Hoe wordt je een Twitch affiliate?

Gemiddelde leestijd: 12 minuten

Als jij je wilt gaan aanmelden als Twitch affiliate dan is de kans groot dat jij een fanatieke gamer of streamer bent. Je hebt gelezen of gehoord dat geld verdienen met Twitch zeer lucratief kan zien en hebt interesse in affiliate marketing, daarom ga je nu op onderzoek uit. Als Twitch affiliate geniet je van veel voordelen die andere streamers en gebruikers niet hebben.

Toch is het niet voor iedereen mogelijk om affiliate van Twitch te worden en moet je om ervoor in aanmerking te komen aan best wel specifieke voorwaarden voldoen. In dit blogbericht gaan we dieper in op hoe jij je kunt aanmelden als Twitch affiliate en wat daar precies voor nodig is.

Affiliate marketing Twitch

Wat is een Twitch affiliate?

Als Twitch affiliate krijg je de mogelijkheid om als streamer geld te verdienen met jouw livestreams.

Het Twitch affiliate programma is ontstaan om ervoor te zorgen dat streamers die gekwalificeerd zijn voor het affiliate programma, een mogelijkheid te bieden om geld te verdienen met gamen.

Dit is namelijk voor veel streamers op Twitch en ook YouTube een grote droom. Door je aan te melden als Twitch affiliate, ben je dus ineens een stap dichterbij het worden van een betaalde gamer.

Daarnaast is het worden van een Twitch affiliate ook een opstap om de status te krijgen al Twitch partner. Dit levert weer hele andere voordelen op. Voordat je een partner van Twitch kunt worden, volg je eerst de stap tot het worden van Twitch affiliate.

Wat zijn de voordelen als Twitch affiliate?

Als je eenmaal affiliate bent geworden van Twitch krijg je direct de mogelijkheid om geld te verdienen met je Twitch livestreams. Een van de eerste nieuwe mogelijkheden die je krijgt is om je kijkers te laten subscriben tegen betaling. Als ze dit doen krijg jij een gedeelte van het bedrag.

Daarnaast krijg je ook de mogelijkheid om aan de slag te gaan met de Bits van Twitch. Bits is de virtuele currency van Twitch. Deze kunnen door je kijkers gekocht worden om te gebruiken in de chat. Als een kijker via jou Bits aanschaft, krijg jij een gedeelte van de opbrengst. Als laatste krijg je als affiliate van Twitch ook de mogelijkheid om games te verkopen. Telkens als iemand een in-game item of een game koopt via het Twitch platform via jou, dan krijg jij een gedeelte van de opbrengst.

Wat mooi is aan deze manier van verkopen is dat je daar eigenlijk weinig voor hoeft te doen. De aanbiedingen verschijnen namelijk automatisch onderaan de kanaalpagina. Daarnaast wordt het voor je kijkers ook nog eens heel aantrekkelijk gemaakt om een game via jou te kopen. Als ze dat doen krijgen ze namelijk ook nog eens een Twitch box ter waarde van $4,99.

Hoe kan ik me aanmelden als Twitch affiliate?

Nu je weet dat het absoluut de moeite waard is om een Twitch affiliate te worden, is het natuurlijk ook belangrijk om te weten hoe dat precies werkt. Je kunt je namelijk niet zomaar aanmelden voor het Twitch affiliate netwerk. Hiervoor moet je aan hele specifieke eisen voldoen. Ook kun jij jezelf niet aanmelden als Twitch affiliate. Zodra je namelijk volgens Twitch klaar bent om affiliate te worden, zal je daarvoor automatisch uitgenodigd worden via mail of notificatie.

Om te kunnen starten als Twitch affiliate moet je aan de volgende specifieke voorwaarden voldoen:

  • Je bent niet al partner van Twitch
  • Minimaal 50 volgers
  • In de laatste 30 dagen minimaal 500 minuten aan livestreams.
  • Gemiddeld 3 of meer verschillende kijkers bij een video.

Om direct te bekijken of jij al klaar bent om affiliate te worden kun je naar achievements in je dashboard gaan. Je ziet dan een link op je dashboard met een uitnodiging om je in te schrijven als affiliate.

Nu lijkt het helemaal niet zo lastig om aan deze voorwaarden te voldoen. Toch hebben veel beginnende Twitch streamers moeite met hun kanaal te laten groeien. Dat komt vooral ook omdat er steeds meer concurrentie ontstaat.

Om ervoor te zorgen dat jij je snel aan kunt melden als Twitch affiliate heb ik nog een aantal praktische tips die je snel meer volgers geven.

Van streamer naar affiliate

Als je net begint met streamen bij Twitch krijg je automatisch de rang “streamer”. Het is voor iedereen mogelijk om deze rang te krijgen en iedereen mag zich bij Twitch aanmelden als streamer. Wel moet je boven de 18 jaar zijn om dat zonder toestemming van je ouders of voogd te doen.

Om ervoor te zorgen dat jij jezelf het beste kunt ontwikkelen als volwaardig streamer heeft Twitch allerlei middelen voor je beschikbaar gesteld om in contact te komen met je kijkers. Om ervoor te zorgen dat jij zo snel mogelijk van streamer naar affiliate status kunt gaan is vooral de kwaliteit van je streams ontzettend belangrijk.

Het krijgen van volgers gaat als je goed actief bent en telkens weer een leuke stream weer neer te zetten vanzelf. Maar om ervoor te zorgen dat je sneller meer bereik krijgt, zou je er ook voor kunnen zorgen dat je streams ook te vinden zijn op social media. Dit kun je doen door de link naar je streams te delen op social media.

Wees actief in de chat

Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen als beginnende streamer bij Twitch is ervoor zorgen dat je betrokken blijft in je community. Door veel actief te zijn in de chat bouw je een band op met je publiek. Zo heeft een onderzoek van Twitch aangetoond dat kijkers waarbij de streamer zelf ook aanwezig was in de chat, 50% vaker terugkwamen dan wanneer de streamer zelf niet meedeed in de chat.

Potentiële volgers houden nou eenmaal van interactie en willen graag met je in contact komen. Neem daarom in het kader van het opbouwen van je volgers de tijd om ook met ze te praten.

Je eigen huismerk maken

Als je eenmaal begonnen bent met streamen en je van plan bent het serieus te gaan nemen, dan is het ook belangrijk dat je gaat werken met een vaste huisstijl. Dat betekent dat het voor potentiële volgers makkelijk moet zijn om jou en jouw kanaal te herkennen. Daarom moet je aan de slag gaan met een persoonlijk merk. Hierbij kun je denken aan het maken van een eigen logo dat altijd zichtbaar is in beeld, een bepaalde soort muziek tijdens het gamen of een bepaalde achtergrond die je gebruikt. Ook kan een opvallende kanaalbanner je helpen om beter herkend te worden tussen de vele Twitch kanalen.

Social media inzetten

We hebben het net al kort genoemd maar een van de beste manieren om snel meer volgers te bereiken is door je social media kanalen in te zetten. Om snel meer bereik te genereren bestaan verschillende social media strategieën.

Zo is het in ieder geval belangrijk dat je de huisstijl die je hebt gemaakt, ook weer laat zien op social media kanalen. Ook is het een goed idee om naast je Twitch account, ook je social media kanalen up to date te houden met nieuwe en vooral interessante content. Als je net begint, is het waarschijnlijk nog niet zo’n goed idee om bepaalde winacties te doen, maar leuke weetjes over de game die je speelt en een poll doen het vaak wel heel goed op social media.

Daarnaast is het natuurlijk ook een goed idee om je game streams te delen op je social media kanalen, of een gedeelte ervan. Dit kan kijkers uitnodigen om na het zien van een gedeelte van de stream, toch je Twitch kanaal even te bezoeken.

Leer je publiek kennen

Zodra je dan eenmaal een publiek hebt opgebouwd, wil je natuurlijk ook graag dat ze terugkomen bij je. Het is daarvoor belangrijk dat je een band opbouwt met je volgers. Als je gaat streamen via Twitch zie je direct dat je veel mogelijkheden hebt om je volgers/kijkers te leren kennen. Zo is het een goed idee om de chat zo veel mogelijk actief te houden, zodat kijkers langer bij je blijven. Wel is het belangrijk om te weten dat niet iedereen het leuk vindt om te chatten en dat je dus niet moet gaan chatten met iemand die niets tegen je zegt. Naarmate je langer aan het streamen bent krijg je vanzelf feeling voor hoe je jouw publiek actief houdt.

Maak gebruik van muziek

Om het voor je kijkers aantrekkelijker te maken, om te blijven is het een goed idee om ook muziek te gebruiken tijdens je livestream. Dit maakt het toch net wat meer levendiger dan wanneer je geen muziek gebruikt. Bij het gebruiken van muziek in je livestreams is het wel belangrijk om te weten dat je geen muziek mag gebruiken waar copyright op staat. Zodra je dat doet en je op den duur geld wilt gaan verdienen met je Twitch account, kan de eigenaar van het lied of de muziek aanspraak maken op de inkomsten die je genereert met die video. Dit geldt overigens ook op de video’s die je bij YouTube publiceert.

Steam met regelmaat

Als laatste is het ook belangrijk dat je met enige regelmaat gaat stream. Zo weten je volgers precies wanneer ze een nieuwe livestream van je kunnen verwachten.

Dit vergroot de kans op kijkers tijdens je livestream. Daarnaast kun je voordat je gaat streamen ook een aankondiging doen, bijvoorbeeld op social media. Zo zorg je ervoor dat meer mensen op de hoogte zijn dat jou livestream bijna gaat starten.

https://www.twitch.tv/videos/778075297

Zo zie je dat de World of Warcraft stream Swifty een vaste gametijd heeft per dag. Zo weten ook zijn volgers precies wanneer hij online is en wanneer ze de livestream kunnen volgen. Daarnaast heb je bij Twitch de mogelijkheid om een kalender weer te geven op je kanaal. Zo kunnen kijkers precies zien wanneer je online bent geweest.

Conclusie

Als je eenmaal aan de slag gaat als streamer bij Twitch is het nog niet direct mogelijk om je aan te melden als affiliate. Om je daarvoor te kunnen kwalificeren dien je eerst aan een aantal voorwaarden te voldoen. Zodra je aan de voorwaarden voldoet, krijg je daar automatisch een notificatie van en ook een email. Daarnaast kun je ook bij achievements in je dashboard checken of je er al klaar voor bent. affiliate van Twitch worden is meestal niet het eindstation van een livestreamer. De meeste livestreamers strijden na het worden van affiliate voor een plek om een Partner te worden van Twitch. Dit is de hoogste rang die je als Twitch streamer kunt krijgen. Door dagelijks aan je streaming carrière te werken en jezelf te blijven verbeteren als game streamer, is de kans groot dat jij binnenkort affiliate of zelfs Partner van Twitch kunt worden.

Affiliate Marketing Revolutie

Het geheim voor €7.500 + per maand via het internet?

Je ontdekt het in de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard!

Bezoek de kortingspagina!
Leon
Ik ben een web developer die gek is op affiliate marketing. Voornamelijk bezig met ontwikkeling van mijn eigen producten en diensten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *