Bijverdienen zonder KVK, mag dat?

Gemiddelde leestijd: 8 minuten
mm
Bijverdienen zonder KVK

Hoeveel mag je bijverdienen zonder KVK nummer? Dat is een vraag die bij veel beginnende internet marketeers omhoog komt, terecht ook want je wilt natuurlijk alles goed geregeld hebben.

Voor de eerste paar honderd euro die je maandelijks verdiend hoef je jezelf geen zorgen te maken, maar als je inkomsten gaan groeien dan moet je hier toch echt belasting over betalen.

Ben jij aan het twijfelen of je een KVK nummer moet aanmaken? In onderstaand artikel kun je precies lezen hoeveel je belastingvrij mag bijverdienen en wanneer een KVK nummer echt nodig is.

Bijverdienen zonder KVK, dit moet je weten:

Geld bijverdienen zonder KVK nummer is tot op een bepaalde grens volledig legaal, pas als je jaarlijkse omzet meer dan €7.849,- bedraagt dan is het volgens de wet verplicht om je als ondernemer te registeren.

Blijft je omzet onder de grens van €7.849,- per jaar? Dan is het niet noodzakelijk om langs de KVK te gaan, maar voor onderstaande redenen zou ik dit wel aanraden:

 • Met een KVK nummer creëer je je eigen bedrijf, in plaats van een hobby ben je nu met je werk bezig en dat geeft veel extra motivatie.
 • Een KVK nummer op je website zorgt voor meer klantvertrouwen en verhoogt je omzet.
 • Als ondernemer kun je BTW terugvragen op de aankopen die je voor je bedrijf doet.
 • Je krijgt ondersteuning op het gebied van ondernemen en belastingen

Naast de hierboven vermelde voordelen heb je ook een KVK nummer nodig als je facturen wilt versturen, een factuur zonder KVK en BTW nummer is namelijk niet rechtsgeldig

Geld bijverdienen zonder KVK, wat zijn de mogelijkheden?

Er zijn veel verschillende methodes om zonder KVK nummer toch een leuk bedrag te verdienen via het internet, de meest gebruikte methode is natuurlijk affiliate marketing.

Affiliate marketing is het promoten van producten en diensten die door een derde partij worden gemaakt of beheerd. Voor iedere succesvolle verkoop die je maakt krijg je een commissie, hoeveel deze commissie precies is dat is afhankelijk van het product dat je promoot.

Bijverdienen zonder KVK met affiliate marketing

Het mooie aan affiliate marketing is dat je fungeert als tussenpersoon, je hoeft zelf dus geen product te maken en dus ook geen facturen te versturen, ideaal als je nog geen KVK nummer hebt!

Je kunt via affiliate marketing in een korte tijd ontzettend veel geld verdienen maar dan moet je wel de juiste strategie gebruiken. Er zijn online veel affiliate marketing strategieën te vinden maar mijn voorkeur gaat uit naar de “Affiliate Marketing Revolutie” van Jacko Meijaard.

In de affiliate marketing revolutie ga je stapsgewijs een passief inkomen opbouwen via het internet. Aan de hand van duidelijk instructie video’s ga je leren hoe je winstgevende affiliate websites kunt maken en deze moet onderhouden.

Met de affiliate marketing revolutie ga je gegarandeerd resultaten behalen, veel cursisten verdienen dankzij deze videocursus al duizenden euro’s per maand, wil je dus met de affiliate marketing revolutie beginnen ga dan eerst even langs de kamer van koophandel voor een KVK nummer.

Wil je eerst meer weten over de affiliate marketing revolutie? Lees dan deze affiliate marketing revolutie review!

Inschrijven bij de KVK, hoe doe je dat?

Inschrijven bij de kamer van koophandel is vrij eenvoudig, via het online inschrijfformulier kun je heel makkelijk een afspraak inplannen. Zorg ervoor dat je voor je inschrijving de volgende informatie compleet hebt:

 1. Bedenk een bedrijfsnaam.
 2. Schrijf een ondernemingsplan (niet verplicht, wel handig!)
 3. Bepaal welk type bedrijf / onderneming je wilt registreren.
 4. Geef aan of er nog andere personen werkzaam zijn in je bedrijf.
 5. Bepaal de startdatum van je bedrijf

Als je het online inschrijfformulier hebt ingevuld dan krijg je de mogelijkheid om een afspraak in te plannen. Het is helaas niet mogelijk om je inschrijving online af te ronden, je zal dus echt langs een filiaal van de kamer van koophandel moeten gaan. 

Een afspraak bij de KVK duurt gemiddeld 25 minuten en je betaald eenmalig €50,- inschrijfkosten. Daarnaast is het belangrijk dat je op tijd komt en je legitimatie bewijs meeneemt.

Hoe zit het met de belasting?

Als ondernemer krijg je te maken met de belastingdienst en zul je omzet en inkomsten belasting moeten afdragen. Voor diegene die hier niet zo in thuis zijn volgt hieronder een korte omschrijving:

Omzetbelasting

Als ondernemer krijg je ieder kwartaal een uitnodiging om omzetbelasting in te dienen. Omzetbelasting is de belasting die je betaald over aangekochte goederen, ookwel BTW genoemd.

Er zijn in Nederland verschillende BTW tarieven maar als internet marketeer zul je (bijna) altijd te maken krijgen met het “hoge” BTW tarief, namelijk 21%.

De uitnodiging voor het indienen van je omzetbelasting krijg je automatisch via de post toegestuurd, het opgeven van de belasting kan echter digitaal.

Inkomstenbelasting

Inkomstenbelasting is de belasting die iedere belastingplichtige Nederlander in maart / april moet opgeven. Dit geldt dus zowel voor particulieren als voor ondernemers alleen werkt de belastingaangifte voor ondernemers iets anders.

Bij inkomstenbelasting betaal je dus belasting over je totaal inkomen van het vorige jaar. Ook hier krijg je ieder jaar een schriftelijke uitnodiging voor maar de aangifte zelf kun je digitaal indienen.

Mocht je nou zelf geen ster zijn als het op belastingen aankomt dan raadt ik je ten zeerste aan om een boekhouder in te huren. Een fout bij de opgave van je inkomstenbelasting kan namelijk leiden tot een flinke boete.

Vandaag nog bijverdienen zonder KVK?

Je hebt in dit artikel kunnen lezen dat online geld verdienen zonder KVK nummer geen enkel probleem is, je hebt pas een KVK nummer nodig als je op jaarbasis meer dan €7.849,- omzet.

€7.849,- dat klink misschien veel maar de meeste internet marketeers draaien hier hun hand niet voor om.

Zou jij ook via een bewezen stappenplan een passief inkomen willen opbouwen? Klik dan op onderstaande knop om naar de introductie video van de affiliate marketing revolutie te gaan. Je zit nergens aan vast!

Affiliate Marketing Revolutie

Het geheim voor €7.500 + per maand via het internet?

Je ontdekt het in de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard!

Bezoek de kortingspagina!
Leon
Ik ben een web developer die gek is op affiliate marketing. Voornamelijk bezig met ontwikkeling van mijn eigen producten en diensten.

5 reacties op “Bijverdienen zonder KVK, mag dat?

 1. Ik heb een vraag.
  Ik wil voor een kinderdagverblijf een speeltoestel bouwen. Ik weet dat als ik me als ondernemer laat registreren, het kinderdagverblijf over de som die ze mij betalen, in ieder geval geen omzetbelasting hoeven te betalen. Nu wil ik me liever niet registreren. Moeten ze wel omzetbelasting betalen als ik géén geregistreerde onderneming heb?

  1. Beste Lukas,

   Zonder een geregistreerde onderneming kan je geen factuur met BTW uitschrijven en kan het kinderdagverblijf dus ook geen omzetbelasting aftrekken. Voor meer info verwijs ik je graag door naar de website van de belastingdienst, ik ben ook geen expert op dit gebied..

 2. U schrijft in het hoofdstuk geld bijverdienen zonder kvk het volgende:

  Met de affiliate marketing revolutie ga je gegarandeerd resultaten behalen, veel cursisten verdienen dankzij deze videocursus al duizenden euro’s per maand, wil je dus met de affiliate marketing revolutie beginnen ga dan eerst even langs de kamer van koophandel voor een KVK nummer.

  Hoezo naar de kvk als je wil bijverdienen zonder kvk?!?

  1. Beste Arjan,

   Je kunt in principe gewoon zonder KVK nummer met de Affiliate Marketing Revolutie beginnen. Zelf ben ik ook zonder KVK nummer begonnen maar binnen een paar maanden maakte ik al teveel omzet om zonder KVK nummer door te gaan. Vandaar dat ik mensen aanraadt om direct een KVK nummer aan te maken ookal is dit niet direct verplicht.

   1. Maar als je dat doet dan moet je ook een administratie bijhouden voor de belastingdienst en dus ook je aangifte invullen als je je dus meteen inschrijft bij de KvK. Maar als je omzet echt onder die 7.849 blijft dan is het toch niet de moeite waard. Want een boekhouder inhuren en administratie bijhouden kost geld en tijd. Wat is dan toch wijsheid? Hoe kan de belastingdienst bepalen of jij onder de 7.849?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *