Crypto kopen in Nederland? Wij vertellen je waar!

3 Betrouwbare platformen om in Nederland crypto te kopen!

Gemiddelde leestijd: 12 minuten

Cryptocurrencies zijn een steeds populairder wordende markt. Steeds meer en meer verschillende websites en ondernemingen accepteren de elektronische munten. Zo kun je in de Verenigde Staten zelfs je hamburger bij de Burger King betalen met Bitcoin, maar ook steeds meer plekken in Nederland accepteren het.

Het feit dat het wereldwijd steeds meer geaccepteerd wordt is natuurlijk fantastisch nieuws voor mensen die in het bezit zijn van crypto. Maar wat nou als je dat nou niet bent en je dit wel wilt?

Waar kun je in Nederland crypto kopen? En wat zijn de verschillen tussen de platformen?

In dit artikel vertellen we je alles over het aanschaffen en opslaan van jouw zuurverdiende cryptomunten!

Op welke platformen kun je crypto kopen?

Crypto kopen in Nederland is vandaag de dag geen moeilijk proces. Het is de laatste jaren dan ook een stuk makkelijker geworden om deze aan te schaffen. Dit komt onder andere door het groot aantal toenemende platformen waar dit mogelijk op is.

Platformen als Coinbase, Binance en Bitvavo zijn dan ook erg goed bezochte en gebruikte platformen waar je gemakkelijk jouw crypto kunt kopen en meer. Maar wat maakt deze platformen nou verschillend van elkaar?

1. Coinbase

Het eerste platform dat we onder de loep gaan nemen is Coinbase.

Het bedrijf Coinbase Global is aan het begin van de opkomst van de crypto’s opgericht in San Francisco. Dit werd gedaan door Brian Armstrong en Fred Ehrsam (zie onderstaande afbeelding) in juni 2012. Het bedrijf is begonnen als Bitcoin broker. Het bedrijf zou dus fungeren als tussen partij tussen een koper en de markt. Maar als snel voegde het bedrijf meer en meer diensten toe en groeide uit tot de grootste crypto exchange ter wereld.

Fred Ehrsam en Brian Armstrong van Coinbase.com
Fred Ehrsam en Brian Armstrong, oprichters van Coinbase.com.

Vandaag de dag is het nog steeds een van de grootste platforms op het gebied van crypto exchange. Zo biedt het bedrijf bijna 80 verschillende munten aan waaronder Bitcoin, Ethereum en Dogecoin. Deze kun je eenvoudig opslaan in de wallet (de digitale portemonnee) op die het bedrijf ook aanbiedt. De wallet is op hoog niveau beveiligd en je kunt er zelfs een verzekering op krijgen.

De website van Coinbase is makkelijk en overzichtelijk. Je kunt in een oogopslag meteen de beste crypto’s om te kopen zien en zoeken naar jouw eigen crypto. Je hoeft dus ook niet per se goed met technologie te zijn om dit te hoeven kunnen.

Betalen en laten uitbetalen is overigens ook een peulenschil. Het platform biedt namelijk zowel iDEAL als Bancontact aan voor Belgische en Nederlandse gebruikers. Het is helaas wel zo dat je extra moet betalen voor deze betaalmethode en je te maken hebt met vrij hoge tarieven.

Coinbase logo

Meer dan €30,- aan gratis crypto verdienen?

Registreer een gratis Coinbase account, voltooi de leeropdrachten en ontvang direct voor meer dan €30,- aan gratis crypto munten!

Registreer een gratis account!

2. Binance

In juli 2017 zag het bedrijf Binance in China zijn eerste levenslicht. Het bedrijf is opgericht door Changpeng Zhao (zie onderstaande afbeelding), ook wel bekend als CZ, die geen onbekende is in de wereld van aandelen en andere financiële markten. Zo heeft de topman gewerkt over Blockchain.info en OKCoin.

Changpeng Zhao van Binance.com
Changpeng Zhao, oprichter van Binance.com

Het bedrijf Binance werd al snel verhuisd van het geboorteland van China naar Japan. Dit was om niet met de strenge wetgevingen van China te hoeven handelen. Uiteindelijk wist het bedrijf zich te verhuizen naar de Kaaiman Eilanden waar het tot op de dag van vandaag gelokaliseerd is.

Binance is een van de grootste platformen waar je een groot aanbod van verschillende crypto kun verhandelen en bewaren. Denk hierbij aan Ethereum, NEO coin, Bitcoin en Cardano. Je kunt gebruikmaken van de diensten door gemakkelijk een account te registreren. Zodra je dit hebt gedaan kun je gaan beginnen met handelen. Het nadeel aan Binance is dat je alleen crypto met crypto kunt kopen. Het is dus niet mogelijk om crypto met euro’s aan te schaffen.

Het platform beschikt over zijn eigen Wallet. Hierdoor heb je makkelijk al je crypto op dezelfde plek als dat je deze verhandeld. Je kunt gemakkelijk crypto die je via een ander platform hebt gekocht overzetten naar Binance om er hier verder mee te handelen. De website van het bedrijf is overzichtelijk en gemakkelijk te gebruiken.

Binance logo

Crypto kopen tegen de laagste transactiekosten?

Registreer vandaag nog een gratis Binance account en ga direct aan de slag!

Registreer een gratis account!

3. Bitvavo

Dit is misschien wel het bekendste netwerk om crypto te kopen en te verhandelen in Nederland. Dit is ook niet gek, want het bedrijf is opgericht en staat nog steeds in Nederland.

Het platform van Bitvavo kwam in 2018 tot leven in de stad Amsterdam. Het bedrijf was van oorsprong alleen een broker, maar wist zichzelf te evolueren tot een heuse exchange. Toch wil het bedrijf niet meteen af van zijn status als broker. Sterker nog, ze willen gebruikmaken van het positieve imago van brokers en het beste van beide werelden combineren. Inmiddels is het dan ook geen kleine speler meer, maar is het een van de meest geliefde exchanges van Europa.

Het gebruiken van Bitvavo kan op verschillende manieren gedaan worden. Zo kun je gebruikmaken van een simpel platform dat perfect is voor beginners, maar ook van een geavanceerd platform. Het simpele platform biedt jou een plek om eenvoudig crypto te kopen met een paar drukken op de knop. Je kunt deze gemakkelijk betalen met iDEAL. Ben je op zoek naar toch wat meer data en informatie? Dan is het geavanceerde platform perfect. Hier kun je accurate analyses zien en projecties van de koersen van de crypto waar jij in geïnteresseerd bent.

Een van de dingen die Bitvavo zo geliefd maakt is het goedkope gebruik. Dit kunnen zij realiseren omdat de exchange in handen ligt van het bedrijf zelf. Hierdoor wordt er onderling tussen de gebruikers gehandeld en hoeven er geen crypto van buitenaf te komen.

Bitvavo logo

Crypto kopen bij de nr. 1 crypto exchange van Nederland?

Registreer direct een Bitvavo account en betaal over je eerste €1000,- geen transactiekosten!

Registreer een gratis Bitvavo account!

Stortingsmogelijkheden

Hierboven hebben we je de drie beste platformen gegeven om crypto te kopen in Nederland. Maar om crypto te kunnen kopen moet je natuurlijk wel geld betalen. Niets in het leven is immers gratis!

De verschillende platformen maken allemaal gebruik van verschillende stortingsmogelijkheden. We hebben ze al soms een klein beetje benoemd, maar laten we ze even onder de loep nemen.

Het kopen van crypto met euro’s is lang niet altijd mogelijk. Zo laat het bedrijf Binance ook zien. Hier kun je namelijk alleen crypto met crypto kopen. Dit betekent dat je eerst ergens anders crypto’s met euro’s moet kopen om deze vervolgens weer over te zetten naar Binance. Dit kun je doen door het crypto adres te kopiëren en deze toe te voegen aan de wallet van Binance.

De services van zowel Coinbase als Bitvavo zijn iets vriendelijker voor beginners. Je kunt namelijk bij beide bedrijven geld op verschillende manieren storten. Dit kun je doen via een SEPA-overboeking. Hierdoor maak je direct geld over naar het bedrijf. Ook kun je bij beide bedrijven gebruikmaken van iDEAL wat natuurlijk ideaal is. Het Nederlandse Bitvavo beschikt ook over de mogelijkheid om geld te storten via SOFORT, onderdeel van Klarna. Deze optie heeft Coinbase niet, maar hier kun je wel weer geld storten via Bancontact.

Transactiekosten per broker

Als je van plan bent om crypto aan te schaffen dan houd je er al rekening mee dat je waarschijnlijk aardig wat geld kwijt zult zijn. Maar ondanks dat je misschien wel wat geld kwijt bent, dat betekend natuurlijk niet dat je je scheel wilt betalen aan transactiekosten! Elk bedrijf houdt er dan ook zijn eigen tarieven op na.

Het bedrijf Binance houdt er een standaardtarief van 0,1% transactiekosten op aan. Deze kun je halveren door de crypto van het platform zelf te gebruiken. Betaal je je transactie met Binance Coin (BNB) dan betaal je slechts 0,05% transactiekosten. Wil je geld storten op het platform? Dat is volledig kosteloos.

Bij Bitvavo zijn de hoogste transactiekosten 0,25% per transactie van elke koop en verkoop. Dit maakt het iets duurder dan Binance, maar nog steeds aardig goedkoop. Bij het Nederlandse platform kun je echter gebruikmaken van een oplopende korting hierop. Deze korting kan ervoor zorgen dat je uiteindelijk slechts 0,1% aan koopkosten hebt en -0,05% op verkoopkosten!

De transactiekosten via Coinbase zijn ook net weer anders. Zo houdt het bedrijf een fee van 1,49% op het verkopen van crypto’s aan. Het aanschaffen van crypto’s met je creditcard kost 3,99% per transactie. Gelukkig is het storten via een bankoverschrijving van je bank naar Coinbase gratis, en betaal je slechts € 0,15 andersom.

Uitbetaling

Stel je hebt je crypto’s en je hebt er ook al aardig mee weten te verdienen, dan wil je deze natuurlijk ook makkelijk en snel laten uitbetalen.

De crypto’s bij Binance kun je gemakkelijk laten uitbetalen op je bank. Dit doe je door de crypto om te wisselen naar euro’s. Het stappenplan op de site laat je precies zien hoe je dit moet doen.

Ook bij Bitvavo is dit erg makkelijk te doen. Het tabblad portfolio op het dashboard van de site kun je je tegoed zien en meteen laten uitbetalen. Controleer alleen even je bankgegevens en binnen 2 dagen staat het bedrag op je bankrekening! Coinbase werkt nagenoeg hetzelfde, ook via een dashboard waar je je makkelijk over navigeert. Het geld dat je wilt opnemen staat ook ongeveer na 2 dagen op je rekening.

Conclusie

Er zijn veel verschillende crypto’s op de markt en je moet dan ook voor een goed en betrouwbaar platform kiezen om deze te verhandelen. Met de drie bovenstaande platformen kun jij aan de slag en je eerste stappen zetten in de wereld van de cryptocurrencies!

Wil je nog meer leren over de verschillende crypto exchanges? Wil je weten welke cryptomunten enorme potentie hebben? Of wil je simpelweg meer informatie over handelstactieken en strategieën? Misschien is de spiksplinternieuwe videocursus de ‘Crypto Masterclass‘ dan wel iets voor jou..

In de Crypto Masterclass laten crypto-gurus Derek Westra en Patrick Suiker zien hoe zij al jarenlang bakken met geld verdienen op de crypto markt. En veel belangrijker nog, hoe jij door hun strategieën over te nemen precies hetzelfde kunt realiseren!

Duizenden leden verdienen dankzij de tips van Westra en Suiker al een volledig inkomen via de crypto markt. Wil jij dit ook? Klik snel op onderstaande knop om naar de verborgen kortingspagina te gaan!

Crypto Masterclass

Geld verdienen met Bitcoin en andere cryptocurrency’s?

Begin vandaag nog met de nr. 1 Crypto cursus van dit moment!

Reserveer een plek voor de Masterclass!
Leon
Ik ben een web developer die gek is op affiliate marketing. Voornamelijk bezig met ontwikkeling van mijn eigen producten en diensten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *