Affiliate marketing zonder website

Een overzicht van de mogelijkheden..

Gemiddelde leestijd: 10 minuten

Er zijn veel verschillende manieren om geld te verdienen via het internet. De een richt zijn eigen webwinkel op en de ander probeert zo veel mogelijk kijkers te krijgen op zijn YouTube kanaal. Een van de snelst groeiende en meest populaire manieren om geld te verdienen via het internet, is via affiliate marketing.

Maar als je jezelf al een beetje verdiept hebt in affiliate marketing, dan kom je er ook al snel achter dat het gaat om adverteren op je eigen website. Maar wat als je deze niet hebt, kun je dan alsnog aan de slag met affiliate marketing?

In dit artikel vertellen we je alle mogelijkheden die er zijn om profijt te maken van affiliate marketing zonder dat jij er zelf een website voor hoeft te hebben!

Adverteren op social media

Vandaag de dag zijn we steeds meer op social media te vinden. We kijken even op Twitter terwijl we op het toilet zitten, hebben Facebook open als we op de trein wachten en Instagrammen aardig wat af met zijn alle. Het aantal actieve gebruikers op de verschillende socialmediakanalen is dan ook hoger dan ooit!

Meest gebruikte social media van 2021

De hoeveelheid actieve bezoekers maakt social media voor internet marketeers een ware goudmijn. Zo zie je regelmatig reclame voorbijkomen op je Facebook wall en zijn de commercials niet weg te denken op YouTube.

Dit is voor jouw affiliate marketing onderneming ook interessant! Het is namelijk gemakkelijk om affiliate marketing toe te passen via social media. Dit kun je doen door simpelweg jouw affiliate link op je pagina te posten. Maar het posten van deze link is natuurlijk niet genoeg.

Het is altijd verstandig om uit te pluizen wie jouw doelgroep is. Dit is namelijk erg belangrijk bij het werven van potentiële bezoekers. Elk publiek heeft eigenlijk zijn eigen voorkeur aan platformen. Zo is bijvoorbeeld LinkedIn een platform waar vooral zakelijke mensen gebruik van maken. Visuele platformen zoals Instagram en Pinterest hebben weer een compleet ander publiek.

Wees niet bang als jouw doelgroep meerdere platformen gebruikt. Sterker nog, dit kun je in je voordeel laten werken. Door op de verschillende platformen in te zetten kun je jouw affiliate link sneller bij het publiek krijgen. Als je merkt dat het op een bepaald platform niet werkt, blijf dan ook niet te lang hangen op dit platform, maar kies een platform dat wel werkt.

Het gebruiken van social media kan er dus juist voor zorgen dat jouw link sneller opvalt en zelfs doorgegeven wordt!

Adverteren op andere websites

We kunnen ons voorstellen dat adverteren via social media misschien niet voor iedereen is weggelegd. Het zijn vaak erg grote platformen met erg veel gebruikers en dit kan ervoor zorgen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Gelukkig zijn er nog meer opties!

Een andere mogelijkheid die je hebt is namelijk het adverteren op een andere website. Het kan namelijk goed dat je niet de middelen hebt om je eigen website te maken en hierop jouw (uitgekozen) product te promoten. Hierdoor kan adverteren op een andere website misschien wel de perfecte oplossing zijn voor jou.

Deze vorm van adverteren noemen we ook wel ‘banner advertising’. Dit komt omdat de advertenties in de vorm van animaties, plaatjes of een interactieve weergave van een animatie in een vastgesteld formaat komt. Deze zogeheten banners staan dan ook vaak op vrij goed bezochte websites en kunnen voor jou een uitkomst bieden.

Het gebruiken van deze vorm van adverteren is namelijk aantrekkelijk voor het oog. Hierdoor zullen mensen sneller geneigd zijn om op de banner te klikken en hier te kijken. Als deze banner dus jouw affiliate link bevat dan is de kans vrij groot dat je een aantal clicks zult krijgen. Het adverteren op andere websites is iets wat vooral gebruikt wordt door bedrijven die zelf wel een website hebben.

Adverteren op adf.ly

Er zijn veel verschillende websites en platformen actief die jou kunnen helpen met adverteren. Adf.ly is een van deze platformen.

Adf.ly is een URL verkorter. Deze zorgt er dus voor dat de URL van een webpagina korter wordt. Dat klinkt misschien wat gek, maar je hebt ongetwijfeld wel eens een keer zo een link voorbij zien komen. Deze ingekorte linkjes kunnen voor jou dus een hele hoop grote voordelen hebben.

Voordat je aan de slag kunt gaan met het adverteren zul je eerst een Adf.ly account nodig hebben. Dit is makkelijk aan te maken en het registreren kost slechts enkele minuten. Zodra je geregistreerd staat kan het beginnen.

Als je ingelogd bent dan kun je gebruikmaken van het overzichtelijke dashboard van Adf.ly. Deze is bovendien ook als app te verkrijgen. Op dit dashboard kun je gemakkelijk jouw affiliate link laten verkorten en ervoor zorgen dat deze geld voor jou gaat opleveren.

Dit komt omdat het bedrijf advertenties aan de bovenzijde van een pagina plaatst. Hierdoor vallen deze meteen op voor mensen en zijn bedrijven bereidt om hier een aardige duit voor te betalen. Deze advertentie binnenkomsten kunnen ervoor zorgen dat ze jou uitbetalen om jouw link.

Je moet uiteraard ook wel jouw link delen op verschillende pagina’s om eraan te verdienen. Zo wordt eigenlijk alles samengebracht wat we tot nu toe allemaal behandeld hebben!

Meer weten over adverteren op Adf.ly?

Lees het artikel!

Offline producten promoten

Dit zal voor een hoop mensen klinken als een oubollige manier van marketing. Toch zul je er versteld van staan hoe effectief offline promoten eigenlijk nog is! Het wordt dan ook met een grote regelmaat toegepast door veel verschillende bedrijven en organisaties.

Het fysiek promoten van producten kan erg veel voordelen hebben. Een van de eerste voordelen is het klantencontact. Je hebt een persoonlijke verbintenis met de potentiële klant waardoor je makkelijker kunt peilen of deze geïnteresseerd is in het product. Dit schept vertrouwen en geeft je de mogelijkheid om het te voorzien van een persoonlijk imago.

De meest voor de hand liggende manier van offline promoten is natuurlijk het weggeven van monsters. Nee, we hebben het niet over vampiers en weerwolven, maar over hele kleine verpakkingen van het product die je gratis weggeeft. Door dit te doen krijgt de potentiële klant niet alleen een aanraking met het product in kwestie, maar is het ook nog eens gratis!

Een andere, veel gebruikte methode is het plaatsen van een advertentie in een lokale krant of tijdschrift. Dit is een van de oudste manieren van reclame maken, maar het blijkt nog steeds effectief te zijn. Je kunt er ook voor kiezen om een interview te doen over je product. Hierdoor kom je menselijker over en zullen mensen sneller geneigd zijn over te gaan op de aankoop van het product.

Je kunt er ook voor kiezen om gebruik te maken van sponsordeals. Hiermee kun je bijvoorbeeld een grote banner of vlag bij de lokale voetbal- of hockeyclub laten ophangen waardoor mensen jouw product zien.

E-mail marketing

Een van de meest populaire vormen van het aan de man brengen van diensten en producten van de afgelopen jaren is e-mail marketing. Hoewel het lijkt alsof marketing grotendeels gedaan wordt aan de hand van banners en berichten op andere websites is het toepassen van e-mail marketing nog steeds een van de meest geliefde manieren.

Met e-mail marketing kun je gemakkelijk een directe en bovendien persoonlijke vorm van marketing toepassen. Dit komt omdat mensen zichzelf bewust moeten inschrijven voor een nieuwsbrief. Deze nieuwsbrief kun jij vervolgens inrichten zoals jij dat wilt. Hierin kun je bijvoorbeeld aanbiedingen plaatsen, maar ook een kijkje achter de schermen geven van jouw bedrijf of product.

Er zijn verschillende websites die het versturen van e-mails en het vergaren van een mailinglist makkelijk maken. Een van de meest bekende en gebruikte websites is MailChimp. Het bedrijf is opgericht in 2001 waardoor het al meer dan 20 jaar ervaring heeft in deze branche. De services van MailChimp zijn relatief goedkoop en zorgen er dus voor dat je al snel gebruik kunt maken van de diensten.

Waar e-mail marketing op het eerste oogopslag niet veel lijkt, kom je er toch al snel achter dat het nog steeds erg veel wordt gebruikt!

Conclusie

Zo zie je maar weer dat er op het gebied van affiliate marketing veel mogelijk is, ook zonder eigen website zijn er genoeg manieren om geld te verdienen met affiliate marketing. Wellicht wil je jezelf nog meer verdiepen in dit onderwerp of wil je direct via een bewezen systeem met affiliate marketing beginnen, dan kunnen wij de videocursus ‘Affiliate Marketing Revolutie’ van harte aanraden.

Deze online-videocursus met meer dan 10.000 leden is een uitgebreide gemeenschap waar je de kneepjes van het vak leert. De cursus is opgebouwd door Jacko Meijaard, die zelf duizenden euro’s per maand verdient met zijn affiliate marketing business, kortom; een echte kenner!

Mocht je van plan zijn verder te gaan met affiliate marketing, dan is deze cursus een absolute aanrader!

Affiliate Marketing Revolutie

Het geheim voor €7.500 + per maand via het internet?

Je ontdekt het in de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard!

Bezoek de kortingspagina!
Leon
Ik ben een web developer die gek is op affiliate marketing. Voornamelijk bezig met ontwikkeling van mijn eigen producten en diensten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *