8 winstgevende methodes om geld te verdienen met gamen

Gemiddelde leestijd: 9 minuten

Het aantal gamers is de laatste jaren explosief gestegen. Wellicht is gamen ook jouw passie. Niet iedere gamer weet dat je met gamen geld kunt verdienen, maar online geld verdienen met gamen wordt steeds populairder. Nu je dit weet wil jij natuurlijk ook geld verdienen met gamen. Wil je weten wat de mogelijkheden zijn om geld te verdienen met gamen? Lees dan snel verder.

Je wordt game vlogger op YouTube

YouTube is al geruime tijd een populair platform onder gamers. Wat kunnen gamers hier doen? Ze kunnen video’s streamen terwijl ze bezig zijn met het spel. Hoe kunnen game vloggers hier geld verdienen met gamen? Door de advertenties. Ze krijgen een vergoeding per weergave. Ben je een game vlogger met een groot en trouw publiek? Dan worden er door gamebedrijven forse bedragen betaald voor de reclamecampagne op jouw YouTube kanaal. Als je als game vlogger YouTube gebruikt moet je overigens wel met een paar zaken rekening houden:

  • Natuurlijk wordt aanstootgevende content door YouTube verwijderd.
  • Let op! Er zijn gamebedrijven die ten onrechte een deel van je inkomsten proberen te claimen.
  • Door YouTube worden strenge copyright eisen gehanteerd, gebruik dus bijvoorbeeld alleen muziekvideo’s die vrij zijn van copyright.

Je gaat streamen op Twitch

Een andere manier om geld te verdienen met gamen? Ga streamen op het immens populaire streamingsplatform Twitch. In 2018 waren er op dit platform dagelijks 0,5 miljoen Twitch-streamers te vinden. Op een willekeurige dag heeft dit platform 1 miljoen kijkers.

Je kunt via Twitch veel geld verdienen met gamen. Je moet dan wel een investering doen. Om hier geld te kunnen verdienen moet je beschikken over een snelle gamecomputer, een microfoon en een camera. Is je budget niet toereikend? Je kunt overwegen om geld te lenen. Begin je geld te verdienen met gamen? Dan kan het geleende bedrag worden terugbetaald. Wanneer ga je geld verdienen met het streamen van games? Als je veel volgers hebt, er zijn streamers met meer dan 40.000 volgers. Die streamers verdienen, zeker als ze regelmatig streamen, veel geld.

Ben je streamer? Dan kun je op diverse manieren geld verdienen:

  • Er zijn mensen die je ondersteunen door middel van donaties. Je kunt gulle donateurs belonen. Hoe? Door bijvoorbeeld de mensen met de grootste donaties in beeld te laten verschijnen.
  • Je kunt geld verdienen door advertenties te tonen. Deze advertenties kunnen zowel voor, tijdens als na de livestream als video worden getoond. Zorg er wel voor dat de kijkers niet te veel advertenties zien. Kijkers die te veel advertenties zien kunnen definitief afhaken.
  • Je kunt ook geld verdienen door te werken met subscribers. Mensen kunnen zich dan voor een bepaald bedrag abonneren op jouw Twitch kanaal. Stel je vraagt 5 dollar per maand. Dan is de helft van dat bedrag voor jou, terwijl de andere helft van het bedrag voor Twitch is. Ben je een streamer met erg veel volgers? Dan mag je meer dan de helft van dat bedrag zelf houden. Er zijn streamers die tot 70% van de abonnementskosten zelf mogen houden. Is dat het geval? Dan krijgen hun subscribers een extraatje. Ze krijgen bijvoorbeeld toegang tot exclusieve streams.
Geld verdienne met gamen: Twitch gaming set

Je gaat games testen

Je kunt ook geld verdienen met gamen door nieuwe games te testen. Nieuwe games kunnen niet zomaar op de markt worden gebracht. Ze moeten eerst uitvoerig worden getest. Er wordt bij deze testen onder andere gekeken naar de toegankelijkheid en de bugs. Ben je een ervaren gamer en heb je veel geduld? Dan kun je gametester worden. Waarom moet je veel geduld hebben? Omdat om alle fouten in het spel te vinden en om alle bugs op te lossen sommige levels tientallen keren opnieuw gespeeld moeten worden. Wat kun je verdienen met het testen van games? Je kunt hiermee tussen de 1600 en 2100 euro per maand verdienen. Helaas wordt deze job niet vaak aangeboden.

Je wordt gamejournalist

Wellicht heb je niet alleen een passie voor gamen. Je hebt ook een passie voor schrijven. Je kunt dan overwegen om gamejournalist te worden. Kies je voor deze manier om geld te verdienen met gamen? Dan verdien je een bescheiden bedrag. Als gamejournalist verdien je maximaal circa 25 euro per uur. Je kunt gaan schrijven voor gamemagazines of voor websites. Helaas is het aantal gamemagazines in Nederland schaars. De meeste gamejournalisten schrijven voor websites. Wellicht beheers je de Engelse taal uitstekend. Dan kun je overwegen om te gaan schrijven voor de vele Engelstalige gamemagazines en websites die gespecialiseerd zijn in games.

Ben je gamejournalist geworden? Dan heb je een boeiende baan.

  • Bezoek af en toe game beurzen. Daar bekijk je nieuwe games en interview je de ontwikkelaars van die games.
  • Schrijf reviews over nieuwe games, meestal mag je die games zelf houden.
  • Je kunt veel nieuwe games spelen voordat ze in de winkel liggen.

Je wordt videogame coach

Wellicht ben je erg goed in het spelen van bepaalde spellen? Wil je je kennis en ervaring delen met minder ervaren spelers? Dan kun je overwegen om videogame coach te worden. Het kan en lucratieve manier zijn om geld te verdienen met gamen. Begin je als videogame coach? Dan verdien je tussen de 20 en 30 euro per uur. Ervaren coaches kunnen bedragen tot 200 euro per uur verdienen. Als videogame coach begeleid je vooral jonge en startende gamers. Tijdens online of offline private coaching sessies leer je deze gamers belangrijke vaardigheden onder de knie te krijgen. Tijdens een online coaching sessie kijk je via het internet naar de manier waarop jouw cursisten spelen. Je geeft ze tips en feedback over hun spel. Zo kunnen ze hun vaardigheden bijschaven en verbeteren.

Je gaat game guides schrijven

Beginnende gamers hebben vaak behoefte aan informatie over gamen. Ben je een ervaren gamer? Dan kun je geld verdienen met gamen door een uitleg, gids of handleiding, ook wel een game guide genoemd, te schrijven. In een game guide leg je aan onervaren spelers uit hoe een bepaald spel werkt. Je legt dus onder andere uit hoe bepaalde puzzels werken, hoe je het snelst in een level kunt stijgen en hoe je de verborgen schatten in een level kunt vinden.

Op het internet zijn tegenwoordig ook veel gratis game guides te vinden. Besteed bij het maken van een game guide daarom veel aandacht aan de vorm en zorg voor goede content. Dan zijn er zeker mensen te vinden die voor die game guide willen betalen. Aangeraden wordt om een door jou gemaakte game guide te publiceren als e-book. Dat kun je bijvoorbeeld doen in de vorm van een PDF-bestand. Je kunt een door jou gemaakt e-book verkopen voor een bedrag tussen de €0,75 en €1,50. Voor een gids of handleiding van goede kwaliteit is dat een reëel bedrag.

Games verkopen

Je kunt ook geld verdienen met games door games te gaan verkopen. Je verdienste is natuurlijk afhankelijk van het aantal verkochte games. Daarom wordt aangeraden om vooral populaire games te verkopen. Het is belangrijk om de ontwikkelingen binnen de wereld van het gamen goed in de gaten te houden. Dan kun je voldoende exemplaren inslaan van veelgevraagde nieuwe games. Je kunt die games dan ongetwijfeld met winst verkopen. Immers, hoe populairder een game, hoe hoger de prijs. Is een populaire game schaars en kun jij die game nog leveren? Dan kun je die games voor een hogere prijs verkopen.

Natuurlijk moet je de door jou te koop aangeboden games ook promoten. Dan kun je bijvoorbeeld doen op social media, gamingfora en platformen als Marktplaats.

Je wordt professioneel gamer

Kun je geld verdienen met gamen door professioneel gamer te worden? Door de toegenomen populariteit van games is het tegenwoordig zeker mogelijk om als professioneel gamer een behoorlijk bedrag te verdienen. Professionele gamers nemen deel aan toernooien. Het prijzengeld van sommige toernooien is aanzienlijk. Toernooien als Leagues of Legend en Rocket Leagues hebben een prijzengeld van enkele miljoenen dollars. Overweeg je om echt geld te gaan verdienen als professioneel gamer? Dan moet je natuurlijk wel talent hebben voor bepaalde games. Ook moet je bereid zijn om 6 tot 12 uur per dag te oefenen.

Geen aanleg voor gamen maar wel online geld verdienen?

Niet iedereen is goed in gamen maar iedereen kan wel een extra zakcentje gebruiken. Gelukkig zijn er nog andere manieren om geld te verdienen via het internet. Zelf ben ik pas serieus gaan verdienen na het volgen van de affiliate marketing revolutie.

De affiliate marketing revolutie is een cursus waarin je kunt leren hoe je een succesvolle affiliate marketing business kunt opbouwen. Het volgen van deze cursus heeft mij al duizenden euro’s aan commissies opgeleverd.

Wil jij weten hoe je op een serieuze manier aan je eigen internet business kunt werken? Bekijk dan via onderstaande knop de introductie video van de affiliate marketing revolutie!

Affiliate Marketing Revolutie

Het geheim voor €7.500 + per maand via het internet?

Je ontdekt het in de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard!

Bezoek de kortingspagina!
Leon
Ik ben een web developer die gek is op affiliate marketing. Voornamelijk bezig met ontwikkeling van mijn eigen producten en diensten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *