Geld verdienen met kranten bezorgen

Gemiddelde leestijd: 9 minuten
Geld verdienen als krantenbezorger

Als krantenbezorger trek je op pad in jouw krantenwijk, je gaat kranten bezorgen in opdracht van een bepaalde werkgever en wordt daarvoor vergoed. Meestal wordt de vergoeding bepaalt aan de hand van het aantal kranten die je hebt bezorgd. Over het algemeen, gaat het over een bepaalde route, die je dan dagelijks afloopt om alle kranten te gaan afleveren. Om het makkelijk voor je te maken, krijg je een lijst met abonnees, zodat je precies weet waar je de kranten moet afleveren. In het begin is het misschien een beetje zoeken, maar na verloop van tijd gaat het praktisch vanzelf. Met het bezorgen van kranten zal je niet rijk worden, maar het kan wel helpen om elke maand een extra centje te verdienen.

Werken als krantenbezorger, wat zijn de voordelen?

Werken als krantenbezorger heeft verschillende voordelen. Om te beginnen heb je om als krantenbezorger aan de slag te gaan geen diploma’s nodig. Iedereen zou dus als krantenbezorger kunnen beginnen. Daarnaast kun je ook als minderjarige solliciteren op de functie van krantenbezorger, bij de meeste bezorgingsbedrijven kun je normaal gesproken al vanaf je 15e aan de slag. Op die manier heb je als minderjarige de kans om wat bij te verdienen. Wil jij weten hoeveel je als krantenbezorger gaat verdienen? Lees dan snel verder!

Dicht bij huis

Een tweede voordeel van kranten bezorgen, is dat je dicht bij huis werkt. Mensen die een baantje in het weekend aannemen, moeten vaak enkele dorpen verder, maar jij kan lekker dicht bij je huis blijven. Bovendien is het ook de ideale manier om de mensen uit de buurt wat beter te leren kennen. Als krantenbezorger kan je je werkschema zelf een beetje regelen. Daardoor heb je ook perfect de tijd om af en toe een praatje te slaan. Meestal is het zo, dat je van je werkgever de opdracht krijgt om alle kranten voor een bepaalt uur te bezorgen, maar je hebt dus wel de mogelijkheid om hier en daar even te stoppen. Het enige waar je rekening mee moet houden, is het feit dat je de kranten zelf aan een depot zal moeten afhalen. Het is dus wel belangrijk om vooraf na te kijken waar het depot gelegen is.

Sporten en werken in één

Een derde voordeel betreft je algemene gezondheid. Als krantenbezorger kom je namelijk elke dag op zijn minst een tijdje buiten. Door buiten te lopen kan je heel veel vitaminen opdoen. Daarnaast is het ook de ideale baan om aan je algemene conditie te werken. Geld verdienen met kranten bezorgen en terwijl ook nog eens fitter worden, dat is als een sportschool die je zou betalen om te komen fitnessen. In principe zou iedereen dagelijks een blokje moeten gaan wandelen, door dat te combineren met je werk, blijf je ook gemotiveerd om dat steeds opnieuw te doen.

Krantenwijk als bijbaantje

Een krantenwijk is uiteraard niet voldoende om een mooi inkomen te genereren, maar je kan er wel een mooie bonus mee verdienen boven op je andere job. In tegenstelling tot vele jobs die je na de uren, of in het weekend uitvoert, is kranten bezorgen wel heel makkelijk te combineren met je dagelijkse bezigheden. Je gaat in de ochtend op pad om kranten te bezorgen, dan kan je naar je werk of naar school en nadien kan je van de avond genieten. Je hebt ’s avonds geen extra zorgen meer.

Hoeveel kan je verdienen als krantenbezorger?

Dat je als krantenbezorger geen fortuin zal verdienen is denk ik wel duidelijk. Om je toch een goed inzicht te geven in wat je wel kan verdienen, zal ik jullie eerst uitleggen hoe het loon wordt berekend. Er zijn twee verschillende mogelijkheden, waarschijnlijk wel meer, maar deze twee komen het vaakste voor.

In de ene mogelijkheid, is het zo dat men kijkt naar het aantal abonnees in de krantenwijk die jij bedient. In dat geval krijg je dus ook een vergoeding voor het aantal kranten die je daadwerkelijk hebt afgeleverd. Zijn er weinig abonnees, dan zal je minder verdienen als in een grote krantenwijk waar iedereen een abonnement heeft.

In het andere geval, is het ook mogelijk dat de werkgever een bepaald tarief betaald per uur dat je normaal zou werken aan een krantenwijk. Het is niet dat jij effectief een uurloon zal krijgen, maar de werkgever kan bijvoorbeeld zeggen: om deze krantenwijk goed te bedienen, is er ongeveer een half uur nodig, dus je krijgt dan bijvoorbeeld 6 euro uitbetaald voor de opdracht. In dat geval ontvang je dus een bedrag voor de hele opdracht en niet voor het aantal kranten.

De meeste organisaties kiezen echter voor een prestatiegerichte beloning. In de gemiddelde krantenwijk zal je dan ook zoiets tussen de 10 en 25 euro kunnen verdienen per week. Toegegeven, dat is helemaal niet veel, maar per maand kan je wel makkelijk een kleine honderd euro extra verdienen, afhankelijk uiteraard van de grote van de wijk die je bedient.

Geld verdienen met kranten bezorgen: inkomsten

Mogelijkheden om meer te verdienen voor ongeveer hetzelfde werk

Het zou natuurlijk wel fijner zijn dat je voor dezelfde ronde net wat meer kan verdienen. Uiteraard zal de werkgever je niet plots meer gaan betalen. Aangezien iedereen deze taak op zich kan nemen, zal hij snel genoeg iemand anders vinden die de kranten wel wil bezorgen voor dat geld. Een andere mogelijkheid is, dat je ook aan de slag gaat als distributeur van reclamefolders. Net zoals je kan werken als krantenbezorger, zijn er ook firma’s op zoek naar mensen die reclamefolders gaan ronddelen. Uiteraard zal je ook van hun slechts een beperkte vergoeding ontvangen, maar dan heb je wel al twee vergoedingen voor één tocht.

Wat je ook zou kunnen doen, is een eigen lokaal bedrijfje opstarten. Je zou aan lokale handelaren kunnen aanbieden om voor hun reclamedrukwerk te verdelen in de streek. Een eerste mogelijkheid is dat je zelf gaat verdelen in een groter gebied, maar je zou ook andere krantenbezorgers kunnen vragen of ze voor jou de folders meenemen doorheen de buurt. Je geeft hun dan een klein deel van je vergoeding en op die manier verdien je zelfs geld zonder er extra voor te moeten werken.

Je moet er op dat moment natuurlijk wel rekening mee houden dat er een extra verantwoordelijkheid op jouw schouders rust. Heb je aan een bepaalt bedrijf beloofd om hun folders rond te dragen, dan moet je die belofte uiteraard ook kunnen inlossen. Valt er een van de andere krantenbezorgers plots uit, dan is het ook aan jou om te zorgen dat de folders toch op hun bestemming komen.

Wat zijn de eigenschappen van een goede krantenbezorger?

Zoals ik daarnet al zei, moet je als krantenbezorger niet zo heel veel kunnen. Het is te zeggen, je moet niet superveel gestudeerd hebben, maar kranten bezorgen is geen baan om te onderschatten. Als krantenbezorger ben je dagelijks in de weer, elke dag opnieuw moet je ’s morgens uit je bed om de kranten te gaan afhalen en ze rond te delen. Of het nu regent of de zon schijnt superhard, ook door de meest irritante weersomstandigheden moet je door.

Naast discipline, is het natuurlijk ook belangrijk om over een goede conditie te beschikken. Afhankelijk natuurlijk van hoe groot jouw gebied is, zal je heel wat afstand moeten afleggen. Bovendien kan je het je niet permitteren om de dag erna last te hebben van spierpijn, want je zal opnieuw op pad moeten en opnieuw zal je hetzelfde lange pad moeten afleggen. Je bent uiteraard niet verplicht om de hele afstand te voet af te leggen, indien je dat liever wil kan je evengoed met de fiets de kranten ronddelen. Dat zal er natuurlijk voor zorgen dat je minder tijd nodig hebt om evenveel werk te verrichten.

Een goede krantenbezorger dient natuurlijk ook vriendelijk en goedlachs te zijn. Je zal elke morgen verschillende mensen tegenkomen, dus hoewel dat niet speciaal in je taakomschrijving staat, zal je toch heel vaak goedemorgen moeten zeggen en het is natuurlijk altijd leuk als mensen je begroeten met een vriendelijke lach. Door opgewekt en vrolijk over te komen, kan je contacten leggen met mensen uit de buurt. Hou er rekening mee dat er altijd wel eens iemand zou kunnen tussen zitten die een ander bijbaantje voor je heeft.

Krantenbezorger worden, doen of niet?

Nu je weet wat de voordelen zijn van een baan als krantenbezorger kan je jezelf afvragen of het iets voor jou is. Voldoe je aan de eigenschappen die ik hiervoor heb opgenoemd, dan is het zeker een mooie kans om wat bij te verdienen, ook als student. Indien je beslist om het wel te doen, dan moet je er uiteraard ook de moeite willen insteken. Krantenbezorger ben je niet voor een dag, maar meestal wel voor een iets langere periode. Maak goede afspraken, zodat je goed op voorhand weet wat er van je verwacht wordt.

Affiliate Marketing Revolutie

Het geheim voor €7.500 + per maand via het internet?

Je ontdekt het in de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard!

Bezoek de kortingspagina!
Leon
Ik ben een web developer die gek is op affiliate marketing. Voornamelijk bezig met ontwikkeling van mijn eigen producten en diensten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *