Wat is cashback korting?

Cashback korting is een term die je vaak tegenkomt op websites die een dienst of product verkopen. Met name webshops en spaarprogramma’s maken veel gebruik van deze term. Cashback korting vertaald naar het Nederlands betekent letterlijk ‘geld terug korting’. Je krijgt bij een cashback korting dus een percentage over het aankoopbedrag van het door jou gekochte product terug gestort. Een cashback korting kan een eenmalige korting zijn maar kan bijvoorbeeld ook op maandelijkse abonnementskosten gelden.

Voorbeeld: Je wilt een nieuwe smartphone kopen bij een willekeurige telecomprovider. Jouw favoriete telecomprovider geeft €70,- cashback korting op de nieuwe Samsung S20. Normaal gesproken kost een nieuwe Samsung S20 ongeveer €650, om voor de cashback korting in aanmerking te komen moet je het volledige aankoopbedrag voldoen. Na het voldoen van het volledige aankoopbedrag krijg je van de desbetreffende telecomprovider €70,- terug gestort.

Waar vind je actuele cashback kortingen?

Een overzicht van alle actuele cashback kortingen kun je vinden op zogenoemde cashback sites, ook wel bekend als spaar-of loyaliteitsprogramma’s. Verkopende partijen kunnen zich als partner bij zo’n spaarprogramma aanmelden om vervolgens hun cashback actie aan de leden van het programma aan te bieden.

Er zijn in Nederland meerdere betrouwbare cashback websites te vinden, de meest bekende is waarschijnlijk EuroClix. EuroClix is een spaarprogramma met meer dan 1.900 aangesloten partners. Jij als particulier kan hier dus bij meer dan 1.900 winkels en webshops shoppen met cashback korting.

Nederlandse cashback websites

Naast EuroClix zijn er in Nederland nog meer betrouwbare cashback websites die je kunt gebruiken. Om zoveel mogelijk cashback korting te ontvangen is het raadzaam om bij de hieronder vermelde spaarprogramma’s een gratis account te registreren. Het aanbod van aangesloten partners verschilt namelijk per spaarprogramma. Wil je bij zoveel mogelijk webshops cashback korting ontvangen? Hieronder volgt een opsomming van de betrouwbare partijen in Nederland:

Wanneer ontvang ik mijn cashback korting?

Als je via een spaarprogramma ingaat op een cashback actie dan kan het een tijdje duren voordat je daadwerkelijk de teruggave ontvangt. Eerst moeten zowel de verkoper als het spaarprogramma de transactie controleren. Jij ontvangt je cashback korting zodra de transactie door beide partijen is goedgekeurd.

Het spaarprogramma krijgt voor iedere kopende klant die zij doorsturen een commissie van de verkoper, dit is een vorm van affiliate marketing. Een deel van deze commissie betalen zij als cashback korting uit aan de consument. (jij dus) De verkoper dient dus eerst de transactie goed te keuren en de commissie uit te betalen voordat jij jouw cashback korting ontvangt.

Hoe verlopen de uitbetalingen?

Cashback korting kan op 2 manieren worden uitbetaald. Bestel je direct bij een webshop of winkel zonder dat hier een spaarprogramma tussen zit? Dan ontvang je jouw cashback korting meestal in euro’s op je bankrekening. Ga je echter via een spaarprogramma in op een cashback actie dan ontvang je jouw cashback korting meestal in de vorm van punten.

Hoeveel punten je ontvangt en wat de waarde van deze punten is dat is afhankelijk van het spaarprogramma dat je gebruikt. Een uitbetaling aanvragen kan wanneer je genoeg punten bij elkaar hebt verzameld. Zo ontvang je uiteindelijk alsnog de cashback korting op jou bankrekening.

EuroClix

Betaald e-mails lezen en geld besparen bij meer dan 1.900 webshops?

Registreer via onderstaande knop een gratis EuroClix account en ontvang direct €1,95!

Registreer een gratis EuroClix account!
Leon
Ik ben een web developer die gek is op affiliate marketing. Voornamelijk bezig met ontwikkeling van mijn eigen producten en diensten.