Wat is Twitch Prime?

Wat is Twitch Prime en hoeveel kost een lidmaatschap?

Gemiddelde leestijd: 7 minuten
mm

Ben je veel te vinden op het Twitch platform en wil je nog meer genieten van Twitch? Dan is het een goed idee om eens te kijken naar Twitch Prime. Hiermee heb je net even wat meer mogelijkheden en voordelen dan een “reguliere” Twitch gebruiker. Zo kun je genieten van veel extra’s en speciale rechten. Wil je precies weten wat Twitch prime is en hoeveel het kost? Dat vertel ik je graag in dit blogbericht.

Wat is Twitch Prime?

Als Twitch gebruiker heb je vast wel eens gehoord van Twitch Prime. Tot nu toe heb je hier nog geen gebruik van gemaakt, maar ben je toch nieuwsgierig geworden. Twitch Prime is een lidmaatschap dat je kunt afsluiten bij Amazon, die je voorziet van extra rechten als Twitch Prime gebruiker. Zo zijn er een aantal dingen die je krijgt als je een Twitch Prime member bent:

  • Gratis Games
  • In-game content
  • De mogelijkheid tot gratis subscriben op andere Twitch gebruikers

Daarnaast is het goed om te weten dat Twitch Prime altijd samengaat met een Amazon Prime Abonnement. Dat betekent dat je bij het aanschaffen van Twitch Prime ook direct toegang krijgt tot de vele extra’s die Amazon te bieden heeft.

Sinds kort is Amazon Prime beschikbaar in de bijna de hele wereld en heeft Amazon daar meerdere extra diensten aan gekoppeld.

  • Prime verzending (geen verzendkosten)
  • Prime Video (Een streaming dienst vergelijkbaar aan Netflix)
  • Twitch Prime ( Premium lidmaatschap)
  • Amazon Photos (een database voor rechten vrije foto’s die je kunt gebruiken.

Het is dus vooral goed om te weten dat Twitch eigenlijk een dochteronderneming is van Amazon.

Tevens is het ook goed om te weten dat Twitch Prime tegenwoordig een nieuwe naam heeft. Twitch Prime heet nu namelijk Prime Gaming.

Voor wie is Prime Gaming geschikt?

Je weet nu hoe je kunt starten en wat je daarvoor moet doen. Weet je nog niet zeker of het voor jou waard is om een Twitch Prime member te worden? Dan is het goed om te weten wat je precies allemaal kunt verwachten als jij Twitch prime member wordt.

Een van de belangrijkste redenen voor veel members is de mogelijkheid tot het gratis abonneren op hun favoriete streamers. Normaal kost het ongeveer 5 Dollar om je aan te melden voor de premium content van een Streamer.

Als je meerdere streamers wilt subscriben dan wordt het natuurlijk al snel duur. Het is dan gewoonweg goedkoper om je aan te melden voor Twitch Prime, omdat je daarmee ongelimiteerd (gratis) kan subscriben op meerdere favoriete streamers.

Tevens is het ook een goede reden om je aan te melden voor Twitch Prime als jij het leuk vindt om regelmatig nieuwe games te spelen. Met Twitch Prime krijg je namelijk maandelijks toegang tot leuke games om te spelen.

Als laatste is er ook nog speciale in game content beschikbaar voor Twitch Prime gebruikers. Hierbij kun je denken aan lootboxen. Er zijn namelijk een aantal games die hieraan meedoen zoals:

  • League of Legends
  • GTA Online
  • RuneScape

Daarnaast krijg je natuurlijk ook nog toegang tot de andere streaming diensten van Amazon als je aan de slag gaat met Twitch prime. In principe meld je je aan voor een Amazon Prime account. Zo kun je dus ook elke maand coole films en series bekijken en hoef je geen verzendkosten meer te betalen als je producten gaat bestellen bij Amazon.

Voorheen waren er ook veel discussies over de betalingsmethodes bij Amazon. Het was tot voor kort alleen mogelijk om met een Creditcard te betalen, maar tegenwoordig kun je in Nederland ook gewoon betalen met Ideal op basis van een automatische incasso.

Daarnaast is het natuurlijk ook nog steeds mogelijk om met Creditcard te betalen. Dit is in Amerika namelijk een standaard betaalmethode en tevens de meest voorkomende betaalmethode.

Hoeveel kost Prime Gaming?

Prime Gaming is dus een onderdeel van Amazon Prime. Om een abonnement te nemen voor Prime Gaming hoef je dus alleen maar een Amazon Prime member te worden en je kunt ook direct genieten van de vele voordelen van Prime Gaming.

Om lid te worden van Amazon prime betaal je slechts 2,99 euro per maand. Daarnaast is het ook goed om te weten dat je de diensten van Amazon eerst 30 dagen gratis mag uitproberen zonder dat je direct ergens aan vast zit.

Wil je na de 30 dagen gratis proefversie doorgaan met je Amazon Prime Abonnement? Dan kun je het door laten lopen met de automatische incasso. Valt het Amazon Prime account toch tegen? Dan kun je het met gemak direct weer opzeggen.

Ook is het goed om te weten dat als je eenmaal spellen hebt gedownload die je krijgt als gratis games, je ze gewoon ongelimiteerd kan blijven spelen. Je raakt de games dus niet kwijt als de maand voorbij is.

Conclusie

Er bestond veel verwarring over hoe Twitch Prime nu precies werkt en hoe je er lid van kunt worden. Sinds Amazon Prime over vrijwel de hele wereld beschikbaar is, heeft Twitch Prime een nieuwe naam gekregen namelijk Prime Gaming. Als Amazon Prime Abonnee geniet je dus niet alleen van de voordelen van Prime gaming, maar ook nog eens van alle andere Prime diensten die Amazon te bieden heeft.

Zo kun je voor een ontzettend laag bedrag van €2,99 euro per maand gebruik maken van Prime Gaming, Prime Video (een streamingdienst vergelijkbaar aan Netflix), gratis verzending en andere voordelen bij je bestelling van Amazon producten en krijg je gratis toegang tot de afbeeldingen database van Amazon.

Zo wordt het voor jou als Gamer natuurlijk wel heel aantrekkelijk om gebruik te gaan maken van Prime Gaming. Helemaal als je nagaat dat je voor een sub bij Twitch normaal gesproken al $5 dollar moet betalen.

Dan ben je simpelweg beter af bij Prime Gaming. De kans is groot dat je ook wel eens lekker voor de tv hangt om films en series te bekijken. Dat krijg je er voor die €2,99 euro gewoon bij.

Zo krijg je voor een relatief laag bedrag een super goede deal en kun je van alle Prime Gaming voordelen genieten. Daarnaast krijg je zelfs bij je Twitch chatnaam een speciaal icoon dat andere gebruikers laat zien dat jij een prime member bent.

Affiliate Marketing Revolutie

Het geheim voor €7.500 + per maand via het internet?

Je ontdekt het in de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard!

Bezoek de kortingspagina!
Leon
Ik ben een web developer die gek is op affiliate marketing. Voornamelijk bezig met ontwikkeling van mijn eigen producten en diensten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *