Geld verdienen met bloggen? Volg dit stappenplan!

Gemiddelde leestijd: 14 minuten

Het woord bloggen heb je waarschijnlijk weleens gehoord, maar wat is bloggen nou eigenlijk? Bloggen is het op regelmatige basis plaatsen van nieuwe artikelen of andere content op een weblog, ook wel een blog genoemd. Blogs scoren in vergelijking met normale websites erg makkelijk in de zoekresultaten van Google, hierdoor kun je gemakkelijk en snel veel geld verdienen met bloggen.

Veel internet marketeers beheren zelf een blog waarop zij geregeld artikelen plaatsen. Deze artikelen zijn allemaal relevant aan het onderwerp van het blog. Hoe meer relevante artikelen je plaatst, hoe meer bezoekers je zult krijgen en hoe meer je gaat verdienen.

Vroeger was het maken van een blog een ingewikkeld karwei, maar met de komst van programma’s als WordPress en Joomla heb je hier (bijna) geen technische kennis of ervaring met programmeer talen voor nodig.

In dit artikel ga ik je precies vertellen hoe je zelf een blog kunt maken en hoe je hier via affiliate marketing geld mee kunt verdienen, lees dus snel verder!

Geld verdienen met bloggen, wat heb je nodig?

Je wilt dus geld verdienen met bloggen maar weet niet precies waar je moet beginnen? Als eerste heb je natuurlijk een onderwerp nodig waarover je gaat schrijven. Het is uiteindelijk je doel om geld te verdienen met bloggen en daarom is het belangrijk dat je een onderwerp kiest waarop in de zoekmachines veel wordt gezocht, enkele populaire onderwerpen zijn:

  • Online geld verdienen
  • Afvallen en gezondheid
  • Stoppen met roken, drinken etc.
  • Huisdieren en de verzorging hiervan.

Met een beetje inspiratie zijn er natuurlijk nog veel meer onderwerpen te vinden maar zorg er altijd voor dat je schrijft over een onderwerp dat je zelf interessant vind. Geld verdienen met bloggen is namelijk een “lange termijn” verdienmodel en je zult echt veel tijd moeten investeren voordat je resultaten ziet.

Gratis blog of professioneel blog?

De volgende afweging die je moet maken is bepalen of je een gratis blog of een professioneel blog wilt hebben. Er zijn op het internet verschillende programma’s te vinden waarmee je heel makkelijk een gratis blog kunt maken. Het grote nadeel van een gratis blog is dat jij en je bezoekers in de URL van je blog een verwijzing zien naar de software die je gebruikt, bijvoorbeeld: https://onlinegeldformule.wordpress.nl.

Dit ziet er natuurlijk niet echt professioneel uit en daarom raad ik iedereen aan om direct voor een professioneel blog te kiezen. Een professioneel blog hoeft niet duur te zijn, hier heb je namelijk alleen een webhost en een domeinnaam voor nodig. Hieronder kun je zien welke bedrijven ik hiervoor gebruik:

Webhosting: HostGator

HostGator is een Amerikaans webhosting bedrijf dat bekend staat om zijn goede service en vele extra opties. Zelf gebruik ik deze webhosting leverancier al sinds 2012 en ben hier erg tevreden mee. Bij HostGator kun je met 1 druk op de knop je favoriete blog software installeren, SSL certificaten activeren, forums installeren en nog veel meer.

Bij HostGator kun je al een webhosting pakket aanschaffen voor $2,75 per maand en je kunt je pakket opzeggen wanneer je dat zelf wilt. Mocht je zelf op zoek zijn naar een goede webhost, kijk dan eens op deze pagina.

(Gebruik promotiecode “OnlineGeldFormule” en ontvang 60% korting op je webhosting!)

Domeinnaam: MijnDomein

Voor het aanvragen van een domeinnaam gebruik ik altijd MijnDomein. Bij MijnDomein betaal je voor het eerste jaar, afhankelijk van je domeinextensie slechts €1,- excl. BTW. Na het eerste jaar betaal je, ook afhankelijk van je domeinextensie €9,- per jaar. MijnDomein is een Nederlands bedrijf en biedt dan ook Nederlandse support, erg handig als je nog niet zoveel ervaring hebt!

Domeinnaam koppelen aan webhost

Om je blog via de URL van je nieuwe domeinnaam te kunnen bereiken dien je deze te verwijzen naar de servers van je webhosting pakket. Het verwijzen van een domeinnaam doe je aan de hand van zogeheten DNS records of name servers. Hiervoor kun je het beste even contact opnemen met de klantenservice van het bedrijf dat jouw domeinnaam beheert.

Welke blog software ga je gebruiken?

Als je een domeinnaam en een webhosting pakket hebt aangeschaft en deze aan elkaar hebt gekoppeld dan is het tijd om te bepalen welke blog software je gaat gebruiken. Er zijn op het internet meerdere programma’s te vinden waarmee je heel eenvoudig een eigen blog kunt maken, denk aan: WordPress, Joomla en Blogger. Hieronder geef ik een korte toelichting over deze programma’s:

WordPress

WordPress is een online platform waarmee je heel eenvoudig een eigen website, blog of webshop kunt maken. Meer dan 37% van alle websites op het internet gebruiken WordPress als hun content management systeem, en dagelijks komen hier meer dan 500 websites bij!

Joomla

Joomla is in tegenstelling tot WordPress geen online platform maar een programma dat je moet downloaden. Voor Joomla is meer technische kennis nodig dan voor WordPress, je moet hier namelijk zelf een Apache server voor kunnen opzetten. Er zijn op het internet genoeg instructie video’s waarin je kunt zien hoe je Joomla installeert en hoe je een mooie website opzet, ook zonder technische kennis zou dit gewoon moeten lukken.

Blogger

Blogger is een gratis blog service dat is ontwikkeld door Google en is net als WordPress een online platform. Het platform is erg gebruiksvriendelijk maar heeft in vergelijking met WordPress en Joomla een stuk minder design mogelijkheden. Heb je geen zin om met de technische aspecten van een blog bezig te zijn en wil je vooral veel artikelen plaatsen? Dan is Blogger misschien wel iets voor jou…

WordPress logo
Joomla logo
Blogger logo

Persoonlijk kies ik, net als meer dan 37% van alle site-eigenaren altijd voor WordPress. WordPress heeft een erg gebruiksvriendelijke interface en is ook in het Nederlands verkrijgbaar. Als jij ook voor HostGator als webhosting hebt gekozen dan kun je met 1 klik op de knop WordPress installeren via je cPanel.

Blog content

Je hebt nu een domeinnaam aan een webhost gekoppeld en een content management systeem uitgekozen, je bent nu klaar om met bloggen te beginnen! De make or break van ieder blog is de content die wordt geplaatst, de content bepaald namelijk of jij veel bezoekers uit de zoekmachines gaat krijgen. Onder content verstaan we het volgende:

  • Artikelen
  • Video’s
  • Afbeeldingen
  • Podcasts

Zorg dat je voor het lanceren van je website minimaal 5 origineel geschreven artikelen van 1.000 a 1.500 woorden hebt geplaatst. Blijf in deze artikelen gericht op het primaire onderwerp van je website en zorg dat de informatie in het artikel relevant is voor je bezoekers.

Daarnaast is het belangrijk dat je alleen maar originele afbeeldingen en foto’s in je artikelen gebruikt. Afbeeldingen kunnen via Google veel bezoekers genereren maar dan moeten ze natuurlijk wel origineel zijn. Aan gestolen afbeeldingen hecht Google geen waarde en kan de positie van je website zelfs negatief beïnvloeden.

Hoe kun je geld verdienen met affiliate marketing?

Als je tot dit punt bent gekomen dan heb je als het goed is nu een professioneel blog met daarop minimaal 5 originele artikelen online. Nu is het tijd voor het leukste gedeelte, namelijk: geld verdienen met affiliate marketing.

Affiliate marketing is het promoten van producten en diensten die door een ander zijn gemaakt of worden beheerd. Aan de hand van een unieke affiliate link, gekoppeld aan jou persoonlijke account ga je bezoekers doorsturen naar de verkooppagina van een adverteerder. Als 1 van deze bezoekers een aankoop doet via jouw affiliate link dan krijg je hier een commissie over.

Wat is affiliate marketing en hoe werkt het?

De commissies die je met affiliate marketing kunt verdienen kunnen afhankelijk van het product dat je promoot hoog oplopen. De hoogste commissie die ik ooit heb verdiend was €1.500,- verspreidt over 6 maandelijkse termijnen, maar bij de meeste adverteerders verdien je een paar tientjes tot enkele honderden euro’s per succesvolle verkoop.

Hieronder ga ik je precies vertellen hoe je met affiliate marketing kunt beginnen en wat je hiervoor nodig hebt.

Account registreren bij een affiliate netwerk

Om met affiliate marketing te kunnen beginnen heb je een account bij een affiliate netwerk nodig. Een affiliate netwerk is een online platform waarop adverteerders en affiliates met elkaar in contact kunnen komen, ook vind je hier de promootbare producten, het promotiemateriaal en je statistieken.

Er zijn in Nederland meerdere grote affiliate netwerken te vinden maar mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar PayPro. PayPro is een Nederlands affiliate netwerk dat zich vooral focust op digitale producten, bijvoorbeeld: e-Books, videocursussen, webinars enzovoort..

Affiliate netwerk PayPro betaald de hoogte commissies van Nederland, een gratis account is dus zeker aan te raden.

Een goed product uitkiezen

Het is belangrijk dat je een goed product uitkiest om te promoten. Een product dat goed aansluit op het onderwerp van je blog. Heb jij bijvoorbeeld een blog over stoppen met roken? Ga dan een stoppen met roken e-Book promoten, of misschien is er wel een coaching programma dat je kunt promoten? Er is vast wel een goed product te vinden dat aansluit op je blog…

Als jij ook PayPro als affiliate netwerk gebruikt dan kun je goede producten herkennen aan een hoge PayPro score, het is echter niet zo dat alle producten met een lage PayPro score slecht zijn. Producten met een lage PayPro score zijn vaak nieuwe producten, daardoor zijn er nog maar weinig statistieken beschikbaar.

Om zeker te weten of een product goed of slecht is zul je het zelf moeten proberen. Alle producten en diensten die ik promoot heb ik zelf met tevredenheid getest, je kunt toch geen producten promoten zonder dat je precies weet wat het is? De meeste verkopers op PayPro geven een 30 dagen niet goed geld terug garantie, je kunt dus bijna elk product zonder risico proberen.

Een affiliate product promoten

Heb je een goed product gevonden? Dan is het tijd om de promotie te starten. Je kunt een product promoten door jouw unieke affiliate link over het internet te verspreiden, in dit geval op je nieuwe blog. Je kunt je affiliate link verwerken in een tekst, een afbeelding, nieuwsbrief of video maar wat het allerbeste werkt is het schrijven van product reviews.

Een product review is een artikel waarin je een product onder de loop neemt en lezers probeert aan te zetten om het product te kopen. Beschrijf in dit artikel een probleem dat is op te lossen met het product dat jij promoot, geef aan wat de plus- en min punten zijn en geef bijvoorbeeld een tijdelijke kortingscode. Een goede product review bestaat uit minimaal 1.000 a 1.500 woorden en is altijd relevant aan het onderwerp van je website.

Als je klaar bent met het schrijven van je product review dan hoef je alleen nog maar je affiliate link in het artikel te verwerken. Het is belangrijk dat je niet teveel affiliate links in 1 artikel gaat verwerken want dan zullen je lezers zien dat je alleen op affiliate commissies uit bent, zorg er dus altijd voor dat een product review er “natuurlijk” uitziet.

Zelf plaats ik altijd in het midden van het bericht een in-content affiliate link en onderaan het bericht een call-to-action button, dit moet genoeg zijn om een goede CTR (Click-through-ratio) te halen.

Vandaag nog beginnen met bloggen en affiliate marketing?

Als je bovenstaande stappen hebt doorlopen dan heb je nu een blog met minimaal 5 artikelen en 1 product review online. Ook heb je een account bij een affiliate netwerk en heb je jouw affiliate link in je blog verwerkt, nu is het afwachten op je eerste commissie.

Het kan in sommige gevallen erg lang duren voordat je jouw eerste commissie verdiend, er zijn echter manieren om dit proces te versnellen. Een goede vriend van mij, Jacko Meijaard heeft speciaal voor beginnende internet marketeers een videocursus gemaakt over affiliate marketing, namelijk de affiliate marketing revolutie.

In de affiliate marketing revolutie kun je over de schouders van Jacko meekijken en zijn bewezen stappenplan kopiëren. Deze cursus heeft al meer dan 6.000 actieve leden en is momenteel afgeprijsd van €197,- voor slechts €47,-.

Wil jij dit ook proberen? Via onderstaande knop wordt je direct naar de introductie video gestuurd!

Affiliate Marketing Revolutie

Het geheim voor €7.500 + per maand via het internet?

Je ontdekt het in de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard!

Bezoek de kortingspagina!
Leon
Ik ben een web developer die gek is op affiliate marketing. Voornamelijk bezig met ontwikkeling van mijn eigen producten en diensten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *