Geld verdienen met domeinnamen

Gemiddelde leestijd: 9 minuten
Geld verdienen met domeinnamen: Domeinextensies

De handel in domeinnamen is de laatste jaren explosief toegenomen. Niet zo vreemd ook want een goede domeinnaam is een belangrijke factor voor het succes van een website. Een domeinnaam kun je zien als het adres van je website. Om een website te kunnen bezoeken moet je het adres weten, dit werkt ook zo als je in het echte leven bij vrienden of familie op bezoekt wilt. Domeinnamen die een populaire zoekterm uit de zoekmachines bevatten kunnen soms voor veel geld worden verkocht. Wil jij weten hoe geld verdienen met domeinnamen werkt? In dit artikel wordt alles uitgelegd!

Handelen in domeinnamen

Veel webmasters zijn op zoek naar goede domeinnamen maar de beste domeinnamen zijn meestal al bezet. Om toch een goed domein te bemachtigen zijn webmasters bereidt om hier flink voor te betalen, vooral domeinnamen met veelgebruikte zoektermen zijn populair. Het registeren van een nieuw domein kost tegenwoordig niet zoveel meer, bij sommige aanbieders kun je al een domeinnaam registreren voor ongeveer €2.- per jaar.

Er zijn in Nederland meerdere partijen waar je een domeinnaam kunt registreren. Mijn favoriet is Neostrada. Bij Neostrada is de prijs van een domeinnaam afhankelijk van de domeinextensie die je wilt gebruiken. Een domeinextensie is de afsluiting van je domeinnaam, bijvoorbeeld .nl, .com of .net. Voor een .nl domein betaal je bij Neostrada slechts €1,95 per jaar.

Hoe vind je domeinnamen die geld opleveren?

Geld verdienen met domeinnamen kan alleen als je ook daadwerkelijk goede domeinnamen in je bezit hebt, maar hoe vind je een goede domeinnaam? Zelf gebruik ik hier altijd de Ubersuggest keyword tool voor. Met de Ubersuggest keyword tool kun je heel eenvoudig controleren op welke zoektermen vaak wordt gezocht en wat het zoekvolume is. Daarnaast zoekt deze keyword tool ook andere relevante zoektermen die je voor je domeinnamen kunt gebruiken.

Het idee is simpel. Ga in de Ubersuggest keyword tool op zoek naar zoektermen waar vaak op wordt gezocht. Als je een goede zoekterm hebt gevonden dan kopieer je deze en vervolgens kijk je op de website van Neostrada of de domeinnaam voor deze zoekterm nog beschikbaar is. Is de domeinnaam nog beschikbaar? Dan kun je deze direct registreren.

Probeer je te focussen op zoektermen waar minimaal 1.000 keer per maand op wordt gezocht, zoektermen met een lager zoekvolume zijn voor ons niet interessant. Kom je een 10K + zoekterm tegen? Registreer deze dan zo snel mogelijk bij Neostrada!

Domeinnamen verkopen

Heb je een paar goede domeinnamen geregistreerd? Dan is het tijd om die te koop te zetten. Domeinnamen verkopen kan op meerdere websites, zelf gebruik ik hier sitedeals.nl en domeinstock.nl voor. Je kunt je domeinnaam voor een vaste prijs aanbieden maar bijvoorbeeld ook via een veiling. Hieronder zie je per website wat de mogelijkheden zijn.

Domeinstock.nl

Domeinstock.nl is gespecialiseerd in het aanbieden en verkopen van domeinnamen. Het verkopen van een domeinnaam is vrij eenvoudig. Om te beginnen kun je online een gratis waardebepaling laten doen, zo weet je precies voor hoeveel je jouw domeinnaam kunt verkopen. Als je een goede prijs in gedachten hebt dan kun je via de verkooppagina je domeinnaam te koop aanbieden.

Potentiële kopers hebben de mogelijkheid om een bod uit te brengen als zij de verkoopprijs te hoog vinden. Mocht iemand een bod op jouw domeinnaam doen dan krijg je hier een e-mail over. Ik raad je aan om de verkoopprijs van je domeinnaam ongeveer 20% hoger te zetten dan de originele waardebepaling. Zo kom je uiteindelijk dichter bij het bedrag dat voor jou acceptabel is.

Geld verdienen met domeinnamen via domeinstock.nl is een kwestie van geduld. De meeste domeinnamen verkoop je eenmaal niet overnacht. Hou de e-mails die je ontvangt goed in de gaten totdat er een acceptabel bod bij zit. Mocht je zelf een domeinnaam willen kopen hou er dan rekening mee dat alle prijzen op de website excl. 21% BTW zijn.

Sitedeals.nl

Sitedeals.nl is het grootste webmasters forum van Nederland. Hier vind je vooral veel site-eigenaren, internet marketeers, web developers enzovoort. Dit is ook een goed platform om domeinnamen te verkopen. Op sitedeals.nl is een apart forum board ingericht voor de handel in domeinnamen. Hier kun je jouw domeinnaam te koop aanbieden. Je kunt je domeinnaam via een veiling of voor een vaste prijs verkopen.

Als je jouw domeinnaam via een veiling wilt verkopen dan kun je zelf een start bod, reserve prijs en nu kopen prijs instellen. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat als je bij sitedeals een veiling start deze exclusief moet zijn. Dezelfde veiling mag dus nergens anders worden aangeboden.

Geld verdienen met domeinnamen parkeren

Heb je een domeinnaam in je bezit waar veel bezoekers op afkomen maar geen plannen om hier een website voor te bouwen? Dan kun je ervoor kiezen om dit domein te parkeren. Als je een domeinnaam parkeert dan wordt er in plaats van een website een advertentiepagina met Google Adsense advertenties getoond. Als een bezoeker op één van deze advertenties klikt dan ontvangt de eigenaar van de domeinnaam een vergoeding net zoals dit bij Google Adsense werkt. Hoeveel je kunt verdienen met een geparkeerd domein dat ligt geheel aan het bezoekersaantal, meer bezoeker betekent meer kliks en meer inkomsten.

Bij de meeste domein parkeerders worden automatisch advertenties vertoond die gerelateerd zijn aan het onderwerp van het domein. Heb je bijvoorbeeld een domeinnaam gerelateerd aan afvallen? Dan zullen de advertenties die op het geparkeerde domein worden vertoond ook over dit onderwerp gaan. Zo weet je zeker dat de bezoekers van je domeinnaam interesse hebben in de advertenties die worden weergegeven.

Mocht je op zoek zijn naar een manier om je domeinnaam te parkeren dan raad ik je aan om eens kijkje te nemen op de website: Sedo.nl. Op Sedo.nl kun je kosteloos je domeinnaam parkeren en afhankelijk van het onderwerp en het bezoekersaantal enkele honderden euro’s per maand verdienen. Naast de inkomsten die je uit de advertenties genereert krijgen bezoekers ook de mogelijkheid om een bod uit te brengen op het desbetreffende domein, de kans om een domeinnaam met winst te verkopen is dus constant aanwezig.

Dus, wil jij op een vrij simpele manier geld verdienen vanuit huis dan is het parkeren van domeinnamen een goede optie. Met een beetje geluk kun je jouw domeinnaam met grote winst verkopen!

Geld verdienen kan ook met affiliate marketing 

Naast handelen in domeinnamen kun je ook beginnen met affiliate marketing. Met affiliate marketing ga je producten en diensten van andere bedrijven promoten in ruil voor commissies. Dit kan bijvoorbeeld via je eigen website, blog of social media kanaal. Als je op zoek bent naar een manier om via het internet een betrouwbaar inkomen op te bouwen dan zou ik dit meer aanraden dan handelen in domeinnamen.

Beginnen met affiliate marketing is vrij eenvoudig. Je hebt een account bij een affiliate netwerk nodig en online media om producten op te promoten. Toch komt er bij affiliate marketing meer kijken dan je denkt. Het is zeker aan te raden om hier een cursus voor te volgen. Zelf heb ik de affiliate marketing revolutie van Jacko Meijaard gevolgd.

De affiliate marketing revolutie is een online te volgen videocursus waarin je stapsgewijs leert hoe je winstgevende affiliate websites maakt. Voor het volgen van de cursus heb je geen technische kennis of ervaring nodig, je kunt namelijk zo over de schouders van Jacko meekijken.

Bekijk je via onderstaande knop de introductie video dan ontvang je direct 84% korting op de AMR. Dat betekent dat je in plaats van €297,- slechts €47,- betaald. Deze korting is tijdelijk dus wacht niet te lang!

Affiliate Marketing Revolutie

Het geheim voor €7.500 + per maand via het internet?

Je ontdekt het in de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard!

Bezoek de kortingspagina!
Leon
Ik ben een web developer die gek is op affiliate marketing. Voornamelijk bezig met ontwikkeling van mijn eigen producten en diensten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *