i-Say review

Ontdek alle ins & outs van dit populaire onderzoekspanel!

Gemiddelde leestijd: 8 minuten
mm

Met enquêtes invullen voor i-Say heb je de kans om een leuk centje bij te verdienen. Deze manier om via internet geld te verdienen is de afgelopen jaren behoorlijk populair geworden. Je meldt je aan bij een onderzoekssite, je vult regelmatig een enquête in en daar krijg je voor betaald. De verdiensten zijn niet enorm. Je moet denken aan een paar tientjes in de maand. Maar er zijn mensen die zich inschrijven bij meerdere bureaus zoals i-Say en hen lukt het om maandelijks €500,- of meer te verdienen. Je kunt dus met het invullen van enquêtes een leuk zakcentje verdienen.

Waarom zijn er onderzoekspanels zoals i-Say?

i-Say review: logo i-Say onderzoekspanel

Bedrijven, overheidsinstanties en andere organisaties willen graag weten wat consumenten vinden van hun activiteiten. Daar hebben ze behoorlijk veel geld voor over, want verreweg de meeste producenten van producten of diensten staan op een flinke afstand van de consument. Grote marktonderzoeksbureaus nemen dit soort marktonderzoek van hen over. Wereldwijd is er een aantal van dit soort bureaus actief. Eén van hen is Ipsos. Dat bedrijf doet marktonderzoek in ongeveer 100 landen, waaronder Nederland. i-Say beheert als onderdeel van Ipsos het consumentenpanel. Als lid van het panel heb je alleen met i-Say te maken.

Hoe komt onderzoek tot stand?

Als een bedrijf een onderzoeksvraag heeft wordt een marktonderzoekbureau benaderd om een enquête te houden onder de consumenten. Het marktonderzoeksbureau stelt als eerste een goede enquête op en bepaalt welke doelgroep die enquête in moet vullen. Dan worden uit het panel de panelleden benaderd die tot de doelgroep behoren. Zij krijgen via i-Say het verzoek om de enquête in te vullen. Als voldoende consumenten dat hebben gedaan worden de antwoorden geanalyseerd en krijgt de klant antwoord op zijn onderzoeksvraag. Door lid te worden van een onderzoekspanel, zoals bij i-Say, lever je dus een bijdrage aan de kwaliteit van producten en diensten.

Over welke onderwerpen gaat een enquête?

De enquêtes die door i-Say worden uitgezet gaan over zeer uiteenlopende onderwerpen. Het kunnen vragen zijn over de dienstverlening van een overheidsinstelling, over de kwaliteit van een merk papieren zakdoekjes, maar ook over politieke vraagstukken. Als een bedrijf een nieuw product in de markt wil zetten krijgen de leden van het panel zelfs weleens een apparaat thuis dat ze mogen testen, voordat ze een enquête gaan invullen. Het is dus niet te voorspellen over welke onderwerpen de enquêtes gaan. i-Say probeert je wel de enquêtes te sturen die passen bij jouw leeftijd, maatschappelijke positie en opleidingsniveau.

Waarom krijg je betaald door i-Say?

Het uitvoeren van marktonderzoek is big business. Bedrijven betalen veel geld aan onderzoeksbureaus zoals Ipsos. Zelfs zoveel geld dat degenen die de enquêtes invullen daar ook een beetje van kunnen meeprofiteren. Uiteraard wordt van de panelleden door i-Say wel verwacht dat zij de enquêtes serieus invullen. Want alleen dan is het resultaat van het onderzoek betrouwbaar. Daarom is elke enquête voorzien van een aantal controle vragen. Als je die niet juist invult, waardoor blijkt dat je er met de pet naar gooit, zal de enquête worden onderbroken en dan wordt je door i-Say niet uitbetaald.

Aanmelden bij i-Say

Wil jij geld verdienen met enquêtes invullen? Dan moet je je aanmelden bij i-Say. Aanmelden is gratis en kost weinig tijd. Het is van belang dat je na het registreren je profiel correct invult. Daar staat onder anderen je leeftijd in, je maatschappelijke positie en de nodige andere informatie. Die wordt door i-Say gebruikt om je enquêtes toe te zenden die gaan over producten en diensten waar jij in het dagelijks leven mee te maken hebt. Daarmee wordt voorkomen dat je bijvoorbeeld een enquête krijgt over een nieuw model auto terwijl je geeneens een rijbewijs hebt.

Hoeveel enquêtes stuur i-Say op?

Er is niet te voorspellen hoe vaak je een enquête krijgt toegestuurd door i-Say. Dat hangt ook van je profiel af. Panelleden met een doorsnee profiel zullen vaker een enquête krijgen dan panelleden die een sterk afwijkend profiel hebben. Globaal zal je minstens één keer in de week het verzoek krijgen om een enquête in te vullen. Je mag dan zelf beslissen of je dat wilt doen. Als het onderwerp je niet interesseert of als je die week geen tijd hebt sla je de enquête gewoon over. Bij i-Say wordt daar niet moeilijk over gedaan. Je krijgt dan uiteraard niet uitbetaald.

Kost het invullen van een enquête bij i-Say veel tijd?

Of je veel tijd kwijt bent met het invullen van een enquête verschilt van geval tot geval. Soms kost het invullen van een enquête maar een paar minuten. Maar i-Say heeft ook enquêtes waar je minimaal een paar uur voor moet gaan zitten. Vooraf wordt altijd aangegeven hoeveel tijd men inschat dat het invullen van een enquête kost. Uiteraard hangt de beloning af van de omvang van de enquête. Voor een korte enquête krijg je pakweg €0,40. Een uitgebreide enquête kan wel €7,- opleveren.

Punten sparen

Overigens wordt het invullen van enquêtes bij i-Say niet uitbetaald in geld. Je krijgt voor het invullen van een enquête punten. Die worden opgespaard en als je een bepaalde hoeveelheid punten hebt vergaard kun je die laten uitbetalen. Het uitbetalen kan op twee manieren: als geld via PayPal laten overschrijven naar je bankrekening of als cadeaubonnen laten uitbetalen. Dat laatste heeft als voordeel dat je dan geen belasting hoeft te betalen over je inkomsten. Het puntensysteem bij i-Say heeft nog een aantal aantrekkelijke kanten.

Wedstrijden spelen met gespaarde punten

Bij i-Say is men van mening dat je naast het invullen van enquêtes en het laten uitbetalen van punten ook nog wat leuks moet kunnen doen. Daarom heb je de kans om mee te doen aan een aantal wedstrijden. Ook daar kun je weer geld mee verdienen. Elke vier maanden vindt er een loting plaats onder de leden die hun profiel goed up-to-date houden. De tien winnaars krijgen 10.000 punten, wat overeenkomt met ongeveer €300,-. Iedereen die lid is van het panel van i-Say doet automatisch mee met deze loting.

Antwoorden voorspellen

Een ander leuk spelelement van i-Say is een Poll Predictor. Dat is een spel waarbij je moet voorspellen hoeveel van de leden een bepaald antwoord geven op een vraag uit een enquête. Het antwoord bestaat uit een percentage. Hoe dichter je bij het juiste antwoord zit, des te meer kans maak je op een prijs. Elke twee weken vindt er een trekking plaats. Met deze Poll Predictor kunt je tot 200.000 punten winnen. Die zijn onder anderen te besteden in de i-Say Market.

i-Say by Ipsos
i-Say by Ipsos

Beoordeling door Leon,

11 dec 2020
5

Ipsos, het moederbedrijf van i-Say, houdt zich al bijna vijftig jaar actief bezig met marktonderzoeken. Dit geeft aan dat het bedrijf een serieuze en betrouwbare partij is. Wereldwijd doen meer dan 3 miljoen mensen mee als panellid en jaarlijks worden er meer dan 70 miljoen enquêtes afgenomen. Dat is een signaal dat veel mensen plezier beleven aan het invullen van de i-Say enquêtes.

Ook in Nederland behoort i-Say tot de top 5 meest gebruikte onderzoekspanels. Het platform heeft een goede klantenservice en hecht veel waarde aan de bescherming van de persoonsgegevens, die worden namelijk alleen voor onderzoeksdoeleinden gebruikt.

Wil je zelf geld verdienen met het invullen van enquêtes? Dan is een account bij i-Say zeker aan te raden. Duizenden leden gebruiken dit onderzoekspanel om wat bij te verdienen, wacht dus niet langer en sluit je aan bij deze community. Via onderstaande knop kun je direct een account aanmaken!

i-Say

Geld verdienen met enquêtes invullen en spelletjes spelen?

Wordt panellid van i-Say en begin vandaag nog met geld verdienen!

Registreer een gratis account!
Leon
Ik ben een web developer die gek is op affiliate marketing. Voornamelijk bezig met ontwikkeling van mijn eigen producten en diensten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *