Toluna review

Verdien geld bij het nr. 1 onderzoekspanel van Nederland!

Gemiddelde leestijd: 9 minuten
mm

Toluna Influencers is een Nederlands onderzoekspanel waarop je geld kunt verdienen met het invullen van enquêtes. Op dit panel worden dagelijks nieuwe enquêtes geplaatst door bedrijven en organisaties. In deze enquêtes wordt bijvoorbeeld de marketing strategie, de publieke opinie of de ervaringen van een nieuw product onderzocht. Voor het invullen van deze enquêtes ontvang jij een vergoeding in de vorm van Toluna punten. Als je genoeg Toluna punten hebt verzameld dan kun je een uitbetaling aanvragen.

Naast het invullen van enquêtes zijn er bij Toluna nog meer methodes om geld te verdienen. Je kunt bijvoorbeeld meedoen aan het dagelijkse Toluna rad waarop je mooie prijzen kunt winnen, je kun je mening geven in polls, meedoen aan battles en nog veel meer! Er zijn dus genoeg methodes om via Toluna een extra inkomen te realiseren. Wil jij weten hoe je hiermee kunt beginnen? In deze Toluna review neem ik je mee achter de schermen!

Registreren bij Toluna

Het registratie proces van Toluna is vrij eenvoudig. Je gaat naar de registratie pagina en vult je gegevens in. Vervolgens krijg je een bevestigingsmail om je e-mail adres te bevestigen. Belangrijk is dat je na het aanmaken van je account direct je profielgegevens zo compleet mogelijk invult. Zo kunnen ze bij Toluna zien welke enquêtes voor jou relevant zijn en zul je vaker een uitnodiging krijgen om een enquête in te vullen. Ga om een Toluna account te registreren naar deze pagina. Na het registreren van een gratis account kun je direct geld verdienen met het invullen van de enquêtes.

Geld verdienen met enquêtes invullen

Heb je een Toluna account aangemaakt? Dan kun je nu beginnen met het invullen van de enquêtes. Enquêtes invullen doe je via het Toluna enquêtecentrum. Hier vind je een overzicht van de nog in te vullen enquêtes, je verdiende punten en kun je zien hoeveel punten je met de openstaande enquêtes nog kunt verdienen. Hieronder vind je een screenshot van het Toluna enquêtecentrum:

Toluna review: Screenshot enquêtecentrum
Toluna enquêtecentrum dashboard

Een enquête invullen duurt maximaal 10 tot 15 minuten, de uitnodiging voor het invullen van de enquête ontvang je in je mailbox. De gemiddelde vergoeding voor het invullen van een enquête is 1.000 a 1.500 punten, dit staat gelijk aan ongeveer €0,50. Hoeveel je precies per enquête gaat verdienen dat is afhankelijk van van de volgende factoren:

  • Hoelang duurt het om de enquête in te vullen?
  • Welk bedrijf of welke organisatie neemt de enquête af?
  • Hoe relevant is de enquête voor jou?

Als je op al de aangeboden enquêtes ingaat dan moet het mogelijk zijn om via Toluna ongeveer €50,- per maand te verdienen. Dit is natuurlijk afhankelijk van hoeveel enquêtes er beschikbaar zijn en hoeveel jij er invult. Heb je het idee dat er maar weinig enquêtes worden aangeboden? Controleer dan of je jouw profielgegevens wel hebt ingevuld.

Enquêtes invullen op je mobiele telefoon

Het is bij Toluna ook mogelijk om de aangeboden enquêtes op je mobiele telefoon in te vullen. Hier moet je dan wel je telefoonnummer voor opgeven. Je kunt jouw telefoonnummer invullen op je profiel pagina of in het enquêtecentrum. Vergeet niet om Toluna toestemming te geven om de enquêtes via SMS te versturen. Na het opgeven van jouw telefoonnummer zul je de enquêtes per SMS ontvangen en kun je ook buitenshuis betaald enquêtes invullen.

Geld verdienen met spelletjes

Toluna biedt geregeld leuke spelletjes aan waarmee je extra punten kunt verdienen. In vergelijking met het invullen van de enquêtes zul je hier niet heel veel mee punten mee verdienen maar alle kleine beetjes helpen. Standaard zijn er 2 spelletjes die je kunt spelen, namelijk: Toluna Memory en het dagelijkse Toluna rad.

Dagelijkse Toluna rad

Toluna review: Dagelijkse Toluna rad

Het dagelijkse Toluna rad is een wiel dat is onderverdeeld in meerdere vakken. Aan deze vakken is een aantal punten gekoppeld. Elke dag mag je 1 keer gratis draaien. Stopt het wiel met draaien dan win je de prijs die op het door jouw gedraaide vakje staat. Per draai kun je maximaal 1.000 punten winnen maar soms win je ook helemaal niks. Je kunt door dagelijks aan dit wiel te draaien om maandbasis best veel punten verdienen. Daarnaast neemt een draai aan het rad weinig tijd in beslag, een prima methode om je verdiensten te verhogen.

Toluna Memory

Toluna review: Toluna Memory

Bij Toluna Memory is het de bedoeling dat je binnen een bepaalde tijd alle plaatjes bij elkaar zoekt. Om deze game te voltooien moet je snel te werk want je krijg hier namelijk maar 60 seconden de tijd voor. In totaal zijn er per spel 10 sets met plaatjes die je met elkaar moet matchen. Lukt dit binnen de 60 seconden? Dan win je het spel. Toluna memory kun je spelen via de Toluna spelletjespagina. Helaas kun je hier in tegenstelling tot het dagelijkse Toluna rad geen punten mee verdienen. Dit spelletje is dus puur voor het vermaak.

 

Naast de hierboven vermelde spelletjes kun je er ook voor kiezen om mee te doen aan de dagelijkse Toluna miljonair loterij. Loten voor deze loterij kosten 500 punten per stuk en je mag dagelijks zoveel loten kopen als je zelf wilt. De hoofdprijs van deze loterij is 1 miljoen Toluna punten. Dit staat gelijk aan €250,-. Persoonlijk kies ik er liever voor om mijn punten op zak te houden, de kans dat je deze loterij wint is namelijk erg klein.

Punten verdienen met gesponsorde content

Gesponsorde content zijn korte vragen of onderzoeken die je tegen een vergoeding kunt invullen. Vaak zijn dit losse vragen die met een ja of nee te beantwoorden zijn. De vergoedingen die je hiermee kunt verdienen liggen wel een stuk lager dan bij het invullen van een enquête, niet gek ook want het invullen van een enquête neemt meer tijd in beslag. Met het stemmen op gesponsorde content kun je tussen de 15 en 50 punten verdienen, dit staat gelijk aan een paar eurocent.

Uitbetalingen

Als je genoeg punten hebt verzameld dan kun je via de beloningspagina een uitbetaling aanvragen. Hier heb je minimaal 20.000 punten voor nodig. Je kunt je saldo laten uitbetalingen in waardebonnen van bijvoorbeeld: Blad cadeau, Zalando, Steam, iTunes, Decathlon of Bol.com maar je kunt ook een uitbetaling aanvragen via PayPal. Hier heb je dan wel minimaal 125.000 punten voor nodig.

De inruilkoers voor waardebonnen is iets aantrekkelijker dan de inruilkoers voor PayPal saldo. Voor een waardebon van €10,- ben je gemiddeld 40.000 punten kwijt, voor een PayPal uitbetaling betaal je 125.000 punten. Toch raad ik je aan om het geld via PayPal te laten uitbetalen. Zo kun je zelf bepalen waar je het geld aan uitgeeft.

3 tips om meer geld te verdienen op Toluna

  1. Geef tijdens het invullen van je profielgegevens aan dat je overal interesse in hebt, ook als dat niet waar is. Zo krijg je meer enquêtes een uitnodiging en zul je meer geld verdienen.
  2. Gebruik Toluna niet dagelijks maar log 1 keer per week in en ga dan door alle openstaande enquêtes heen. Zo kun je in 1 dag een paar duizend punten verdienen en hoef je hier niet constant mee bezig te zijn.
  3. Nodig vrienden, familie, de buren of wie dan ook uit om ook Toluna te gebruiken. Zo kun je nog meer punten verdienen.
Toluna influencers
Toluna influencers

Beoordeling door Leon,

12 dec 2020
5

Toluna is naar mijn mening één van de betere onderzoekspanels van Nederland. De vergoedingen die je voor het invullen van een enquête ontvangt liggen over het algemeen hoger dan bij andere onderzoekspanels. Daarnaast is het ook handig dat je de enquêtes op je telefoon kunt invullen. Maandelijks verdien ik ongeveer €70,- door elke week 2 uurtjes enquêtes in te vullen. Ben jij op zoek naar een manier om via het internet geld bij te verdienen? Dan is Toluna zeker een aanrader!

Toluna

Enquêtes invullen in ruil voor hoge vergoedingen?

Bij Toluna ontvang je tot wel €7,- per ingevulde enquête!

Begin direct met geld verdienen!
Leon
Ik ben een web developer die gek is op affiliate marketing. Voornamelijk bezig met ontwikkeling van mijn eigen producten en diensten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *