De grootste affiliate netwerken en partnerprogramma’s van Nederland

Gemiddelde leestijd: 14 minuten

Om met affiliate marketing te kunnen beginnen heb je een account bij een affiliate netwerk of partnerprogramma nodig. Affiliate netwerken en partner programma’s zijn er in allerlei soorten en maten. Zo heb je affiliate netwerken die zich voornamelijk richten op digitale producten, affiliate netwerken die gelinkt zijn aan een bepaalde webshop (partnerprogramma’s) en affiliate netwerken die van alles en nog wat aanbieden. Wil jij weten wat de grootste affiliate netwerken en partnerprogramma’s van Nederland zijn? Lees dan snel verder want in dit artikel ga ik je meer vertellen over de 11 grootste affiliate netwerken van Nederland! 

1. Affiliate netwerk PayPro

Affiliate netwerk PayPro is een Nederlands affiliate netwerk waarop je vooral digitale producten zoals e-Books, videocursussen en webinars kunt promoten. PayPro staat bekend om zijn hoge commissies. Het gemiddelde commissie tarief ligt hier tussen de 40% en 60% van de verkoopwaarde van het product dat je promoot. 

PayPro bestaat al sinds 2006 en heeft inmiddels honderden actieve producten die je kunt promoten. PayPro producten worden gewaardeerd met een PayPro score. Producten met een hoge PayPro scoren zijn bewezen succesvol, producten met een lage PayPro score converteren iets minder of zijn net gelanceerd. 

PayPro is naast een geweldig affiliate netwerk ook een uitstekende partner voor verkopers. Met de omzet verhogende, tijd besparende en ondersteunende modules kunnen verkopers heel eenvoudig een eigen betalingssysteem inrichten. Dit betalingssysteem kunnen zij vervolgens implementeren op hun eigen website. 

PayPro is mijn persoonlijke favoriet en behoort zeker tot de grootste affiliate netwerken van Nederland. Wil je meer weten over affiliate netwerk PayPro? Neem dan eens een kijkje op deze pagina

2. Affiliate netwerk Daisycon

Affiliate netwerk Daisycon staat bij mij op de 2e plaats als het gaat om Nederlandse affiliate netwerken. De commissies die je hier kunt verdienen liggen over het algemeen iets lager dan bij PayPro, daarentegen zijn er wel een stuk meer affiliate campagnes die je kunt promoten. 

Affiliate netwerk Daisycon biedt campagnes aan van grotere partijen, hierbij kun je denken aan de BankGiro Loterij, Eneco en Fletcher Hotels. Daarnaast zijn er nog talloze andere webshops, energie leveranciers, telefoonmaatschappijen en onderzoekpanels die je kunt promoten. 

Affiliate netwerk Daisycon heeft op het moment van schrijven meer dan 30.000 actieve affiliates. Deze affiliates genereren dagelijks honderdduizenden euro’s aan commissies, hierdoor behoort Daisycon zeker tot de grootste affiliate netwerken van Nederland. 

Wil jij weten hoe je met affiliate netwerk Daisycon kunt beginnen? Op deze pagina vind je alles wat je nodig hebt! 

3. Affiliate netwerk TradeTracker

Als je het over de grootste affiliate netwerken van Nederland hebt dan mag affiliate netwerk TradeTracker absoluut niet ontbreken. TradeTracker is een van origine Nederlands affiliate netwerk maar is actief over de hele wereld. Naast Nederland is TradeTracker actief in 24 andere landen verspreid over 5 werelddelen. 

Je kunt bij TradeTracker geld verdienen op de volgende manieren:

  • Impressies (Je krijg betaald voor het vertonen van banners, tekstlinks of tekstadvertenties)
  • Kliks (Je krijgt betaald naar het aantal kliks dat je genereert)
  • Leads (Je krijgt betaald voor het werven van NAW en e-mail gegevens)
  • App installaties (Je krijgt betaald wanneer iemand via jou een App installeert)
  • App starts (Je krijgt betaald wanneer iemand via jou een App opstart)
  • In-App aankopen (Je krijgt betaald wanneer iemand via jou een aankoop doet in een App)

TradeTracker heeft de grens met 1.500 actieve campagnes gepasseerd. Vooral in de categorieën reizen en vakanties, wonen, huis en tuin en mode en sieraden steken zij met kop en schouders boven de rest uit. 

Heb jij een website, blog of social media kanaal dat aansluit op een van deze onderwerpen? Registreer dan op deze pagina een gratis account bij TradeTracker. 

4. Affiliate netwerk Awin

Affiliate netwerk Awin (voorheen Zanox) behoort ook tot de grootste affiliate netwerken van Nederland, er zijn echter maar weinig positieve reacties te vinden. Tijdens het registratie proces zag ik tot mijn verbazing dat ze bij dit netwerk €5,- inschrijfgeld vragen, dit heb ik in mijn 9 jaar als internet marketeer nog nooit gezien. 

Het inschrijfgeld wordt weliswaar gecrediteerd bij het behalen van je eerste commissie, maar mocht je geen commissie realiseren dan kun je fluiten naar je centen. Een andere veel voorkomende klacht is de manier van communiceren. Blijkbaar is de klantenservice van dit netwerk niet op orde. 

Ben je op zoek naar een betrouwbare partner? Dan zou ik dit affiliate netwerk lekker overslaan! 

5. Affiliate netwerk TradeDoubler

Affiliate netwerk TradeDoubler is een internationaal affiliate netwerk dat in 1999 is opgericht in Zweden. In deze 20 jaar heeft TradeDoubler dankzij de 180.000 aangesloten affiliates al meer dan 1,4 miljard euro aan omzet gegenereerd. 

TradeDoubler werkt samen met ’s werelds grootste merken en bedrijven. Onder andere ING, Microsoft, Philips en T-Mobile zijn als adverteerders aangesloten bij dit netwerk. Het bedienen van zulke grote namen is voor mij een reden om ook TradeDoubler te vermelden in de lijst met de grootste affiliate netwerken van Nederland. 

6. Affiliate netwerk LinkPizza

LinkPizza is een affiliate netwerk dat automatisch de links op je website of blog kan omzetten naar affiliate links. Hoe werkt dit precies? Je kunt op de LinkPizza website gratis een WordPress plugin downloaden. Deze plugin installeer je op je website. 

Er zijn bij LinkPizza duizenden adverteerders aangesloten, denk aan bol.com, Coolblue, Albert Heijn enzovoort. Na het installeren van de LinkPizza plugin kun je vanuit je blog, website of social media kanaal gaan linken naar de homepage van deze adverteerders. 

De LinkPizza plugin kan via een script deze links omzetten in affiliate links maar in plaats van een rommelige affiliate link verwijs je nu gewoon naar de homepage van de aangesloten adverteerder. 

LinkPizza maakt affiliate marketing een stuk gemakkelijker en overzichtelijker maar het gebruik van deze service neemt kosten met zich mee. Van iedere commissie die jij via LinkPizza verdient moet je ongeveer 20% afdragen, bekijk dus goed na of dit voor jou wel rendabel is.  

7. Bol.com partnerprogramma

Op het bol.com partnerprogramma kun je geld verdienen door producten uit de bol.com webshop te promoten. Dit partnerprogramma is in relatief korte tijd zo snel gegroeid dat een vermelding tussen de grootste affiliate netwerken van Nederland niet uit kon blijven. 

Bol.com is al jaren de meest gebruikte webshop in Nederland en hier kunnen internet marketeers via het partnerprogramma van mee profiteren. Dankzij de naamsbekendheid van Bol.com verkopen de producten als warme broodjes, hier kun je als internet marketeer dus echt veel geld mee verdienen. 

Wil je meer weten over het bol.com partnerprogramma of wil je leren hoe je zelf een affiliate webshop kunt maken vol met bol.com producten? Wellicht heb je iets aan deze cursus.. 

8. Wehkamp partnerprogramma

Als we kijken naar de grootste webshops van Nederland dan vinden we Wehkamp terug op de 5e plek. Ook het Wehkamp partnerprogramma behoort tot de grootste affiliate netwerken van Nederland. Het assortiment van Wehkamp bestaat uit meer dan 400.000 verschillende producten. Dankzij dit grote assortiment is er voor iedereen wel een goed product te vinden om te promoten. 

Deelnemen aan het Wehkamp partnerprogramma is gratis en zover ik weet zijn er geen toelatingseisen. De commissies die je kunt verdienen kunnen oplopen tot 12% van het aankoopbedrag, dit is afhankelijk van het product dat je promoot. Wil je zelf als partner van Wehkamp aan de slag? Registreer dan hier een gratis account. 

9. Amazon partnerprogramma (amazonPartnernet)

Het was even afwachten maar Amazon, de grootste webshop ter wereld is sinds maart 2020 ook actief in Nederland. Ook het partnerprogramma van Amazon, beter bekend als het amazonPartnernet is met een flinke opmars bezig. Het amazonPartnernet is nog niet zo lang beschikbaar in Nederland maar gezien de behaalde successen in andere landen gaat dit gegarandeerd uitgroeien tot één van de grootste affiliate netwerken van Nederland. 

De commissies die je bij het amazonPartnernet kunt verdienen liggen net iets hoger dan bij andere partnerprogramma’s. Afhankelijk van het product dat je promoot kan de commissie oplopen tot 14% over het aankoopbedrag van het product dat jij promoot. 

In vergelijking met bijvoorbeeld het partnerprogramma van Wehkamp zijn de toelatingseisen voor het amazonPartnernet iets strenger. Wil je weten aan welke eisen je moet voldoen of wil je een account registreren? Dat kan op deze pagina

10. Coolblue partnerprogramma 

Coolblue is een Nederlandse webshop die zich specialiseert in elektronica en witgoed. Als affiliate kun je hier commissies verdienen door producten uit de Coolblue webshop te promoten. De commissie die je voor een succesvolle verkoop ontvangt verschilt per productgroep. Bij sommige productgroepen ontvang je 10% over de aankoopwaarde van het product, bij andere productgroepen ligt dit lager. 

Cooblue maakt gebruik van dezelfde affiliate software als Wehkamp, namelijk Partnerize. Partnerize is een systeem waarop affiliates via een overzichtelijk dashboard hun statistieken zoals het aantal kliks, succesvolle verkopen en inkomsten kunnen terugvinden. 

Wil je zelf als Coolblue affiliate aan de slag? dan kun je hier een account registreren. 

11. Albert Heijn partnerprogramma 

Beheer jij een website over bijvoorbeeld gezonde voeding, afvallen of lekkere recepten? Dan is het partnerprogramma van Albert Heijn waarschijnlijk precies wat jij zoekt. Als partner van Albert Heijn kun je tot 4% commissie verdienen over de producten die je verkoopt. Daarnaast maak je, als je genoeg verkoopt ook kans op leuke bonussen. 

Albert Heijn is al jaren de grootste online supermarkt van Nederland en steeds meer mensen kopen hun boodschappen online. Naast het assortiment van Albert Heijn krijg je via dit partnerprogramma ook toegang tot producten van Etos en Gall & Gall. Dit alles is voor mij een rede om ook het partnerprogramma van Albert Heijn te vermelden tussen de grootste affiliate netwerken van Nederland. 

Wil je zelf producten van Albert Heijn verkopen? Registreer dan hier een account! 

Wat is het beste affiliate netwerk van Nederland? 

Zoals ik eerder in dit artikel al aangaf is affiliate netwerk PayPro mijn persoonlijke favoriet. Je ontvangt hier de hoogste commissies en de vraag naar digitale producten blijft maar stijgen. Wat is het beste affiliate netwerk van Nederland? Dat is sterk afhankelijk van de producten en diensten je wilt promoten. Heb je een website over afvallen of gezond leven? Dan zal het partnerprogramma van Albert Heijn voor jou de beste optie zijn. Heb je een website over online geld verdienen? Gebruik dan affiliate netwerk PayPro of Daisycon. Elk affiliate netwerk heeft zijn plus en min punten, je moet dus voor jezelf bepalen welk netwerk voor jou het beste is. 

Wil jij ook snel geld verdienen met affiliate marketing? 

Als je nog geen ervaring met affiliate marketing hebt dan is bovenstaande informatie wellicht wat overweldigend. Gelukkig kun je via het internet voor een redelijk schappelijke prijs een affiliate marketing videocursus volgen. 

Een populaire videocursus over affiliate marketing is de affiliate marketing revolutie. In deze cursus ga je stap-voor-stap leren hoe je een winstgevende internet business kunt opbouwen. 

Wil jij geld verdienen met affiliate marketing? Bekijk via onderstaande knop de introductie video van de affiliate marketing revolutie!

Affiliate Marketing Revolutie

Het geheim voor €7.500 + per maand via het internet?

Je ontdekt het in de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard!

Bezoek de kortingspagina!
Leon
Ik ben een web developer die gek is op affiliate marketing. Voornamelijk bezig met ontwikkeling van mijn eigen producten en diensten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *