Geld verdienen met het testen van video games

Gemiddelde leestijd: 10 minuten
Geld verdienen met games testen

Ben jij een fanatieke gamer die wel wat extra inkomen kan gebruiken? Dan is het zeer aannemelijk dat geld verdienen met het testen van games precies in jouw straatje past. Voor een gamer zijn er natuurlijk meerdere methodes om geld te verdienen maar geld verdienen met het testen van games is veruit het populairst.

Geld verdienen met het testen van games klinkt misschien als een droombaan maar is zeker niet voor iedereen weggelegd. Veel mensen denken dat je als gametester geld verdient met het spelen van je favoriete games, maar niets is minder waar. Net als bij een echte baan moet je als gametester gewoon hard werken, urenlang dezelfde levels spelen en oog hebben voor details. Als jij denkt dat dit verdienmodel wel bij jou past, lees dan snel verder want in dit bericht ga ik je vertellen hoe geld verdienen met het testen van games nou precies werkt!

Geld verdienen met het testen van games

Geld verdienen met het testen van games is één van de vele manieren waarop een gamer geld kan verdienen. Kies je voor dit verdienmodel dan krijg je toegang tot games die nog in ontwikkeling zijn. Tijdens het testen van deze games ga je op zoek naar fouten, bugs of andere problemen. Het is jouw taak om ervoor te zorgen dat het spel in alle opzichten wordt verbeterd. Mocht je een fout in het spel tegenkomen dan meld je dit direct bij de ontwikkelaar van de game. De ontwikkelaar van de game kan op zijn beurt de door jou gemelde fout onder de loop nemen en indien nodig verbeteren.

Door continu met het spel bezig te zijn krijg je steeds meer oog voor details en zie je steeds meer dingen die verbeterd kunnen worden. Dit is voor een game ontwikkelaar natuurlijk ontzettend waardevol. De game ontwikkelaar kan zo gericht aan de fouten in het spel werken, rommelige codes herschrijven, grafische instellingen aanpassen en komt zo sneller tot en verkoopbaar eindproduct.

Als gamen je hobby is dan zie je naar alle waarschijnlijk het verschil wel tussen een kwalitatieve game of een game die nog niet klaar is om verkocht te worden. Daarom worden voornamelijk bekende en actieve gamers gevraagd om als game-tester aan de slag te gaan. Gamers die worden benaderd om een game te testen zijn vaak een autoriteit is het desbetreffende spel. Daarnaast hebben zij vaak een grote achterban en dat is dan weer goed voor de publiciteit van de game en de game ontwikkelaar.

Veel game-testers maken gebruik van Twitch. Twitch is een streaming platform speciaal ontwikkeld voor gamers. Je kunt hier de gameplay van het spel dat je speelt delen met mensen van over de hele wereld. Dit doe je natuurlijk met het doel om nog meer inkomsten te genereren. Fanatieke gamers hebben vaak een grote achterban op Twitch, ook dit is één van de redenen dat voornamelijk bekende gamers worden gevraagd om een game te testen.

Hoe verdien je geld met het testen van games?

Wil je geld verdienen als game-tester? Dan is het belangrijk dat je over de juiste kennis beschikt. Wat je vaak ziet is dat game-testers zelf ook een opleiding in bijvoorbeeld grafisch design of programmeren hebben gevolgd. Zij weten dus precies waar ze op moeten letten en welke punten minder belangrijk zijn.

Toch zie je tegenwoordig ook veel ‘normale gamers’ die gameontwikkelaars ondersteunen. Met name populaire Twitch streamers hebben een voet aan de grond. Naast de inkomsten die zij van de game ontwikkelaar krijgen verdienen zij ook nog een flink bedrag aan hun livestreams, dubbel cashen dus!

Als game tester krijg je vaak per opdracht uitbetaald. Hoeveel geld je voor een opdracht ontvangt dat is afhankelijk van de afspraken die je met de game ontwikkelaar maakt. Er zijn game-testers die een vast salaris ontvangen maar die werken dan vaak voor grote namen zoals bijvoorbeeld: Rockstar games, Ubisoft of Activision.

Hoe kom je als game-tester aan opdrachten?

Er zijn 3 methodes om als game-tester aan opdrachten te komen. Je kunt op zoek gaan naar vacatures met de functie titel ‘game tester’. Dit zal niet meevallen want over het algemeen zijn er in deze sector maar weinig vacatures beschikbaar. Je kunt er ook voor kiezen om zelf een open sollicitatie bij een game ontwikkelaar in te dienen, ook hier is veel concurrentie en je hebt dus een beetje geluk nodig.

De 2e methode voor het verkrijgen van opdrachten is door jezelf te specialiseren in streamen via Twitch of YouTube. Het bereik op deze platformen is erg groot en de kans dat een game ontwikkelaar jouw streams opmerkt is constant aanwezig. Hoe groter jou bereik op deze platformen is des te interessanter het voor een game ontwikkelaar is om met jou samen te werken.

De 3e en tevens laatste methode om al game-tester aan opdrachten te komen is door jezelf aan te melden op keywordsstudios.com. Keywordsstudios.com is een website waarop software en game ontwikkelaars in contact kunnen komen met software en game-testers. Keywordsstudios heeft opdrachtgevers verspreid over de hele wereld, het kan dus zo zijn dat je naar andere land moet reizen om aan opdrachten te komen. Zie je dit niet zitten? Focus je dan op de eerste 2 methodes!

Hoeveel geld kun je als game-tester verdienen?

Als het goed is weet je nu hoe je als game-tester aan opdrachten kunt komen. Toch blijft de kans klein dat jij als game-tester een volledig inkomen kunt realiseren. Bijna iedere gamer ziet een functie als game-tester wel zitten maar vanwege het kleine aantal beschikbare vacatures is de concurrentie op deze functie moordend.

Is het jou gelukt om toch een functie als game-tester te bemachtigen? Dan kun je rekenen op een salaris van ongeveer €2.000 á €3.000 bruto per maand. Haal je hier de belasting vanaf dan zul je zien dat er geen riant salaris overblijft. Wel kun je als game-tester je inkomsten verhogen door tijdens het testen je gameplay te streamen naar Twitch, YouTube of een ander streaming platform.

Vraag voordat je een livestream begint de game ontwikkelaar om toestemming. Aan de ene kant maak je namelijk goede reclame voor de game maar wellicht wil de ontwikkelaar de details van de game nog niet vrijgeven. Krijg je toestemming van de game-ontwikkelaar en maak je goede reclame dan zijn zij meestal bereid om hier extra geld voor te betalen. Hoeveel je hier precies voor krijgt dat is vooral afhankelijk van het bereik dat je op de streaming platformen hebt. Hoe groter het bereik hoe hoger de inkomsten.

Is het testen van video games de moeite waard?

Er zijn natuurlijk uitzonderingen maar over het algemeen verdien je als game-tester niet heel veel geld. Aan de andere kant heb je als game-tester wel een leuke en uitdagende baan die je veelal vanuit huis kunt uitvoeren. Toch zal voor veel gamers het testen van games erg tegenvallen. Gamen kan natuurlijk ontzettend leuk zijn maar constant hetzelfde level testen, of steeds maar weer tegen dezelfde fout of bug aanlopen kan erg frustrerend zijn.

Hou dus in je achterhoofd dat het testen van games een hele andere tak van sport is dan dagelijks een uurtje gamen. Het kan zo maar zijn dat je op een dag wel 100 keer hetzelfde level speelt of tegen dezelfde fout aanloopt. Daarnaast werken game ontwikkelaars vaak volgens een strak tijdschema, ze moeten immers voor de deadline de game gereed hebben en dus moet moet je als game-tester flexibel zijn en hard werken.

Op een andere manier geld verdienen met gamen?

Zie je het niet meer zitten om als game-tester aan de slag te gaan? Eerlijk gezegd kan ik dat wel een beetje begrijpen. Gelukkig zijn er nog veel meer manieren om geld te verdienen met gamen. En nee, hier hoeft je echt geen ‘pro gamer’ voor te zijn. Geld verdienen met gamen is tegenwoordig makkelijker dan je denkt. Je kunt bijvoorbeeld zelf een game vlog starten, een livestream beginnen, een game-webshop opzetten of game-reviews schrijven. Dit zijn slechts enkele voorbeelden en met een beetje inspiratie kun je er vast nog meer verzinnen.

Tot slot

Je hebt in dit artikel kunnen lezen dat het testen van video games absoluut niet voor iedereen is weggelegd. Je gaat er niet dezelfde voeldoening uithalen als uit dat potje FIFA met je vrienden van afgelopen weekend. Werken als game-tester is zwaar en soms ook erg saai. Daarnaast is het niet eenvoudig om goed betaalde klussen te vinden en is de concurrentie op beschikbare vacatures erg groot.

Hou je er echter van om vanuit huis te werken? Vind je het niet erg om vaak lange dagen alleen te gamen? Ben je tevreden met een basis salaris van €2.000 á €3.000 per maand? Dan loon het zeker om geduldig op zoek te gaan naar een baan als game-tester!

Persoonlijk denk ik dat je de beste kansen hebt door zelf open sollicitaties te versturen. Ik raad je aan om eerst wat aan je naamsbekendheid te werken op bijvoorbeeld Twitch of YouTube. Heb je bijvoorbeeld een gamevlog of een opnames van een door jou gehoste livestream? Dan is het een stuk makkelijker om opdrachten binnen te halen!

Affiliate Marketing Revolutie

Het geheim voor €7.500 + per maand via het internet?

Je ontdekt het in de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard!

Bezoek de kortingspagina!
Leon
Ik ben een web developer die gek is op affiliate marketing. Voornamelijk bezig met ontwikkeling van mijn eigen producten en diensten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *