Wat is Dogecoin en is dit een veilige investering?

Het complete verhaal achter deze populaire meme-coin!

Gemiddelde leestijd: 11 minuten
Dogecoin

We zijn vandaag de dag erg veel op het internet te vinden. Dit komt omdat we ook steeds meer dingen doen hierop. We spreken onze vrienden en familie hier, werken er en regelen onze bankzaken online.

Een van de meest opvallende financiële verschuivingen door het internet is dan ook de opkomst van de cryptovaluta. Zo kent iedereen Bitcoin en zijn er een boel mensen die ook wel van Ethereum en misschien zelfs van Litecoin hebben gehoord.

De laatste tijd is de naam Dogecoin ook steeds vaker naar voren gekomen. Maar wat is Dogecoin? En is het voor mij verstandig om erin te investeren? Op deze en meer vragen ga ik je vandaag antwoord geven.

Het ontstaan van Dogecoin

Voor degene onder ons die al wat langer op het internet te vinden zijn hoef ik denk ik het fenomeen ‘Doge’ niet uit te leggen. Maar toch is het goed om even te kijken wat het is.

Doge is een internet meme die in 2013 immens populair was. De meme bestond uit een plaatje van een Shiba Inu, een Japans hondenras, gepaard met kleurvolle, simpele en gebroken tekst in een cartoonachtig lettertype zoals Comic Sans.

Deze memes waren zo verschrikkelijk populair dat er van alles en nog wat te verkrijgen was met Doge erop. Van kleding tot mokken en speelgoed, het was zo gek niet te bedenken. Zo gek dat in datzelfde jaar, 2013, Jackson Palmer en Billy Markus hun eigen cryptomunt oprichtte als hommage aan de internetberoemdheid. Ondanks dat de twee de munt hebben opgericht als grap zou de cryptomarkt er nooit meer hetzelfde uitzien.

Dit was de geboorte van de Dogecoin.

Sinds zijn oprichting in 2013 is de Dogecoin nog steeds op de cryptomarkt. Sterker nog, de munt dat beter dan ooit tevoren en het lijkt erop dat we nog vaak over de als grap begonnen munt zullen gaan horen.

De plotselinge prijsstijging na Tweet Elon Musk

Er zijn tegenwoordig ontelbaar veel verschillende cryptomunten op de markt. Van grootheden zoals Bitcoin en Ethereum tot de kleinere munten zoals de Neocoin.

Ondanks dat de verschillen in prijzen erg hoog zijn tussen alle cryptomunten delen ze toch erg veel eigenschappen. Zo maken alle cryptomunten op de markt gebruik van blockchaintechnologie. Deze technologie zorgt ervoor dat transacties 100% veilig verlopen.

Maar naast de blockchaintechnologie is er nog een andere hele belangrijke eigenschap die alle cryptomunten met elkaar delen. Cryptomunten zijn namelijk verschrikkelijk vatbaar voor nieuws en veranderingen. Dit kan ervoor zorgen dat er erg snel spontane veranderingen in prijs van een bepaalde munt kunnen optreden.

Dit blijkt ook bij de Dogecoin regelmatig waar te zijn. Door de populariteit van de meme is de Dogecoin bij veel mensen bekend geworden. Zo ook bij Tesla CEO en oprichter Elon Musk.

Dat Elon Musk een vooruitstrevend en uitgesproken publiek figuur is staat buiten kijf. Hij is regelmatig in het nieuws door uitspraken die hij doet op sociale media, met name Twitter.

Zo heeft de Tesla topman al vaker zijn steun betuigt aan cryptovaluta zoals Bitcoin, maar deze liefde is inmiddels alweer voorbij. Maar Musk is nog steeds fan van een andere crypto, de Dogecoin.

Tweet Elon Musk over Bitcoin zorgt voor prijsstijging Dogecoin

Na de tweet dat Tesla geen betalingen met Bitcoin meer zou accepteren door de klimaateffecten van het minen ervan, zag de Dogecoin een stijging van 20% tegemoet. Dit ging gepaard met een tweet van Musk die suggereerde dat hij samen zou werken met Dogecoin om de technische infrastructuur te verbeteren.

Er zijn verder meerdere tweets geweest van de tech gigant betreffende de crypto. Dit leidde altijd tot een spontane verhoging van de waarde van de desbetreffende munt.

De potentie van Dogecoin

Dat de munt, net als menig andere crypto, volop in beweging is, is wel duidelijk. Er zijn veel factoren die meewegen met hoe hoog of laag de munt staat.

Maar hoe zit het met de mogelijkheden van de Dogecoin dan? En heeft deze munt wel potentie?

De Dogecoin staat inmiddels op een erg hoge plek in de ranglijsten van de meest populaire en waardevolle cryptovaluta. Dit komt omdat, ondanks het beginnen als een grap, de munt immens populair is gebleken onder veel verschillende investeerders en ondernemers.

Er zijn dan ook projecties die voorspellen dat de munt het de komende jaren nog wel aardig goed zal gaan doen. Sterker nog, er wordt voorspelt dat de munt tegen het tweede kwartaal van 2026 een prijs van $ 1,- zal bereiken.

Dit klinkt misschien niet als heel veel, maar het is wel degelijk een indrukwekkend resultaat. De munt zou zichzelf dan kunnen meten aan de Dollar waardoor de munt ineens een stuk geloofwaardiger mee kan draaien.

Of het ooit zo hoog zal komen als de Bitcoin valt moeilijk te zeggen. Dit komt omdat de cryptomarkt zo fragiel is dat het op elk gegeven moment zou kunnen veranderen.

Dat de potentie erin zit is zeker duidelijk. Vooral met figuren als Elon Musk die de crypto kennelijk ondersteunen is het eind voor de munt voorlopig nog niet in zicht!

Het risico van Dogecoin

Als je ervoor kiest om te investeren in cryptovaluta dan is dat uiteraard nooit zonder risico. Het is namelijk een vorm van investeren en investeringen kunnen te allen tijde fout gaan.

Elke cryptomunt is immens vatbaar voor nieuws en veranderingen in de wereldeconomie. Hierdoor kan ineens de prijs gigantisch omhoogschieten of desastreus dalen.

Dit geldt uiteraard ook voor de Dogecoin. Doordat de Dogecoin, net als elke andere crypto, zo vatbaar is voor het nieuws en veranderingen bestaat er altijd een kans dat de munt onderuitgaat.

Maar er is toch wat aan de hand.

Over het algemeen is het namelijk zo dat kleinere altcoins behoorlijk hoopvol en sterk beginnen, maar na een tijdje af beginnen te zwakken. Ze verliezen waarde en komen steeds verder van de grootheid Bitcoin af te staan.

Bij Dogecoin is dit eigenlijk een beetje omgedraaid. Er zijn verschillende analisten die geloven dat de Dogecoin last hebben van het zogeheten Lindy Effect. Dit wil zeggen dat de leeftijd van de munt een vooruitzicht is voor hoelang deze nog voort zal bestaan. Hoe ouder de munt is, hoe ouder de munt wordt.

Door dit fenomeen zijn de verwachte risico’s van de Dogecoin vrij klein ten opzichte van andere munten. Desalniettemin is er altijd een risico dat je je investering kwijtraakt en dus ook je geld. Investeer dus altijd behoedzaam.

Dogecoin kopen bij Binance

Zoals het er nu naar uit ziet gaan we het de komende jaren nog wel even moeten doen met de Dogecoin. De munt lijk in een stijgende lijn door te leven en met relatief weinig risico en een lange levensverwachting.

Het kan dan ook goed zijn dat je helemaal om bent en zelf ook Dogecoins wilt gaan kopen. Als je jezelf goed onderwezen hebt en de mogelijkheden en risico’s begrijpt is dat waarschijnlijk ook een slimme zet!

Een van de platforms waar je Dogecoin kan kopen is Binance. Binance is op dit moment de grootste handelsplaats voor het verhandelen van cryptovaluta en rekent bijna geen transactiekosten.

Binance is opgericht in 2017 en is sindsdien een van de meest baanbrekende platforms op het gebied van crypto. Veel platforms bieden namelijk slechts een of een klein aantal crypto die je kunt kopen, beheren en traden. Via Binance kun je alle beschikbare cryptovaluta kopen, traden en beheren. Hierdoor is het mogelijk om bijvoorbeeld ook crypto met crypto te kopen en heb je een volledig overzicht van jouw wallet en al jouw crypto.

Klik hier om direct een Binance account te registreren en verhandel vandaag nog jouw eerste crypto!

Conclusie

Wat begonnen is als een grap in 2013 is uitgemond in een regelrecht fenomeen. De Dogecoin is namelijk niet alleen een vermakelijke en grappige munt, het is ook een munt met een toekomst.

Het is zeer onwaarschijnlijk dat de munt ooit op het niveau van de Bitcoin zal gaan zitten. Maar wees niet getreurd. De kans is namelijk heel erg klein dat er überhaupt een munt op die waarde komt.

Hoe je het ook wendt of keert, het investeren in Dogecoin is, als je geïnteresseerd bent in crypto, waarschijnlijk een slimme zet.

De munt heeft in de afgelopen periode veel stijgingen meegemaakt en zit op een van zijn hoogste punten ooit. Het ziet er dan ook niet naar uit dat de munt zal gaan stoppen met groeien of bestaan. Hierdoor is het investeren erin een vrij veilige zet.

Laat jezelf dan ook niet afschrikken door de fluctuerende markt en de prijzen die van boven naar beneden gaan. Dit is een normaal onderdeel van de cryptomarkt. Ook de Dogecoin zal sprongen omhoog en naar beneden gaan maken waarschijnlijk, maar het is zeer aannemelijk dat het de komende jaren nog wel mee zal gaan.

Hoeveel Dogecoin ga jij aan jouw Wallet toevoegen?

Crypto Masterclass

Geld verdienen met Bitcoin en andere cryptocurrency’s?

Begin vandaag nog met de nr. 1 Crypto cursus van dit moment!

Reserveer een plek voor de Masterclass!
Leon
Ik ben een web developer die gek is op affiliate marketing. Voornamelijk bezig met ontwikkeling van mijn eigen producten en diensten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *