Geld verdienen met Pinterest

Gemiddelde leestijd: 11 minuten

Waarschijnlijk wil ook jij geld verdienen met Pinterest. Je kunt dat doen op diverse manieren. Niet iedereen weet dat je op het internet geld kunt verdienen met Pinterest. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je met deze snel groeiende website op het internet geld kunt verdienen.

Een online prikbord op het internet

Pinterest is een online prikbord waarop je door jou gevonden artikelen, afbeeldingen en video’s kunt hangen. Dit online op een prikbord hangen wordt ‘pinnen’ genoemd. Door vaak te pinnen ontstaat er een ‘moodboard’ met door jou verzamelde artikelen en afbeeldingen. Dit moodboard is openbaar. Andere gebruikers kunnen dit moodboard dus volgen en delen, ze kunnen door jou geplaatste pins (artikelen, afbeeldingen of video’s) op hun eigen moodboard plaatsen. Jij kunt artikelen van anderen op jouw moodboard plaatsen. Dit wordt ‘repinnen’ genoemd.

Voorbeeld Pinterest prikbord

Het aanmaken van een account op Pinterest

Om geld te verdienen op Pinterest moet je eerst een account aanmaken. Een account op Pinterest is gratis. Het aanmaken van een account is eenvoudig. Aangeraden wordt om een foto aan je profiel toe te voegen. Dan weten de bezoekers van je moodboard wie je bent. Vermeld ook iets over je bedrijf of over jezelf. Wil je geld verdienen met Pinterest? Vermeld dan kort maar krachtig wat de betekenis is van jouw moodboards voor andere mensen. Welke positieve invloed hebben jouw moodboards op hun leven?

Zorg voor en overzichtelijk dashboard

Je hebt een account aangemaakt. Dan kun je beginnen met het plaatsen van eigen artikelen over bijvoorbeeld een hobby of over je bedrijf. Ook kun je artikelen van anderen pinnen op je eigen prikbord. Voor ieder onderwerp kun je een eigen moodboard aanmaken. Probeer daarbij te voorkomen dat er chaos ontstaat. Zorg dus voor een overzichtelijk dashboard. Waarom? Omdat je met een goed uitziend en overzichtelijk dashboard ongetwijfeld meer volgers trekt. Hoe kun je een dashboard overzichtelijk houden? Door te kiezen voor deelonderwerpen. Zo kun je bijvoorbeeld bij het onderwerp interieur voor iedere kamer een apart moodboard aanmaken. Wil je geld verdienen met Pinterest? Dan moet je ervoor zorgen dat je veel volgers hebt.

Zorgen voor meer volgers op Pinterest

Je wilt geld verdienen met Pinterest. Je weet dat je dan moet zorgen voor een overzichtelijk dashboard. Natuurlijk wil je weten wat je nog meer kunt doen om meer volgers te krijgen.

  1. Kies een onderwerp waar veel naar wordt gezocht. Voorbeelden van vaak gezochte onderwerpen zijn bijvoorbeeld beauty en mode. Op zoek naar een populair onderwerp? Je kunt een onderwerp op Pinterest intypen. Vervolgens kun je de statistieken bekijken.
  2. Je moet je zichtbaarheid op Pinterest vergroten. Hoe doe je dat? Door dagelijks nieuwe pins toe te voegen. Die pins moet je verspreid over de dag toevoegen.
  3. Bekijk pins van anderen. Wat valt direct op? Hun fraaie uiterlijk. Uiterlijk is op Pinterest erg belangrijk. Wil je meer volgers en dus meer geld verdienen met Pinterest. Zorg er dan voor dat je pins een fraai uiterlijk hebben.
  4. Vergroot je zichtbaarheid door het volgen van door anderen over jouw onderwerp gemaakte moodboards. Je kunt je zichtbaarheid ook vergroten door artikelen die iemand anders gepind heeft te liken of te re-pinnen. Aangeraden wordt om dit niet te vaak te doen. Je wilt immers geen spammer worden.
  5. Hoe maak je bekend dat je op Pinterest actief bent? Door op andere social media kanalen te vermelden dat je op Pinterest actief bent. Er zijn dan ongetwijfeld mensen die besluiten om op volgen te klikken. Meer bekendheid zorgt dus voor meer volgers.
  6. De door jou geplaatste artikelen op Pinterest moeten vindbaar zijn. Doe daarom een zoekwoordenonderzoek. Gebruik Google Adwords of Yoast suggest om te onderzoeken welke zoekwoorden vaak worden gebruikt. Verwerk de gevonden zoekwoorden in de titel en in de beschrijving van je artikelen. Je artikelen zijn dan beter vindbaar in Pinterest. Het aantal volgers zal toenemen.

Geld verdienen op Pinterest door betaald bedrijven te promoten

Stel je hebt artikelen over populaire onderwerpen op Pinterest geplaatst. Je hebt inmiddels duizenden volgers. Dan ben je interessant voor marketeers. Waarschijnlijk wordt je door een marketeer benaderd om een bepaald product te gaan promoten via je Pinterest account. Heb je bijvoorbeeld een Pinterest account met een moodboard over gezond eten? Wellicht wordt je dan door een marketeer benaderd om bepaalde biologische producten te promoten. Uiteraard ontvang je hiervoor een vergoeding.

Heb je op je Pinterest account een moodboard over een populair onderwerp met duizenden volgers? Natuurlijk kun je dan ook zelf bedrijven benaderen. Heb je op je Pinterest account bijvoorbeeld een moodboard over sportdrank? Wellicht is een fabrikant van sportdrank bereid om met je samen te werken. Je kunt dan tegen betaling zijn sportdranken gaan promoten.

Geld verdienen met affiliate marketing

Het tegen betaling promoten van producten van bedrijven is niet de enige manier om geld te verdienen met Pinterest. Er zijn diverse andere opties. Een van die opties is affiliate marketing. Wat is affiliate marketing? Het door middel van affiliate links aan je volgers vragen of ze bereid zijn om een bepaald product of een bepaalde dienst te kopen. Dan moet je natuurlijk wel weten welke affiliate links van bedrijven je kunt gebruiken. Dat kom je te weten door je aan te melden bij een affiliate netwerk.

Op het affiliate netwerk kun je zien welke links er gebruikt kunnen worden. Klikt een van je volgers op een door jou geplaatste affiliate link? Dan wordt hij doorgestuurd naar het bedrijf dat het product of de dienst verkoopt. Wanneer levert een affiliate link geld op? Als er op geklikt wordt, als er een artikel of dienst wordt verkocht of bij een lead. Wat is een lead? Dat is een bijvoorbeeld door een volger achtergelaten e-mailadres.

Geld verdienen met Pinterest

Geld verdienen door je eigen producten en diensten te promoten

Je kunt natuurlijk ook geld verdienen op Pinterest door je eigen producten en diensten te promoten. Stel je hebt een webshop met kleding. Dan kun je op Pinterest pins plaatsen waarmee je de door jou aangeboden kleding promoot. Natuurlijk doe je dit op een aantrekkelijke manier. Ook maak je je volgers duidelijk wat de benefits zijn van de door jou aangeboden producten. Vervolgens stuur je ze door naar de webshop van je website. Hoe zorg je ervoor dat er meer volgers naar je webshop gaan? Door bijvoorbeeld een leuke win-actie aan te bieden. Ongetwijfeld gaan er dan meer volgers naar je webshop. Wellicht laten ze hun e-mailadres achter. Je kunt ook zorgen voor meer volgers middels give-aways. Dit zijn bijvoorbeeld gratis e-books over de door jou aangeboden producten.

Geld verdienen met Pinterest door anderen te helpen

Heb je een trouwe achterban op Pinterest? Weet je interest zo te gebruiken dat het veel geld in het laatje brengt? Dan kun je overwegen om andere gebruikers te helpen. Je ontwikkelt dan bijvoorbeeld e-books of cursussen. Vervolgens kun je geld verdienen door andere gebruikers de door jou gebruikte succesvolle strategieën te leren.

Foto’s verkopen op Pinterest

Ben je geïnteresseerd in fotografie? Dan kun je geld verdienen op Pinterest door je foto’s te verkopen. Maak een board aan op Pinterest. Zorg dat dit board een collage is van je mooiste foto’s. Aangeraden word om de foto’s te uploaden in een klein formaat en met een vrij lage resolutie. Zo wordt voorkomen dat mensen ze zonder betaling gaan kopiëren en plakken. Hoe verdien je geld? Door de getoonde foto’s in groot formaat tegen betaling te verkopen. Wellicht leveren de getoonde foto’s ook een betaalde opdracht, zoals bijvoorbeeld een fotoshoot over hetzelfde onderwerp als de getoonde foto’s, op.

Zorgen voor meer verkeer naar je andere activiteiten op het internet

Wellicht heb je al andere activiteiten op het internet die geld opleveren. Je hebt bijvoorbeeld een blog waarop je advertenties toont, je adverteert op YouTube, je Instagram account met vele duizenden volgers heeft de aandacht van vele grote adverteerders en via je LinkedIn account leg je contacten met veel potentiële klanten. Door het plaatsen van relevante pins op Pinterest kun je ervoor zorgen dat er meer mensen naar die inkomstenbronnen gaan.

Geld verdienen door het uitvoeren van jouw Pinterest strategie voor anderen

Er zijn bedrijven die niets doen met Pinterest. Zo missen ze dus een mogelijkheid om hun producten en diensten aan de man te brengen. Veel ondernemers willen niet leren hoe ze Pinterest kunnen gebruiken. Vaak hebben ze het al druk genoeg. Jij kunt deze bedrijven aanbieden om jouw succesvolle Pinterest strategie uit te voeren in die bedrijven. Je zorgt dan, tegen betaling, zelf voor de uitvoering. Als uitvoerder van alles kun je de door jou gewerkte uren declareren. Een andere mogelijkheid is om als consultant, tegen betaling, een voor het bedrijf bruikbare strategie uit te werken. De door jou ontworpen strategie wordt dan door medewerkers van het bedrijf uitgevoerd.

Stimuleer de verkoop door een wedstrijd te maken

Hoe kun je meer eigen producten of diensten verkopen via Pinterest? Maak een wedstrijd. Een bij volgers populaire wedstrijd helpt je ongetwijfeld om meer geld te verdienen. Een goed uitgevoerde wedstrijd heeft als resultaat dat er meer wordt gepraat over de door jou aangeboden diensten en producten. Bovendien zijn mensen sneller bereid om pins toe te voegen. Let er bij het maken van een wedstrijd wel op dat je niet een onjuiste doelgroep bereikt. Volgers die alleen maar pinnen omdat ze kans maken op een prijs leveren geen geld op.

Andere bedrijven helpen om hun producten te verkopen

Er zijn veel bedrijven met geweldige producten of diensten. Die bedrijven zijn vaak bereid om je een commissie te betalen als je ze helpt om hun producten of diensten te verkopen. Je verdient dan geld op Pinterest door deel te nemen aan hun partnerprogramma. Bijna iedere grotere retailer heeft een partnerprogramma. Aangeraden wordt om lid te worden van verschillende partnerprogramma’s. Je bent dan niet afhankelijk van één partner. Bedenk dat één partner zijn voorwaarden kan wijzigen of zijn commissies kan verlagen. Heb je maar één partner? Dan dalen je inkomsten…

Wil je op een andere manier online geld verdienen?

Er zijn, naast geld verdienen met Pinterest nog veel meer methodes om online wat geld te verdienen. De beste methode is affiliate marketing. Zou jij willen weten hoe je hiermee kunt beginnen? Dan raad ik je aan om deze affiliate marketing revolutie review te lezen.

In deze online videocursus kun je aan de hand van duidelijke instructie video’s leren hoe je met affiliate marketing een winstgevende internet business kunt opbouwen. Technische kennis of ervaring heb je niet nodig want je kunt zo over de schouders van Jacko Meijaard meekijken.

Wil je meer weten over deze cursus? Via onderstaande knop wordt je direct naar de introductie video gestuurd…

Affiliate Marketing Revolutie

Het geheim voor €7.500 + per maand via het internet?

Je ontdekt het in de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard!

Bezoek de kortingspagina!
Leon
Ik ben een web developer die gek is op affiliate marketing. Voornamelijk bezig met ontwikkeling van mijn eigen producten en diensten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *