Wat betekent de afkorting SMMB?

SMMB is een veelgebruikte term in de internet marketing wereld, maar wat betekend deze afkorting nou eigenlijk? De letters SMMB staan voor social media marketing bureau, oftewel een persoon of bedrijf die wordt ingehuurd om de social media activiteiten van een ander bedrijf te regelen.

Als eigenaar van een SMMB zorg je dus voor een goede vindbaarheid op social media en werf je nieuwe klanten voor het bedrijf dat jou inhuurt. Hoe doe je dit? Bijvoorbeeld via advertenties, social media acties, funnels of andere marketingtechnieken.

De kans is groot dat je de term SMMB al eens bent tegengekomen, dat komt waarschijnlijk door de video cursus van Boyd Hoek genaamd de SMMB Masterclass. De SMMB Masterclass is een online te volgen video cursus waarin Boyd Hoek laat zien hoe je binnen 6 weken jouw eigen winstgevende SMMB kunt opzetten.

Het SMMB business model

Het business model van een SMMB werkt vrij eenvoudig. Bedrijven die zelf geen affiniteit met social media hebben of simpelweg tijd tekort komen om een goede marketingstrategie op te zetten kunnen een SMMB inhuren om dit werk voor hun te doen. Vaak zijn zij bereid om hier maandelijks duizenden euro’s voor te betalen.

Jij, als social media marketeer gaat dan de marketing campagnes voor dit bedrijf beheren. Dit doe je voornamelijk vanuit de Facebook Business Manager maar je kunt natuurlijk ook andere social media platformen gebruiken. Het enige dat jij hoeft te doen is nieuwe campagnes starten, kijken wat werkt en wat niet werkt en goedlopende campagnes opschalen om nog meer resultaat te behalen.

Dit klinkt misschien als een tijdrovend klusje maar in werkelijkheid heb je voor 1 klant slechts een paar uur per week nodig. Een goede klant levert al snel tussen de €2.000,- en €3.000,- per maand op wat betekent dat je maar een paar klanten nodig hebt om een volledig inkomen te realiseren.

Een eigen SMMB beginnen

In principe is het niet moeilijk om zelf een SMMB te beginnen. Als je het goed doet maak je bijna geen opstartkosten en de meeste informatie kun je vinden in cursussen als de SMMB Masterclass of de Agency Masterclass. Het zijn vooral je eigen inzet en motivatie die bepalen of je succesvol zult worden.

Wil je zelf een SMMB beginnen? Dan is het noodzakelijk dat je opdrachten binnenhaalt. Dit is waarschijnlijk één van de belangrijkste en lastigste taken van een social media marketeer, je moet namelijk zelf actief op zoek naar klanten. Vooral in het begin is dit lastig want wat maakt jouw SMMB nou beter dan al die andere SMMB’s? Je moet een manier vinden om jezelf van de rest te onderscheiden..

Heb je een klant gevonden? Dan is het belangrijk om goed te bespreken wat ze van jou verwachten. Willen zij meer interactie op social media, meer website verkeer of meer aanmeldingen op hun nieuwsbrief? Dit is belangrijke informatie voor het bepalen van de juiste marketingstrategie.

Daarnaast is het belangrijk dat je afspraken maakt over de kosten van de campagnes. Moet jij dit uit eigen zak betalen of betaald de klant dit? Dit is weer belangrijk voor het bepalen van jouw tarief. Je wilt achteraf niet voor onverwachte verassingen komen te staan..

Hoeveel geld kun je met een SMMB verdienen?

Zoals eerder al aangegeven kun je met een eigen SMMB ontzettend veel geld verdienen. MKB bedrijven betalen al snel enkele duizenden euro’s per maand en mocht je ooit voor grotere klanten aan de slag gaan dan kan dit zelfs oplopen tot tienduizenden euro’s per maand.

Dat klinkt misschien te mooi om waar te zijn maar jongens als Boyd Hoek en Mitchell Weijerman kunnen bevestigen dat dit echt haalbaar is. Hou in je achterhoofd dat je per klant slechts 2 a 3 uur werk per week hebt, dat betekent dat je in een fulltime werkweek makkelijk 10 a 15 klanten kunt helpen.

Aan de hand van deze informatie kunnen we onderstaande rekensom maken:

10 tot 15 klanten x €2.000,- á €3.000,- per maand = minimaal €20.000,- en maximaal €45.000,-.

Dit zouden dan alleen MKB bedrijven zijn. Ga je bijvoorbeeld voor ING of KPN aan de slag dan kan dit bedrag nog veel hoger uitvallen! Nogmaals: je bent grotendeels verantwoordelijk voor je eigen succes.

Tot slot

Sinds de lancering van de SMMB en Agency Masterclass schieten de SMMB’s als paddenstoelen uit de grond. Ook jij zou vandaag nog je eigen SMMB kunnen beginnen. Mocht je hierin geïnteresseerd zijn dan raad ik je aan om een lidmaatschap op de SMMB Masterclass van Boyd Hoek te nemen.

De SMMB Masterclass is een videocursus waarin je binnen 6 weken leert hoe je zelf een SMMB kunt opzetten. Tijdens dit proces krijg je persoonlijke coaching van Boyd Hoek en laat hij zien wat er nodig is om net zo succesvol te worden als hijzelf .

Voor een eenmalige investering van €997,- krijg je levenslange toegang tot de masterclass en alle extra’s die je nodig hebt om een succesvol social media marketeer te worden. Dit lijkt misschien een grote investering maar je hebt in dit artikel kunnen lezen wat de mogelijkheden van een SMMB zijn.

Heb jij interesse om zelf een SMMB te beginnen? Via onderstaande knop kun je met korting en plekje voor de masterclass reserveren! Wil je eerst meer weten over de cursus? Lees deze SMMB Masterclass review, succes!

SMMB Masterclass

Passief geld verdienen met social media marketing?

Begin direct met het opbouwen van een hyper winstgevende SMMB!

Reserveer direct een plek voor de masterclass!
Leon
Ik ben een web developer die gek is op affiliate marketing. Voornamelijk bezig met ontwikkeling van mijn eigen producten en diensten.