content verschijnt. Hieronder volgt een voorbeeld:

Je adverteert als diëtist in Google Ads onder het keyword ‘overgewicht voorkomen’ en selecteert de optie display netwerk. Er zijn sites met Google Adsense advertentieblokken met als onderwerp ‘overgewicht voorkomen’. Op die sites worden jouw advertenties weergegeven. Hoe doet Google dit? Door in een fractie van een seconde de content van webpagina’s te analyseren. Wat gebeurt er als er meer mensen in een bepaald advertentieblok op een site willen adverteren? De combinatie van het hoogste bod en de hoogste kwaliteitsscore bepaalt dan welke adverteerder voorrang heeft. Bij meerdere adverteerders over hetzelfde onderwerp in hetzelfde Adsense advertentieblok vindt er dus een snelle veiling plaats.

Een Google Adsense account aanmaken

Wil jij geld verdienen met Google Adsense? Dan moet je een account aanmaken. Gebruik je Gmail of een andere Google-service? Dan heb je al een Google-account en kun je vrijwel direct met de registratie beginnen. Heb je nog geen Google-account? Ga dan naar de website van Google Adsense en klik rechtsboven op de pagina op ‘Aan de slag’. Volg de instructies om een nieuw account aan te maken. Met dit account krijg je toegang tot Google Adsense.

Na het aanmaken van je Google account moet je nog twee stappen zetten. Je moet je gegevens zoals je telefoonnummer, adres en bankrekeningnummer opgeven, dan kan Google Adsense je uitbetalen. Vervolgens moet je jouw website koppelen aan Google Adsense. Dat doe je door het eenmalig toevoegen van een codefragment aan je website. Heb je dat gedaan? Dan doet Google de rest. Je kunt nu beginnen met geld verdienen via Google Adsense!

Hoeveel geld kun je met Google Adsense verdienen?

Je wilt natuurlijk weten hoeveel geld je met Google Adsense kunt verdienen. Dat is echter een moeilijke vraag om te beantwoorden. Waarom? Omdat de inkomsten van Google Adsense afhankelijk zijn van diverse factoren. Bijvoorbeeld: het type content dat je op je website hebt staan, bezoekersaantallen, het aantal mensen dat op je advertentie klikt, waar de bezoekers van je website zich bevinden en hoe de advertenties op je website zijn ingesteld.

Wil je ongeveer weten wat je met Google Adsense kunt verdienen? Gebruik dan de opbrengstcalculator op de Google Adsense website. Op basis van de content categorie op je website en de regio waar je de meeste bezoekers vandaan krijgt wordt er een schatting gemaakt van de jaarinkomsten. Dit is slechts een ruwe schatting en hoe meer content jij plaatst hoe meer je gaat verdienen. Je kunt op ieder gewenst moment inloggen en je inkomsten bekijken. Zo krijg je een goed beeld van wat je met Google Adsense kunt verdienen.

Google Adsense is ongetwijfeld een interessant verdienmodel, je moet echter wel met een aantal zaken rekening houden:

 • Wil je veel geld verdienen? Dan moet je veel verkeer op je website hebben.
 • Je trekt veel bezoekers als er interessante informatie op je website staat.
 • De Google advertenties op je website moeten goed bij je website passen.
 • Je moet de Google Adsense advertenties strategisch op je website plaatsen.
Hoeveel geld kun je met Google Adsense verdienen?

Drie tips om meer geld te verdienen met Google Adsense

Heb je al websites met Google Adsense advertenties en wil je weten hoe je meer geld kunt verdienen? Hieronder volgen 3 tips waarmee jij jouw Adsense inkomsten kunt optimaliseren:

 1. Gebruik grote advertentieblokken. Volgens Google brengen grote advertentieblokken het meeste op. Voorbeelden van grote advertentieblokken zijn: groot rechthoek (336 X 280) en grote skyscraper (300 X 600). Maak je gebruik van banners? Gebruik dan High Impact Banners met een formaat van minimaal 300 X 600. Uit onderzoek blijkt dat banners met een groot formaat 280% meer kliks krijgen dan banners met een klein standaardformaat. Kies je voor een grotere banner? Dan kan Google kiezen uit meer adverteerders die kunnen worden weergegeven in het blok, met als gevolg dat de concurrentie sterker wordt en de biedingen dus hoger worden. Je krijgt dan dus meer geld per klik.
 2. Je moet kiezen voor een opvallende locatie. Hoe lezen we? Van links naar rechts en van boven naar beneden? Naar welke advertenties kijken we het eerst? Naar advertenties die linksboven op de website staan.
 3. Je moet je posities en formaten testen. Aangeraden wordt om per positie en per verschillend blok een nieuwe advertentie aan te maken. Waarom? Omdat je dan per positie en advertentieformaat kunt zien wat de inkomsten zijn. Je ziet dan waarschijnlijk dat de inkomsten van verschillende posities en formaten aanzienlijk kunnen verschillen. Je kunt dan de advertenties laten staan die de meeste inkomsten opleveren.

De voordelen van geld verdienen met Google Adsense

Google Adsense is een interessant verdienmodel. Zeker als je een goede tekstschrijver bent kun je veel geld verdienen met Adsense. Het schrijven van interessante content zal veel tijd in beslag nemen, maar vergeet niet dat de artikelen die jij online plaatst jarenlang blijven staan. Deze artikelen, met daarbij de Adsense advertenties zullen dus ook jarenlang inkomsten genereren. Bij elk artikel dat je online plaatst ga je meer geld verdienen. In het begin zal je dus geduldig moeten zijn maar uiteindelijk bouw je via Google Adsense een betrouwbaar geautomatiseerd inkomen op.

Hieronder nog een opsomming van de voordelen van Google Adsense:

 • Het inzetten van Google Adsense is gratis.
 • Het inzetten van Google Adsense kan veel opleveren.
 • Door Google worden alleen advertenties weergegeven die passen bij je website.
 • Je kunt de geboekte resultaten direct online bekijken.
 • Je hebt de mogelijkheid om bepaalde advertenties te weigeren.

Google Adsense vs. affiliate marketing

Er zijn twee grote verschillen tussen Google Adsense en affiliate marketing. Er is een verschil wat betreft de manier van werking en er is een verschil wat betreft het afrekenen. Bij affiliate marketing ben je helemaal zelf verantwoordelijk voor het plaatsen van de advertenties. Je bepaald zelf welke advertenties je op je website vertoont en bent zelf verantwoordelijk voor het contact met de adverteerders. Besluit een adverteerder om te stoppen met zijn campagne? Dan dien je zelf je advertentie te wijzigen.

Er is ook een verschil wat betreft het afrekenen. Je krijgt bij affiliate marketing betaald op commissiebasis, per succesvolle verkoop die je voor een adverteerder maakt krijg je dus een commissie. Google Adsense werkt per aantal weergaven en per klik. Wordt er geklikt? Dan is de beloning doorgaans hoger dan de beloning voor een weergave van de advertentie.

Moet je nu kiezen voor Google Adsense of voor affiliate marketing? Dat is naar mijn mening afhankelijk van het aantal bezoekers op je website. Zijn er veel bezoekers op jouw website? Dan is Google Adsense financieel gezien interessanter dan affiliate marketing. Je kunt met Google Adsense doorgaans sneller geld verdienen dan met affiliate marketing. In het begin is dat vaak enkele euro’s per maand. Groeit jouw website? Dan groeien jouw inkomsten ook. Doorgaans is de aanlooptijd bij affiliate marketing langer. Bovendien ben je afhankelijk van bezoekers die de intentie hebben om iets te kopen.

Toch liever geld verdienen met affiliate marketing?

In sommige gevallen is het beter om voor affiliate marketing te kiezen, dit heeft ook mijn persoonlijke voorkeur. Bij affiliate marketing heb je namelijk veel meer mogelijkheden om inkomsten te genereren. Dit kan via e-mail marketing, offline promotie, advertentie platformen, websites en blogs enzovoort. Google Adsense advertenties kun je daarentegen alleen rondom je content vertonen. Daarnaast kun je, als je een goede verkoper bent veel meer geld verdienen met affiliate marketing dan met Google Adsense.

Bij affiliate marketing komt wel iets meer kijken dan bij Google Adsense. Mocht je hier nog geen ervaring mee hebben dan kan het best overweldigend zijn. Daarom raad ik iedereen die met affilate marketing wil beginnen aan om eerst een affiliate marketing cursus te volgen. Een bekende affiliate marketing cursus van dit moment is de affiliate marketing revolutie.

De affiliate marketing revolutie is een online video training waarin Jacko Meijaard je gaat leren hoe je met affiliate marketing een passief inkomen kunt opbouwen. LET OP: dit is niet één of andere snel rijk worden scam maar een bewezen stappenplan waarmee je jouw eigen internet business kunt opbouwen. De affiliate marketing revolutie is nu tijdelijk afgeprijsd van €297,- voor slechts €47,-. Wil jij geld verdienen met affiliate marketing? Bekijk dan via onderstaande knop de introductie video van de Affiliate Marketing Revolutie!

Affiliate Marketing Revolutie

Het geheim voor €7.500 + per maand via het internet?

Je ontdekt het in de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard!

Bezoek de kortingspagina!
Leon
Ik ben een web developer die gek is op affiliate marketing. Voornamelijk bezig met ontwikkeling van mijn eigen producten en diensten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *