Geld verdienen met fotografie

Gemiddelde leestijd: 12 minuten

Maak je graag foto’s? Dan wil je daar waarschijnlijk ook geld mee verdienen. Je wilt je niet laten inhuren als fotograaf? Dan zijn er nog vele andere mogelijkheden om geld te verdienen met fotografie. In dit artikel worden verschillende manieren waarop je geld kunt verdienen met fotografie uitgelegd. 

Je kunt je aanmelden als stockfotograaf

Wellicht weet je dat heel veel fotografen geld verdienen met fotografie door zich aan te melden als stockfotograaf. Ook jij kunt je als fotograaf aanmelden op websites als StockPhoto en ShutterStock. Wil je op die manier geld verdienen met fotografie? Uiteraard moeten je foto’s dan van goede kwaliteit zijn. Alleen foto’s die voldoen aan bepaalde kwaliteitseisen worden door mensen gedownload. Die mensen moeten je foto’s natuurlijk wel kunnen vinden. Zorg daarom voor duidelijke omschrijvingen en kies zoekwoorden die goed bij je foto’s passen. 

Bedenk dat er op het internet honderden miljoenen stockfoto’s te vinden zijn. Wanneer worden juist jouw stockfoto’s gevonden? Als je kiest voor een onderwerp waar veel vraag naar is. Speel dus in op de actualiteit. Kies voor lokaal nieuws. Hoogstwaarschijnlijk worden je foto’s dan eerder gevonden.

Geld verdienen met stockfoto's

Het online verkopen van door jou gemaakte foto’s

Je kunt geld verdienen met fotografie door je foto’s te verkopen. Dat verkopen van je foto’s kan natuurlijk ook online. Via platforms als Werk aan de Muur kun je je foto’s verkopen als prints. Via dit platform kunnen mensen de door jou gemaakte foto’s afdrukken op materialen als canvas, aluminium en fotobehang. Worden de door jou gemaakte foto’s als print verkocht? Dan ontvang je een percentage van de verkoopprijs als commissie. 

Je kunt ook geld verdienen met het afdrukken van je foto door zelf een Etsy shop te openen en je fotografie daar te verkopen. Je zorgt dan zelf voor zowel het afdrukken als voor de verzending. Dat heeft als voordeel dat je zelf de prijs kunt bepalen. Waarschijnlijk is je winst daarom groter. 

Weet je zeker dat je foto’s heb gemaakt die bestemd zijn voor een groot publiek? Dan kun je wellicht geld verdienen met die foto’s door websites te benaderen die fotoposters of andere fotoproducten aanbieden aan hun klanten. Wellicht worden je foto’s, uiteraard tegen betaling, opgenomen in hun assortiment. 

Het verkopen van je foto’s aan merken en bedrijven

Bedenk dat bedrijven en merken altijd op zoek zijn naar passende foto’s. Ze hebben bij hun marketing nooit genoeg aan goede foto’s van hun product of hun activiteiten. Staan je foto’s online? Wellicht wil een bedrijf je foto’s kopen. Je kunt natuurlijk ook zelf bedrijven benaderen. Aangeraden wordt om dan eerst te oefenen met foto’s van producten van je favoriete merk. Ben je tevreden met je foto’s? Neem dan pas contact op met het bedrijf. Laat je foto’s zien. Wellicht is men bereid om je foto’s te kopen. 

Het bouwen van een eigen website over fotografie

Wellicht heb je veel verstand van fotografie en digitale camera’s. Dan kun je overwegen om een eigen website te bouwen. Je kunt op deze website bijvoorbeeld reviews van camera’s en tips en adviezen over fotograferen plaatsen. Staan er op jouw website interessante artikelen? Dan trek je waarschijnlijk veel bezoekers. Heb je veel bezoekers? Dan kun je beginnen met het via de website verkopen van bijvoorbeeld boeken over fotografie en accessoires. 

Het verzorgen van een webinar

Wellicht weet je heel veel over fotografie. Je weet hoe je diafragma en sluitertijden moet instellen. Je kent alle foefjes van de moderne digitale camera. Dan kun je jouw kennis met anderen delen door op het internet een eigen webinar te starten. Je kunt in zo’n webinar waardevolle tips en adviezen bespreken. Zo bouw je een goede band op met je potentiële klanten. Verkoop je ook producten? Dan kun je daar tijdens het webinar reclame voor maken. 

Een door jou gemaakte cursus op Facebook of YouTube zetten

Weet je veel over fotografie? Dan kun je overwegen om een eigen training te maken. De verschillende lessen zet je dan op Facebook of YouTube. Ook kun je bijvoorbeeld bekende fotografen interviewen. Weet je met je lessen veel volgers te krijgen? Dan kun je geld verdienen door betaalde reclame op je videokanaal te zetten. 

Het starten van een fotografieblog

Wellicht kun je niet alleen goede foto’s maken. Je kunt ook goede teksten schrijven. Dan kun je overwegen om een eigen blog over fotografie te starten. Maak bijvoorbeeld gebruik van WordPress. Je schrijft dan over je eigen ervaringen met de camera. Om een groep trouwe bezoekers op te bouwen moet je wel regelmatig schrijven. Is dat gelukt? Dan kun je geld verdienen met fotografie door bijvoorbeeld reclamebanners op je blog te zetten. 

Het starten van een eigen webwinkel

Je kunt ook geld verdienen met fotografie door een eigen webwinkel te starten. In die webwinkel verkoop je bijvoorbeeld speciale boeken over fotografie en accessoires die moeilijk elders te krijgen zijn. 

Je gaat handelen in camera’s en bijbehorende onderdelen

Wellicht vind je de apparatuur die je gebruikt om foto’s te maken minstens zo leuk al het maken van de foto’s zelf. Vind je het leuk om op zoek te gaan naar de beste apparatuur voor de laagst mogelijke prijs? Dan kun je overwegen om te gaan handelen in camera’s en bijbehorende accessoires. Je kunt een account aanmaken op Marktplaats. Daar let je goed op de prijzen die gevraagd worden voor camera’s en accessoires. Worden er spullen aangeboden voor een gunstige prijs. Dan kun je die spullen kopen. Je kunt geld verdienen met fotografie door de door jou gekochte spullen later met winst door te verkopen. 

Maak gebruik van een fotodeeldienst

Wil je geld verdienen met fotografie? Dan is het van belang dat je foto’s getoond worden. Je kunt je foto’s plaatsen op websites als ZoomGallery, Flickr en SmugMug. De websites van deze foto deeldiensten zijn goed te vinden in Google. Ze trekken dus veel potentiële kopers. Hoe kun je je foto’s via deze websites verkopen? Websites als Flickr en SmugMug bieden de mogelijkheid om je foto’s online te verkopen. Je moet dan wel een speciale dienst afsluiten. Je moet bij Flickr je online te verkopen foto’s aanmelden bij Getty Images, terwijl je bij SmugBug een Pro Account nodig hebt. Jij moet zorgen voor het uploaden van de foto’s. Ook moet je zorgen voor de sleutelwoorden. Wordt er online een foto verkocht? Dan zorgt de dienst voor de afhandeling van de betaling en levering. Soms moet je een percentage van je inkomsten afdragen aan de dienst. 

Het verkopen van foto’s via je eigen website

Het percentage van je inkomsten dat je moet afdragen aan de fotodeeldienst Flicker/Getty Images is vrij hoog. Waarschijnlijk levert het verkopen van je foto’s via je eigen website meer op. Je kunt met het Nederlands Opyo of het Amerikaanse Photoshelter een webwinkel integreren in je website. Heb je dat gedaan? Dan kunnen klanten die een door jou gemaakte foto kopen direct afrekenen. Je hoeft maar een laag percentage van je inkomsten af te dragen aan de zojuist genoemde diensten Opyo en Photoshelter. 

Het verkopen van met je smartphone gemaakte foto’s

Je kunt ook geld verdienen met fotografie zonder allerlei apparatuur aan te schaffen. Je hebt immers een smartphone. Met de nieuwste smartphones kun je foto’s maken van goede kwaliteit. Met deze foto’s kun je geld verdienen. Er zijn namelijk Apps waar je met je smartphone gemaakte foto’s kunt verkopen. In deze Apps kun je je eigen foto’s uploaden. Deze foto’s worden via het internet bekeken. Heeft iemand interesse in een door jou gemaakte foto? Dan kan hij die foto met een paar klikken kopen. Jij ontvangt voor iedere verkochte foto een percentage van de winst. 

De App Foap

Geld verdienen met fotografie: Foap logo

Wil je geld verdienen met fotografie? Dan is de App Foap iets voor jou. Het is een grote community met veel klanten en een snelle uitbetaling. Heb je een account aangemaakt? Dan kun je direct beginnen met het uploaden van foto’s. Die foto’s moeten voorzien zijn van duidelijke tags. Dan kunnen klanten jouw foto’s snel terugvinden. Niet alle foto’s kunnen op Foap worden gepubliceerd. Ze moeten eerst worden goedgekeurd. Wordt er een foto verkocht? Dan ontvang je 5 dollar. Je wordt betaald via PayPal. 

De App Scoopshot

Geld verdienen met fotografie: Scoopshot logo

Je moet bij de Scoopshot App opdrachten uitvoeren om een vergoeding te verdienen. De voorgestelde opdrachten kunnen worden uitgevoerd in het gebied waar je je bevindt. Je kunt bijvoorbeeld de opdracht krijgen om een bepaald evenement in de stad waar je woont te fotograferen. Wordt een door jou gemaakte foto uitgekozen? Dan ontvang je 10 dollar. De scoopshot App kun je gratis downloaden uit de App stores.

De App Snapwire

Geld verdienen met fotografie: Snapwire logo

Wil je gebruikmaken van de App Snapwire? Dan moet je een account openen en een portofolio van minimaal 4 foto’s maken. Zijn de foto’s goedgekeurd? Dan mag je beginnen met het verkopen van je foto’s via de App. Je vindt hier vooral opdrachten van bedrijven die op zoek zijn naar foto’s. Een aan een klant verkochte foto wordt uiteraard vergoed. De vergoeding is maximaal 500 dollar. Deze App wordt ook gebruikt door professionele fotografen. 

Geen goede fotograaf maar wel geld verdienen via het internet?

Er zijn natuurlijk nog veel meer methodes om online wat bij te verdienen. 1 van die methodes is affiliate marketing. Met affiliate marketing promoot je producten en diensten van een ander in ruil voor commissies. 

Zou jij willen leren hoe affiliate marketing werkt en hoe je hier vandaag nog mee kan beginnen? Via onderstaande knop wordt je direct naar de introductie video van de Affiliate Marketing Revolutie gestuurd!

Affiliate Marketing Revolutie

Het geheim voor €7.500 + per maand via het internet?

Je ontdekt het in de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard!

Bezoek de kortingspagina!
Leon
Ik ben een web developer die gek is op affiliate marketing. Voornamelijk bezig met ontwikkeling van mijn eigen producten en diensten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *