Wat is een niche?

Wat is een niche?

Je wilt met affiliate marketing gaan beginnen en bent alle voorbereidingen aan het treffen zodat jouw operatie een succes kan worden! Je hebt je domeinnaam geclaimd en je website is draaiende. Ook heb je al helemaal voor ogen hoe je het gaat aanpakken en wie jouw doelgroep moet gaan worden.

Toch ben je je nog aan het afvragen wat je moet gaan uitzoeken als niche. Sterker nog, het kan goed zijn dat je überhaupt eerst moet nagaan wat een niche is. Dat is ook volledig begrijpelijk, het is namelijk niet een woord dat we gek veel gebruiken in het dagelijks leven.

Wat houdt een niche precies in?

Je hebt een niche nodig om jouw affiliate marketing operatie te laten draaien. Een niche is eigenlijk een klein maar erg specifiek onderdeel van een markt. Hier worden vervolgens specifieke producten en/of diensten aangeboden die aansluiten op de vraag.

Ondanks dat het vaak kleinere semi-geïsoleerde markten zijn met een kleinere hoeveelheid mensen, is juist de potentie groter. Dit komt omdat de doelgroep die zich bevindt op deze markt ook specifiek op zoek is naar de aangeboden producten. Dit resulteert in een grotere kans op succes en in extreme gevallen zelfs een monopolie.

Door jezelf te richten op een specifiek klein deel van een grote markt vergroot je dus de kans om te verkopen. Denk hierbij aan voetbalschoenen van een specifiek merk in plaats van sportschoenen aan te bieden of jezelf te richten op bladmuziek in plaats van allemaal verschillende muziek benodigdheden. De opties zijn eindeloos en er is altijd wel een niche die bij jou past.

Het inzetten van een niche

Een van de grote voordelen van het gebruiken van een niche is dat je een grotere kans hebt op verkopen. Dit komt omdat de mensen die stuiten op jouw niche hier specifiek naar op zoek zijn. Dit kan zowel een nadeel zijn als je niet goed hebt nagedacht over wat deze niche zou moeten zijn.

Het kan zo zijn dat je een van de bestverkopende websites hebt op het gebied van jouw specifieke niche, maar als de doelgroep té klein is dan haal je er niet bepaald veel inkomsten uit. Je kunt beter op een publiek van 100 en succespercentage hebben van 20% dan een 100% succes op een publiek van 10.

Google Keyword Planner is een erg handige tool voor het uitkiezen van jouw niche. Deze tool laat je namelijk zien hoe vaak mensen zoeken op bepaalde dingen. Met deze informatie kun je ervoor zorgen dat jouw niche overeenkomt met de veel gebruikte zoekopdrachten van jouw niche.

Houdt er wel rekening mee dat als jij een zoekterm wilt gaan gebruiken die vaak gebruikt wordt, je waarschijnlijk niet de enige bent die dit doet. Hierdoor kan het zo zijn dat jouw concurrentie een stuk toeneemt en is het misschien verstandig om je te richten op iets anders.

Jouw doelgroep

Bij het gebruik van een niche heb je te maken met een erg specifieke doelgroep. Dat is ook logisch, het is namelijk een klein onderdeel van een grotere markt. Niet iedereen wilt bijvoorbeeld knalrode sportschoenen van Adidas hebben, maar de mensen die dit wel willen zijn hier ook specifiek op zoek naar.

Zorg er dus ten alle tijden voor dat jij jouw doelgroep van binnen en buiten kent. Als jij jouw niche wilt kunnen verkopen is het belangrijk om te weten wie jouw doelgroep is. Denk hierbij aan geslacht, leeftijd en hobby’s. Een doordringend marktonderzoek is dus ook absoluut aanbevolen.

Zodra jij weet wie, wat en hoe jouw doelgroep is dan kun pas echt doelgericht jouw niche gaan promoten. Een van de grootste voordelen is dat, zodra je een vaste groep vaste volgers en klanten begint te krijgen, je al snel zult merken dat je een autoriteit begint te worden. Hiermee willen we zeggen dat je sneller neergezet gaat worden als expert op het gebied van jouw specifieke niche.

Als je dus geen tijd en moeite wilt investeren in het leren kennen van jouw doelgroep en potentiële klanten doormiddel van een doelgericht marktonderzoek dan is deze vorm van marketing misschien niets voor jou.

Conclusie

Als het aankomt op affiliate marketing dan is het gebruiken van een niche een absolute must. Het gebruik van een niche zorgt er namelijk voor dat jij een specifieke doelgroep kunt gaan benaderen en vergroot het jouw kansen om succesvol te verkopen.

Zodra jouw operatie op gang is kun je op den duur zelfs gezien worden als een autoriteit op het gebied van jouw niche. Dit zorgt ervoor dat jouw klanten sneller jou zullen aanbevelen en dat jij uiteindelijk gezien wordt als een expert.

Door een niche te gebruiken kom jij zo aan de top!

Affiliate Marketing Revolutie

Het geheim voor €7.500 + per maand via het internet?

Je ontdekt het in de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard!

Bezoek de kortingspagina!
Leon
Ik ben een web developer die gek is op affiliate marketing. Voornamelijk bezig met ontwikkeling van mijn eigen producten en diensten.