Wat is de beste crypto om nu te kopen?

Dit zijn de 5 best presterende munten van dit moment!

Gemiddelde leestijd: 14 minuten

Cryptocurrencies zijn niet meer weg te denken uit ons wereldbeeld. De digitale munten lijken een permanente toevoeging aan onze wereldeconomie te worden, en als je weet welke cryptomunten veel potentie hebben dan kan het investeren in deze munten erg winstgevend uitpakken.

Er zijn op dit moment dan ook al duizenden verschillende cryptomunten op de markt. Van grote, wereldberoemde munten tot kleine onbekende munten waar je waarschijnlijk nog nooit van gehoord hebt.

Wat is dan de beste crypto om te kopen? En wat maakt deze crypto een goede investering? In dit artikel vertellen we je alles over de beste crypto’s van het moment!

Bitcoin

Laten we beginnen bij de crypto waar het allemaal begon; de Bitcoin. Dit is dan ook de meest bekende crypto die er vandaag de dag is.

De Bitcoin is de allereerste crypto die er was. De manier waarop de crypto werkt, via blockchain technologie is gebaseerd op het concept van de computerwetenschapper Wei Dai. Dai had in 1998 de eerste blauwdrukken gemaakt van deze technologie en gedeeld op Cypherpunks, een mailinglijst uit de jaren 90. Na meer dan 10 jaar, op 3 januari 2009 werd met behulp van dit concept het eerste blok van de blockchain van Bitcoin gemaakt. Dit zogeheten genesisblok is het begin van de cypto-revolutie.

Sinds zijn begin in 2009 is er veel gebeurt met de munt. De eerste aankoop die er met de munt is gedaan was lijkt nu ook erg bizar, gezien hoe goed de munt het sindsdien doet. Dit was namelijk een aankoop van twee pizza’s tegen een prijs van maar liefst 10.000 Bitcoin! Deze aankoop was op 22 mei, 2010 en ontketende de rest. Binnen drie jaar stond de munt op een prijs van maar liefst $1000,-.

Nu is het inmiddels vrij algemene kennis dat de koers van Bitcoin het erg goed doet. De munt is inmiddels aardig wat waard en lijkt ook niet snel weg te gaan. Dit zorgt ervoor dat het investeren in Bitcoin een verstandige keuze kan zijn.

Een nadeeltje aan de munt is dat, doordat hij het zo goed doet, ook bijna altijd hoog is. Hierdoor is het kopen van een enkele Bitcoin duur en kan je al duizenden euro’s kosten. Bitcoin is dan ook de duurste crypto op de markt, waardoor je hem ook altijd duur kunt verkopen.

Ethereum

Er zijn veel mensen bekend met de Bitcoin, maar als je jezelf verdiept hebt in de verdere lagen van de cryptomarkt dan zul je de naam Ethereum vast niet zijn ontschoten.

Ontwikkeld door de Russische Vitalik Buterin op 30 juli 2015 is dit een van de andere grote spelers op de cryptomarkt.

Ethereum werkt op dezelfde manier als alle andere cryptovaluta, via blockchain. Maar toch is elke crypto net wat anders. Zo is Ethereum een platform die gebruikmaakt van gedecentraliseerde apps, ook wel Dapps genoemd, en smartcontracten. Deze smartcontracten zijn manieren om transacties te laten gebeuren nadat er aan andere actie is volbracht. Zo kun je bijvoorbeeld je auto laten overschrijven nadat het bedrag is betaald of een werknemer aannemen nadat deze zijn of haar informatie heeft verstuurd.

De Dapps maken het mogelijk om te kunnen werken met deze contracten. Deze zijn dan ook speciaal ontwikkeld voor het platform. Iedereen kan in theorie zo een Dapps maken, alleen zijn er wel wat regels aan verbonden.

Zo moet de Dapp open source zijn. Hiermee is de code van het programma volledig openbaar en kan iedereen deze zien en eventueel aanpassen. Ook moet het te allen tijde online zijn. Dat is ook logisch want de blockchain is ook altijd online. Deze blockchain houdt ook de veiligheid op peil en voorkomt fraude.

Ethereum wordt vaak gezien als het perfecte alternatief voor de Bitcoin. De koersen zijn, voor zo ver dat gaat, aardig positief en lijken hier niet mee te stoppen voorlopig!

Dogecoin

Van de nummer twee crypto gaan we het even hebben over een van de meest omstreden crypto’s van de afgelopen tijd; de Dogecoin.

Begonnen in 2013 als een grap is het vandaag de dag een van de snelst groeiende crypto’s beschikbaar. De Dogecoin is gebaseerd op de populaire internet meme ‘Doge’. Deze meme uit 2013 bestond uit een afbeelding van een Shiba Inu hond met een kleurrijke achtergrond en een simpel, slecht gespeld stukje tekst. Deze tekst werd vaak geschreven in het beruchte lettertype Comic Sans.  

Hetgeen wat Dogecoin onderscheidt van Bitcoin en veel andere crypto’s is de rekensnelheid waarmee Dogecoin transacties kan verwerken. Bitcoin en veel andere crypto hebben namelijk ongeveer 10 minuten per transactie nodig. Dat is bij Dogecoin slechts 1 minuut. Dit komt omdat Dogecoin gemaakt is op de blockchain van Litecoin, die dezelfde eigenschap heeft.

Dogecoin is de laatste maanden flink in opspraak geraakt. Dit kwam vooral door een reeks met tweets van Tesla topman Elon Musk, met een in het bijzonder. Bij deze tweet, een afbeelding van neonverlichting die “CYBERVIKING” spellen, is het bovenschrift “How much is that Doge in the window?” bijgevoegd. Hierdoor schoot de prijs van de Dogecoin in een keer 25% omhoog.

Nu blijken de tweets van Musk überhaupt een flinke invloed te hebben op de cryptowereld en zijn liefde voor Dogecoin maakt het een van de snelst groeiende crypto’s.

Zo is iets wat begonnen is als grapje ineens een van de top crypto’s van de wereld!

Hoewel veel altcoins, een verzamelnaam voor alternatieven op Bitcoin, sterk beginnen en kort meegaan lijkt het bij Dogecoin niet aan de hand te zijn. Verschillende analisten zijn ervan overtuigd dan Dogecoin last heeft van het Lindy Effect. Dit betekent dat de leeftijd van de munt laat zien hoelang deze blijft bestaan. Hoe ouder de munt, hoe ouder hij wordt.

Monero

Van grote, bekende en controversiële munten gaan we over op een ietwat onbekendere munt; de Monero.

Monero is opgericht in april 2014 wat het een iets jongere speler maakt dan de Dogecoin. De Monero maakt zichzelf uniek door zichzelf helemaal te focussen op het zijn van een valuta, in tegenstelling tot andere crypto’s die zich meer richten op transacties. Het is echter wel dat het ook gebruikmaakt van blockchain technologie. Het vastleggen van de transacties wordt ook gedaan aan de hand van mining.

Maar wat maakt de crypto nu anders dan andere?

Monero is eigenlijk opgebouwd op basis van drie verschillende basisprincipes. Namelijk:

  • Anonimiteit
  • Decentralisatie
  • Schaalbaarheid

De anonimiteit is een garantie van Monero. Zo zijn alle gebruikers van het platform anoniem en blijven zij dit ook. Zelfs na het afronden van een transactie gebruikt het bedrijf drie verschillende manieren om deze anoniem te maken.

  • Ring signatures; zorgen ervoor dat de identiteit van de betaler anoniem blijft
  • Ring confidential transacties; die het bedrag anoniem maken
  • Stealth addresses; deze zorgen ervoor dat de ontvanger ook anoniem blijft

De decentralisatie wordt bereikt door een netwerk te hebben waar iedereen gelijk is. Een soort digitaal communisme. Waar andere crypto’s dit ook willen zijn weet Monero het te verwezenlijken door het mining proces mogelijk te maken voor elke computer. Bij Bitcoin en andere crypto heb je namelijk een sterke en dure computer nodig om dit te doen. Bij Monero kan iedere computer gebruikt worden.

Met schaalbaarheid bedoelen we dat het netwerk automatisch het maximumaantal transacties verhoogd als het netwerk veel wordt gebruikt. Hierdoor is het mogelijk om veel sneller en meer transacties te hebben dan bijvoorbeeld Bitcoin.

Cardano

Tot slot hebben we nog de crypto Cardano. Opgericht in 2015 door de Amerikaanse Charles Hoskinson is Cardano een andere crypto die de laatste tijd aardig aan het opkomen is.

Charles Hoskinson heeft het platform opgericht nadat hij mee had geholpen met het ontwikkelen en oprichten van Ethereum. Na deze oprichting heeft Hoskinson een dispuut gehad met Buterin, de andere oprichter van Ethereum, waardoor hij zich heeft afgesplitst en begonnen is met de ontwikkeling van zijn eigen platform.

De lancering van Cardano was op 27 september 2017 na een ontwikkelingsfase van ongeveer twee jaar. Het concept en idee achter Cardano komt verrassend veel overeen met dat van Ethereum. Hiermee willen we zeggen dat ook Cardano gebruikmaakt van smart contracts en Dapps.  Maar toch is er iets wat ook Cardano apart zet van andere munten.

Het platform van Cardano verdeelt namelijk de taken waardoor het een stuk sneller kan opereren. Dit doet het platform door de munt, de ADA, op een blockchain laag te laten lopen en de rest van de processen op een andere laag. Dit zorgt ervoor dat het netwerk snel blijft en ook nog eens een stuk veiliger.

Cardano is een vrij nieuwe munt in vergelijking met de rest van de munten. Hierdoor is het een grote kans dat hij zijn huidige groei nog wel een tijdje doorzet. De projectie is dat de munt voor 2025 $4,- waard zal zijn!

Conclusie

Er zijn erg veel verschillende crypto’s op de markt en voor beginnende beleggers kan het lastig zijn om de juiste munten eruit te pikken. In plaats van zelf veel geld en tijd verliezen met slechte investeringen (zoals ik) is het raadzaam om eerst wat kennis op te doen.

Om een goed idee te krijgen over welke crypto coins je het beste kunt kopen, is het belangrijk om het dagelijkse crypto nieuws in de gaten te houden.

Er zijn op het internet meerdere berouwbare trainingen en cursussen te vinden waarin je de basis principes van handelen in crypto kunt leren. Zelf heb ik hele goede ervaringen met de Crypto Masterclass van Derek Westra en Patrick Suiker.

Dankzij het volgen van deze cursus heb ik meer inzicht gekregen in hoe de markt nou precies in elkaar steekt. Ik heb koop (en verkoop) signalen leren herkennen en weet dus precies wat de juiste instap en verkoop momenten zijn.

Hierboven hebben we de vijf beste crypto om te kopen voor je op een rijtje gezet, maar er zijn natuurlijk nog veel meer munten met veel potentie.

Wil jij weten welke munten het nog meer ontzettend goed gaan doen en wil je lid worden van een gesloten, behulpzame en zeer winstgevende crypto community? Klik dan snel op onderstaande knop om de Crypto Masterclass met 50% korting te bestellen!

Crypto Masterclass

Geld verdienen met Bitcoin en andere cryptocurrency’s?

Begin vandaag nog met de nr. 1 Crypto cursus van dit moment!

Reserveer een plek voor de Masterclass!
Leon
Ik ben een web developer die gek is op affiliate marketing. Voornamelijk bezig met ontwikkeling van mijn eigen producten en diensten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *