Wat is cPanel?

Je bent bezig met het opzetten van een nieuwe webpagina. Als je dit aan het doen bent, dan is het belangrijk dat je gebruik kunt maken van de beste webhosting die past bij jouw website.

Het is ook dan ook erg fijn als je gebruik kunt maken van een platform dat je alles op dit gebied laat beheren.

cPanel is zo een soort platform. Met cPanel kun je namelijk heel gemakkelijk alles beheren wat komt kijken bij webhosting. Hierdoor kun je dus, zonder allerlei technische kennis te hebben, de allerbelangrijkste functies en configuraties instellen.

Maar hoe werkt het precies? En hoe kun je het gebruiken in jouw voordeel?

In dit artikel gaan we precies kijken naar hoe cPanel werkt, wat het is en hoe je het kunt gebruiken.

Wat is cPanel precies?

cPanel is dus een platform dat het makkelijk maakt om alle componenten van jouw website en webhosting te regelen. Het biedt een overzichtelijke plek waar alles wat je nodig hebt gecentreerd staat.

Dit wordt vervolgens op een grafische manier aan je gepresenteerd op een dashboard. Hierdoor kun je makkelijk gebruikmaken en je oriënteren via de pictogrammen. Dit zorgt ervoor dat het programma gebruiksvriendelijk en overzichtelijk is.

De tool bied je dus de mogelijkheden om op een hele makkelijke manier al het overzicht te hebben!

Wat kan ik ermee?

Nu is het bieden van een overzichtelijk platform niet heel nuttig als je niet weet waar je naar kijkt.

Het overzichtelijke platform geeft jou de mogelijkheid om alles te beheren op het gebied van webhosting. Denk hierbij aan het aanmaken en managen van je e-mailaccounts, bekijken en beheren van statistieken en het volledige overzicht op jouw mailinglijsten.

Door gebruik te maken van de pictogrammen is het eenvoudig om jezelf te navigeren over het dashboard. Maar daar stopt de gebruiksvriendelijkheid niet mee!

Er zijn ook verschillende video’s en handleidingen die jou stap voor stap kunnen vertellen hoe alles werkt. Dit zorgt ervoor dat de instap van de service erg laag is en buitengewoon gebruiksvriendelijk.

Ben je bang dat je moeite gaat krijgen met het begrijpen van al de Engelse vakjargon? Wees gerust; cPanel heeft een complete Nederlandse ondersteuning die ervoor zorgt dat iedereen het kan begrijpen. Dit zorgt voor een extreem toegankelijke service!

cPanel dashboard

We hebben het al vaak gehad over het dashboard, maar wat kun je hier eigenlijk op vinden?

cPanel dashboard overzicht

Bestanden

Hier kun je al jouw bestanden vinden van jouw webpagina en het je volledige controle over deze. Denk hierbij aan het maken van back-ups en het maken van FTP-accounts.

Domeinen

De services van cPanel beperken zich niet tot een domein. Je kunt in dit tabblad gemakkelijk jouw domeinen terugvinden en eventuele toevoegen.

Databases

Via het tabblad databases kun je gemakkelijk een database aanmaken. Ook biedt het de mogelijkheid om in te loggen via phpMyAdmin, wat een open source administratieve tool is voor MySQL.

E-mail

Onder het kopje e-mail kun je gemakkelijk jouw professionele e-mailaccounts en adressen aanmaken en beheren.

Metingen

Bij webhosting verbruik je natuurlijk de nodige bandbreedte. Ben je benieuwd hoeveel dit precies is of hoeveel foutmeldingen je bijvoorbeeld hebt gehad? Hier zie je het makkelijk en in een oogopslag terug.

Software

Dit tabblad is voor de iets verder gevorderde. Maar bij software kun je de PHP-versie en de actieve modules beheren van jouw website.

Beveiliging

Hier kun je gemakkelijk alle vormen van beveiliging beheren. Denk hierbij aan het blokkeren van IP-adressen en het toevoegen van een SSL-certificaat.

Geavanceerd

Als je wat verder bent op het gebied van webhosting, dan zal dit misschien wel interessant zijn. Hier kun je namelijk precies alle geavanceerde opties beheren zoals cron-jobs en aanverwanten.

Voorkeuren

In dit menu kun je simpelweg de voorkeursinstellingen wijzigen die met cPanel zelf te maken hebben. Denk hierbij aan de indeling van het dashboard en het instellen van wachtwoorden.

Softaculous apps installer

Wil je WordPress of andere software of toepassingen installeren? Dat kun je gemakkelijk via het kopje Softaculous apps installer regelen!

Conclusie

cPanel is, in het kort, een extreem makkelijk en overzichtelijk controle punt voor jouw webhosting. Hier kun je makkelijk alles beheren, controleren en uitvoeren en hebt je zo goed als nergens meer omkijken naar.

De comptabiliteit die de software heeft met andere software zoals die van WordPress zorgen ervoor dat de mogelijkheden zo goed als eindeloos zijn.

De gebruiksvriendelijkheid die gepaard gaat met de kracht en betrouwbare techniek van cPanel zorgen ervoor dat de software door erg veel mensen en bedrijven gebruikt wordt.

Affiliate Marketing Revolutie

Het geheim voor €7.500 + per maand via het internet?

Je ontdekt het in de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard!

Bezoek de kortingspagina!
Leon
Ik ben een web developer die gek is op affiliate marketing. Voornamelijk bezig met ontwikkeling van mijn eigen producten en diensten.