Wat heb je nodig om met affiliate marketing te beginnen?

Een compleet overzicht..

Gemiddelde leestijd: 6 minuten

Het aantal online aankopen neemt al jarenlang explosief toe, niet gek dus dat affiliate marketing met de dag populairder wordt. het internet biedt ontzettend veel kansen en veel mensen willen hier een graantje van mee pikken. Als je het mij vraagt is het vrij eenvoudig om met affiliate marketing te beginnen, toch krijg ik vaak de vraag hoe dit nou precies werkt. Voor diegene die graag met affiliate marketing aan de slag willen maar niet precies weten hoe en waar ze moeten beginnen volgt hieronder een zetje in de goede richting.

Een account bij een affiliate netwerk

Een affiliate netwerk is een platform waarop bedrijven en adverteerders hun reclamecampagnes aan kunnen bieden. Wij als affiliates kunnen ons hier aanmelden om de reclamecampagnes in ruil voor commissies te promoten. Het affiliate netwerk kun je zien als een soort tussenpersoon. Zij brengen de ene partij met de andere partij in contact en ontvangen hier per gegenereerde verkoop een vergoeding voor.

Om met affiliate marketing te kunnen beginnen heb je dus een account bij zo’n affiliate netwerk nodig. In Nederland zijn er verschillende affiliate netwerken beschikbaar maar je kunt ook voor een internationaal netwerk kiezen. Kies je voor een Nederlands affiliate netwerk dan raad ik je aan om voor PayPro of Daisycon te kiezen. Een account registreren is hier gratis.

Een eigen website of andere online media

Je hebt natuurlijk een plek nodig waarop je de producten en diensten van de adverteerders gaat promoten. Dit wordt online media genoemd. Online media kan bijvoorbeeld een eigen website, blog, of social media pagina zijn maar er zijn nog veel meer methodes om online een product te promoten. Tijdens het registratieproces bij een affiliate netwerk wordt je gevraagd om de URL naar jouw media op te geven. In sommige gevallen zullen de beheerders van het affiliate netwerk eerst controleren of jouw media wel aan de kwaliteitseisen voldoet.

Om toegang tot een affiliate netwerk te krijgen is het dus belangrijk dat je goede, kwalitatieve media maakt. Wat is kwalitatieve media? Met kwalitatieve media bedoelen we media met originele content, bijvoorbeeld een website of blog met origineel geschreven artikelen, een Facebook pagina met dagelijkse updates of een affiliate webshop met veel bezoekers.

Het is tijdens de aanmeldingsprocedure niet belangrijk hoe groot je bereik is. Affiliate marketing kun je zowel groot als kleinschalig als verdienmodel gebruiken. Zorg er gewoon voor dat je een mooie, strakke website o.i.d. hebt en je wordt gegarandeerd tot het affiliate netwerk toegelaten.

Kies goede producten om te promoten

Als je met affiliate marketing gaat beginnen dan is het belangrijk dat je een goed product uitkiest om te promoten. Bij sommige affiliate netwerken worden de beschikbare producten gerangschikt op het aantal gerealiseerde verkopen, de beste producten staan hier dus bovenaan. Bij andere affiliate netwerken is het iets moeilijker om een goed product te vinden, dit is ook een kwestie van verschillende campagnes op jouw media testen..

Het is verstandig om de producten die je promoot indien mogelijk eerst zelf uit te proberen. Zo ontdek je zelf wat de plus en minpunten van het product zijn en deze kennis kun je tijdens je promotie goed gebruiken om content te maken. Zorg er in ieder geval altijd voor dat het product dat jij promoot aansluit op het onderwerp van jouw media. Je wilt bezoekers van een sportwebsite natuurlijk geen advertentie van een nieuwe hondenriem laten zien maar het sporttenue van hun favoriete team.

Bezoekers

Het is uiteindelijk de bedoeling dat je via jouw media bezoekers gaat doorsturen naar de verkooppagina van een adverteerder. Het is dus belangrijk dat jouw media mensen bereikt die het product eventueel zouden willen kopen. Dit is wellicht de belangrijkste factor van affiliate marketing en ik kan je verklappen dat hier veel tijd in gaat zitten. Neem bijvoorbeeld het opbouwen van social media bereik of gratis bezoekers uit Google genereren. Dit gebeurd niet overnacht en lukt alleen als je tijd investeert.

Doorzettingsvermogen en geduld

Affiliate marketing is een kwestie van doorzettingsvermogen en geduld. De meeste gemaakte fout van beginnende internet marketeers is dat zij ervan uitgaan dat ze binnen een paar weken een winstgevende business hebben. Dat gebeurd met affiliate marketing zelden. Het kost tijd om interessante media te maken en ook het opbouwen van een bezoekersstroom is een tijdrovend klusje.

Mijn persoonlijke ervaring is dat het soms wel maanden kan duren voordat je een commissie verdiend. Dit is ook een beetje afhankelijk van de niche waarin je actief bent. Als jij consistent interessante content op een website, blog of social media plaatst dan moet het mogelijk zijn om binnen 3 maanden je eerste commissie te verdienen. Tot die tijd moet je niet opgeven en gewoon doorgaan met content plaatsen. Die eerste affiliate commissie komt vanzelf!

Volg een affiliate marketing cursus

Er zijn veel affiliate marketing cursussen die je online kunt volgen. Sommige cursussen kosten duizenden euro’s maar er zijn ook goedkopere cursussen. Een cursus waar ik zelf goede ervaringen mee heb is de affiliate marketing revolutie van Jacko Meijaard. In de affiliate marketing revolutie kun je een kijkje nemen achter de succesvolle internet business van Meijaard Media. Aan de hand van duidelijke instructie video’s die live vanaf het beeldscherm van Jacko zijn opgenomen ga jij leren hoe je succesvolle affiliate websites kunt maken. Dankzij deze methode is het Jacko gelukt om een passief inkomen van meer dan €7.500,- per maand op te bouwen. Wil jij weten hoe Jacko dit doet? Klik op onderstaande knop en bekijk de video!

Affiliate Marketing Revolutie

Het geheim voor €7.500 + per maand via het internet?

Je ontdekt het in de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard!

Bezoek de kortingspagina!
Leon
Ik ben een web developer die gek is op affiliate marketing. Voornamelijk bezig met ontwikkeling van mijn eigen producten en diensten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *