Hoe wordt je een YouTube game vlogger?

Met deze tips binnen no-time succesvol!

Gemiddelde leestijd: 15 minuten
YouTube game vlogger worden

Een van de meest populaire manieren om een following op te bouwen op YouTube is door een YouTube Game vlogger te worden. Steeds meer jongeren proberen op deze manier een YouTube ster te worden. Zo zijn er steeds meer Gamers die de wereld van streaming aan het verkennen zijn. Als je YouTube Game vlogger wilt worden betekent het dat je hard moet werken en dat je van alle laatste ontwikkelingen en trends op de hoogte moet blijven. Niet iedereen kan zomaar een YouTube Game vlogger worden. Daarvoor moet je namelijk wel wat te bieden hebben. In dit blogbericht lees je hoe jij een succesvol YouTube Game Vlogger kunt worden, wat je daarvoor moet doen en hoe het werkt. Lees daarom zeker verder.

Wat is een YouTube Game Vlogger?

Voordat we daadwerkelijk dieper ingaan op hoe jij jezelf kunt ontwikkelen als YouTube Game vlogger is het eerst even goed om te weten wat een YouTube game vlogger nou precies betekent. Er zijn namelijk veel verschillende manieren om je games uit te zenden, maar dat betekent niet direct dat je een YouTube Game vlogger bent.

Een YouTube Game vlogger is namelijk iemand die over het algemeen een of meerdere games livestreamt op YouTube en vervolgens zijn verhaal daarbij doet. Eigenlijk vertel je dus tijdens het spelen wat je precies doet en waarom.

Je bent dus eigenlijk een verslaggever van je eigen game voortgang. Hoewel dat raar klinkt voor sommige mensen levert dat in sommige gevallen hele grappige beelden op. Zo zie je hieronder dat een grote bekende YouTube Game vlogger (jacksepticeye) een leuke game speelt en hier zijn verslag van doet.

Zo zie je dat door de inbreng van de YouTube Game vlogger het ineens een stuk interessanter wordt om te kijken naar de game. Dit is dan ook direct de ambitie die veel jongeren hebben. Toch is het in werkelijkheid behoorlijk lastig om een following op te bouwen en moet je om een succesvolle YouTube Game vlogger wel goed weten wat je volgers van je verwachten.

Hoe word je een YouTube Game vlogger?

Nu je weet wat een YouTube game vlogger precies doet wil je natuurlijk zo snel mogelijk beginnen met je eigen carrière als YouTube Game vlogger. Er is een heleboel te doen voordat je daadwerkelijk je gaming kunt laten zien aan duizenden volgers. Van alle mensen die probeert om een succesvolle YouTube Game vlogger te worden is er maar een klein percentage die daadwerkelijk een groot bereik opbouwt. Dat betekent niet dat maar weinig mensen weten hoe het moet, maar vooral omdat de concurrentie in dit vakgebied moordend is. Om een YouTube Game vlogger te worden moet je dus van goede huizen komen en echt daadwerkelijk iets unieks te bieden hebben. Zo kun je zien dat de Game vlogger Jacksepticeye de game extreem leuk maakt om naar te kijken, waardoor het moeilijk wordt om niet verder te kijken.

Daarnaast zijn er ook Game Vloggers die heel goed hun best doen om de game zo goed mogelijk uit te lichten zodat je zelf precies weet hoe het spel werkt en wat je in het spel moet doen.

Maar om een echt goede YouTube Game vlogger te worden moet je vooral lekker gaan Gamen en de volgers die je hebt zo goed mogelijk entertainen. Zij worden namelijk je ambassadeurs en zullen jou game video’s gaan liken en delen onder vrienden.

Op welke console ga je spelen?

Er is dus veel werk aan de winkel als je aan de slag wilt gaan als YouTube Game vlogger. Maar voordat je daadwerkelijk je online aanwezigheid kunt gaan opbouwen heb je de juiste middelen nodig. Zo heb je om een YouTube Game vlogger te worden natuurlijk de mogelijkheid om te gaan gamen op verschillende consoles.

Als jij van plan bent om te gaan gamen op de PS4 dan heb je andere middelen nodig dan wanneer je ervoor kiest om te gaan gamen op de PC. Om ervoor te zorgen dat je een soort van doelgroep bouwt, is het wel een goed idee om voor één console te kiezen, omdat de mensen die jou gaan volgen vaak ook op zoek zijn naar games voor één console. Denk daarom goed na over wat voor jou de fijnste manier is om te gamen.

De juiste middelen aanschaffen

Als je eenmaal weet welke console je gaat gebruiken, is het tijd om je klaar te gaan maken om te gaan streamen. Per console is dat natuurlijk anders en heb je ook andere middelen nodig. Daarom lees je hier in het kort welke middelen je nodig hebt voor het streamen op YouTube met een PS4, Xbox One X en PC.

Benodigdheden voor de PS4

Als je van plan bent om een PS4 YouTube Game Vlogger te worden dan heb je daarvoor de volgende middelen nodig:

 • PS4 Console
 • Goede microfoon/headset
 • PlayStation® Camera
 • Een YouTube account gekoppeld aan je Playstation 4.

Benodigdheden voor de Xbox One X

Ook als je wilt gaan streamen met de Xbox One X heb je een aantal dingen nodig voordat je ermee kunt beginnen. Om te kunnen Streamen met een Xbox heb je het volgende nodig:

 • Een PC Met Streaming service zoals Mixer, of een Capture Card
 • Xbox
 • Headset
 • Camera en microfoon

Benodigdheden PC

Ook als je wilt gaan streamen met een PC heb je daarvoor specifieke middelen nodig om te kunnen beginnen.

Zo heb je een kwalitatief goede gaming pc nodig die instaat is om de nieuwste games zonder haperingen (lag) te kunnen spelen. Vooral ook omdat je met tijdens het Streamen zowel een speciaal streaming programma moet draaien als de game zelf. Dit vraagt veel van de pc.

Om goed te kunnen Streamen heb je het volgende nodig:

 • Een relatief nieuwe Game PC.
 • Streaming Service zoals OBS
 • Eventueel een Game Capture device
 • Een goede headset en Camera.

Hoewel je met bijvoorbeeld de PC of een Playstation rechtstreeks kunt streamen, is het altijd aan te raden om gebruik te maken van een Game Capture. Dit is een apparaat dat jouw livestream voor je opslaat zodat dit geen ruimte inneemt op je console. Daarnaast biedt het Game capture apparaat ook de mogelijkheid om je video na de tijd nog te bewerken. Zo zet je makkelijk de beste versie online op je YouTube kanaal. Ook zorgt een Game Capture apparaat ervoor dat je console minder belast wordt en zo jouw gamestream van betere kwaliteit voorziet.

Starten met Streamen op YouTube

Nu je weet wat je nodig hebt om een goede Gamestream neer te zetten wil je natuurlijk zo snel mogelijk beginnen met Streamen. Als je eenmaal je setup klaar hebt kun je daadwerkelijk gaan beginnen. Er zijn naast het aanschaffen van de juiste middelen nog veel meer dingen waaraan je moet denken als je een echt YouTube Game Vlogger wilt worden. Om ervoor te zorgen dat je een following opbouwt zijn er veel meer dingen belangrijk dan alleen het juiste apparatuur.

Online Identiteit bouwen

Als je wilt gaan streamen is het belangrijk dat jij een vaste eigen identiteit krijgt op het internet. Zo moet je ervoor zorgen dat mensen jou makkelijk herkennen aan bepaalde kenmerken tijdens het uitzenden van je live streams. Voor sommige streamers is dat bijvoorbeeld een bepaalde manier van gamen, maar voor andere YouTube Game vloggers is dat het laten zien van bepaalde grafische effecten in een game stream.

Daarnaast is het ook belangrijk dat jij altijd ongeveer hetzelfde blijft doen tijdens je livestreams, zodat mogelijke volgers je makkelijk kunnen herkennen. Zo zie je dat Musty (een professionele Rocket league speler) altijd eerst een goede uitleg geeft over waar zijn video overgaat. Daarnaast gaan zijn video’s meestal over een goede ontdekking die hij heeft gedaan in de game of dat hij een nieuwe rank probeert te behalen.

https://www.youtube.com/channel/UC1GFqqHIBaiCW1ivJJCFTvg

Daarnaast is de naam Musty heel bekend in Rocket League wereld en beperkt Musty zich ook vooral tot Rocket League. Zo bouwt hij aan een eigen online identiteit.

Volgers krijgen

Als je aan de slag wilt gaan als YouTube Game Vlogger wil je natuurlijk ook dat mensen je weten te vinden en dat je volgers dagelijks of maandelijks groeien. Om ervoor te zorgen dat jouw YouTube kanaal goed groeit is het belangrijk dat je met regelmaat nieuwe video’s upload. Zo is het volgens andere YouTube Game vloggers een goed idee om minimaal één video per week op te nemen en te posten. Daarnaast is het ook belangrijk om zo snel mogelijk je eerste video te uploaden. Hieronder volgen nog een aantal praktische tips die je helpen zo snel mogelijk te starten.

Direct starten

Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen om zo snel mogelijk een following op te bouwen is door direct te starten. De meeste mensen die graag YouTube Game Vlogger willen worden komen vaak nooit tot een eerste video omdat ze willen wachten tot het juiste moment of bang zijn dat de video niet goed genoeg is. Het is daarom belangrijk om te weten dat je eerste video waarschijnlijk niet je beste zal worden, maar dat het zeker wel zal bijdragen aan je succes.

Je omgeving laten weten wat je doet

Veel mensen vinden het eng om hun naasten, vrienden en familie te laten weten dat ze een YouTube kanaal zijn begonnen. Veel mensen vinden het namelijk niet veel waard. Toch kan de steun van je familie en vrienden en die extra likes je helpen om een snellere start te maken met het krijgen van nieuwe volgers. Helemaal als jouw vrienden ook weer vrienden hebben die jouw kanaal mogelijk interessant vinden.

Je online strategie

Als je eenmaal je vrienden en familie hebt gevraagd je wat te steunen is het ook belangrijk om de hele wereld te laten weten dat jij op weg bent om een YouTube Game Vlogger te worden. Dat betekent dat het een goed idee is om ook andere social media kanalen te beginnen, waar jij je YouTube video’s deelt.

Hoe groter je bereik is hoe meer mensen jou uiteindelijk weten te vinden. Daarom is het ook een goed idee om te leren hoe social media werkt en hoe jij het meeste uit je social media kanalen kunt halen.

Doe niet direct te veel, maar focus

Wat je vaak ziet bij beginnende YouTube Game vloggers is dat ze van alles proberen en allerlei games gaan streamen. Hierdoor verlies je al snel de focus en daarmee ook de doelgroep. Beperk je daarom tot één game.

Zorg er vervolgens voor dat je daar een master in wordt zodat mensen het ook echt interessant vinden om naar te kijken. Daarna als je al heel veel volgers hebt, zou je aan je volgers kunnen vragen of ze het leuk zouden vinden als je eens een andere game zou streamen. Vaak zie je dan direct wat je volgers daarvan vinden en kun je op basis daarvan je beslissing nemen.

Geld verdienen als YouTube Game Vlogger

Als je dan eenmaal volgers hebt opgebouwd op je YouTube kanaal en je hebt al een behoorlijke Fanbase, dan wil je natuurlijk graag geld verdienen als YouTube Game Vlogger. Geld verdienen met YouTube video’s is met voldoende volgers vrij eenvoudig. Je kunt er bij YouTube namelijk voor kiezen om advertenties te tonen bij je YouTube video’s. Wel moet je aan een aantal voorwaarden voldoen voordat dat mogelijk is.

Als je net begint met streamen kun je dus nog niet direct advertenties tonen tussen je YouTube video’s door. Daarvoor moet je aan de volgende criteria voldoen:

 • Je voldoet aan alle richtlijnen van YouTube monetization
 • Je hebt meer dan 4000 kijkuren in de afgelopen 12 maanden
 • Je hebt meer dan 1000 subscribers
 • Je hebt een actief Google Adsense account.

Als je aan al deze richtlijnen voldoet, kun je dus beginnen met geld verdienen aan je YouTube Game Video’s. Naast advertenties kun je natuurlijk ook nog geld verdienen op andere manieren:

 • Sponsoring: Waarbij je producten benoemd in je Game stream. Hiervoor krijg je vaak een bedrag per kijker.
 • Affiliate Marketing: Waarbij je bijvoorbeeld de producten promoot die jij gebruikt voor het streamen en krijg je een commissie als iemand het via jouw link aanschaft.
 • Merchandise: Waarbij je producten verkoopt met jouw eigen merk erop zoals bijvoorbeeld T-shirts, Mokken, muismatten of bijvoorbeeld PS4 controller stickers.
Geld verdienen als YouTube game vlogger

Conclusie

Om een YouTube Game vlogger te worden zijn er veel dingen waaraan je moet denken. Ook is het belangrijk dat je continu bezig bent met het verbeteren van jezelf. Alleen de middelen die je nodig hebt zijn voor veel beginners al een grote drempel om te beginnen, daarom zijn er niet veel beginnende YouTube Game Vloggers die daadwerkelijk succesvol worden.

Om jezelf naar de top te werken, moet je uniek zijn, veel doorzettingsvermogen hebben en bovendien veel geduld. Maar als jij dagelijks bezig gaat aan het bouwen van een cool YouTube kanaal met interessante Game video’s, zullen mensen je uiteindelijk vinden en je gaan volgen.

Daarnaast is het ook helemaal afhankelijk van jouw voorkeur als het gaat om de console waarvoor je kiest. Als jij het liefste op een PS4 games speelt, is het natuurlijk een goed idee om ook te gaan livestreamen op een PS4.

Affiliate Marketing Revolutie

Het geheim voor €7.500 + per maand via het internet?

Je ontdekt het in de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard!

Bezoek de kortingspagina!
Leon
Ik ben een web developer die gek is op affiliate marketing. Voornamelijk bezig met ontwikkeling van mijn eigen producten en diensten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *