Wat is PayPro?

Als jij een nieuwe online onderneming begint, dan wil je natuurlijk jouw toekomstige klanten op alle mogelijke manieren kunnen helpen. Van een duidelijk contactenformulier tot een groot scala aan producten, jij wilt alleen maar het beste voor jouw klanten. Natuurlijk wil je dan ook een betaalplatform die aansluit bij niet alleen de wensen van je klanten, maar ook die van jou.

Misschien ben je tijdens je zoektocht dan de naam PayPro al een keer tegengekomen. Het is immers een van de grootste op het gebied van online betalingen. Los van de betalingsdiensten die PayPro aanbiedt hebben zij ook een groot affiliate netwerk. Dit is dus ideaal als je niet van plan bent zelf producten te gaan verkopen maar in plaats daarvan je tijd in affiliate marketing wilt gaan steken.

Dat klinkt allemaal veel belovend natuurlijk, maar in hoeverre is dit de oplossing voor jou? En wat kan jij er precies mee? Voordat we kunnen gaan kijken wat jij er precies mee kunt is het verstandig om te bekijken wát PayPro nou precies is.

PayPro is wat we noemen een ‘payment provider’ en een affiliate netwerk. Het bedrijf is opgericht in 2006 in Groningen door Eelco de Boer en Han Jan Wils. Het is begonnen als een dienst om prestatiegerichte samenwerkingsverbanden te kunnen vergroten doormiddel van sms-diensten. Dit is uitgegroeid tot een gemakkelijke te gebruiken betaalprovider en affiliate netwerk.

Inmiddels is het uitgegroeid tot een écht bedrijf. Waar het begonnen is als een idee aan de keukentafel heeft het bedrijf een team van 16 leden en een vestigingskantoor in Groningen.

Ook geld verdienen via PayPro? Klik hier om gratis een account te registreren!

Betaalprovider

Stel je wilt gebruik gaan maken van de diensten van PayPro, met name de betaalfunctie, wat kun je dan verwachten? Wat je krijgt is een geoptimaliseerde betaalpagina. Dit houdt in dat je de bezoekers van jouw website gemakkelijk naar de betaalpagina toe kunnen gaan. Als ze daar zijn dan hebben ze wel 12 opties om hun betaling te kunnen doen. Deze opties zijn:

 • iDEAL
 • iDEAL QR
 • PayPal
 • AfterPay
 • Klarna
 • Bancontact
 • SEPA Bankoverschrijving
 • SEPA Incasso
 • Mastercard
 • Visa
 • AliPay
 • WeChat Pay

Een groot voordeel van het gebruikmaken van de service van PayPro is dat je zelf geen technische kennis nodig hebt om de betaalpagina op te zetten. Tevens heeft het een vlekkeloze aansluiting met onder andere Magento en WooCommerce. Dit zijn beide erg populaire e-commerce plugins voor WordPress.

Affiliate netwerk

Ben je opzoek naar een affiliate netwerk? Dan ben je ook bij PayPro aan het juiste adres. Je kunt je namelijk gemakkelijk aanmelden als publisher of affiliate.

Affiliate netwerk PayPro
PayPro affiliate dashboard

Publisher bij PayPro

Als publisher ga je aan de slag om producten van andere bedrijven of personen te promoten. Dit kan van alles zijn, van schoen tot computermuis en alles daar tussenin. Het is belangrijk dat je het product gaat promoten dat past bij jouw publiek. Het is erg interessant om voor publishers met PayPro in zee te gaan, omdat er vooral digitale producten verkocht worden die je kunt promoten. Bij deze producten is het namelijk zo dat er een flinke commissie aan vast zit, vaak zelfs rond de 50%. Dit komt omdat er weinig tot geen vaste kosten zitten aan digitale producten.

Affiliate bij PayPro

Je kunt je ook aanmelden als affiliate. Daarmee bied jij juist de producten aan om te laten promoten door de publishers. Zoals je waarschijnlijk al vermoed is het aanbieden van vooral digitale producten erg populair bij PayPro. Voor slechts €15,- per maand kun je gebruik maken van PayPro als affiliate.

Het netwerk van PayPro telt zo’n 50.000 affiliates die jouw product kunnen promoten op en met hun website. Heeft er een succesvolle verkoop plaats gevonden? Dan betaal je de publisher een commissie. Affiliate marketing is namelijk een zogeheten ‘No cure, no pay’ systeem. Dit houdt in dat het allemaal aankomt op prestatie. Verkoopt de publisher niets? Dan hoef je die ook niet te betalen.

PayPro zorgt er, als affiliate netwerk voor, dat deze twee partijen met elkaar in contact kunnen komen. Je vindt vooral digitale producten op PayPro. Het grote voordeel hieraan is dat de marges vaak relatief hoger zijn dan bij fysieke producten. Een groot deel van de producten heeft een cookietermijn die erg lang is, soms tot wel 1 jaar.

Hoe betrouwbaar is PayPro?

Misschien dat je het allemaal wel erg mooi vindt klinken maar je je wel afvraagt hoe betrouwbaar PayPro nou eigenlijk is. Intussen is PayPro 16 man sterk en hebben zij een eigen kantoor in Groningen. Los daarvan staat het bedrijf onder wakend oog van De Nederlandse Bank en de Autoriteit Financiële Markten, of AMF.

Fraude tegengaan

Het bedrijf heeft ook een maatregelen lijst waarin zij fraude tegengaan. Fraudepreventie staat hoog in het vaandel voor het bedrijf en stelt de betaaldienstverlener dan ook bovenaan. Hierdoor garanderen uitsluitend veilige transacties.

Ook wordt er aan de lopende band in de gaten gehouden hoe het systeem van PayPro gebruikt wordt. Zo zitten zij continu met een vinger aan de pols en kunnen zij het direct zien zodra er iets verdachts plaatsvindt. Als zij een verdachte transactie constateren dan worden alle betalingsprivileges ontzegt tot de onderste steen boven is. De fraudeurs worden bijgehouden en zijn niet meer welkom bij het bedrijf.

Certificaat Currence

Het kan zijn dat dit niet direct een belletje doet laten rinkelen. Currence is het bedrijf dat de eigenaar is van iDEAL. Dus of je er nou van gehoord hebt of niet, je zult er ongetwijfeld mee in aanraking zijn gekomen in het verleden.

PayPro heeft een officieel iDEAL-certificaat en is als gecertificeerde Collecterende Payment Service Provider, of CPSP in het kort, in staat om iDEAL betalingen aan te bieden. Dit is ideaal voor jou als klant van PayPro, gezien iDEAL de meest gebruikte manier is van online betalingen van Nederland.

Het certificaat is niet zomaar aangevraagd en uitgereikt. Het bedrijf hierachter, Currence, heeft een lijst met veiligheidseisen waaraan een bedrijf moet voldoen voordat zij recht hebben op het certificaat. Vervolgens houdt Currence ook nog constant in de gaten of de regels die zij hebben opgesteld voor het gebruikmaken van iDEAL worden nageleefd. Hierdoor zijn de iDEAL betalingen via PayPro altijd veilig en snel.

En de minpunten?

Je vindt het misschien allemaal wel iets té mooi klinken om waar te zijn. Het is immers als ondernemer altijd goed om scherp en sceptisch te blijven over zaken. Er zijn een paar voorwaarden die als minder beschouwd kunnen worden.

Zo is het bedrijf uitsluitend gericht op de Nederlandse markt. Door zichzelf hierop te specialiseren doen zij het heel goed op dit gebied. De keerzijde hiervan is dat jouw publiek wel beperkt blijft. Doordat het zich niet tot internationaal gebied richt is het alleen gericht op Nederland.

Een ander minpunt is dat er alleen digitale producten en diensten worden aangeboden. Fysieke producten en diensten zoals die bij affiliate netwerk Daisycon of TradeTracker te vinden zijn, vind je niet terug op PayPro.

Conclusie

PayPro is een bedrijf dat zich richt op een erg brede doelgroep. Door de betalingsmogelijkheden die zij hebben met 12 verschillende betalingsplatformen bieden zij een perfecte oplossing voor bedrijven en ondernemingen die opzoek zijn naar een groot scala aan opties op dit vlak. Of je nou een grote webwinkel hebt of net begint als kleine onderneming, met PayPro kun je in ieder geval erg veel kanten op.

Maar het stopt daar niet. Het is ook een bedrijf dat zich op een erg fijne manier inzet op het gebied van affiliate marketing. Dit doen zij door een affiliate netwerk op te zetten dat de publisher en affiliates samenbrengt. Het netwerk is ongeveer 50.000 affiliates sterk waardoor het voor beide partijen een aantrekkelijk platform maakt.

Verder is het bedrijf uitsluitend gericht op de Nederlandse markt, wat het promoten op internationaal gebied openlaat voor andere bedrijven. Het is wel zo dat door de hoeveelheid service hier het bedrijf biedt zij een erg sterke speler zijn op de Nederlandse markt en hebben zich dus prima gespecialiseerd.

Tot slot is met verschillende maatregelen en certificaten PayPro een erg veilige optie voor alle partijen. Ze gaan actief fraude tegen en zorgen ervoor, in samenwerking met Currence, dat de veiligheid van alle iDEAL betalingen gegarandeerd kan worden.

Al deze factoren zorgen ervoor datg PayPro een fijne, veilige en betrouwbare manier van al jowu betalingsverkeer regelen is gepaard met een groot en betrouwbaar affiliate netwerk.

Affiliate Marketing Revolutie

Het geheim voor €7.500 + per maand via het internet?

Je ontdekt het in de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard!

Bezoek de kortingspagina!
Leon
Ik ben een web developer die gek is op affiliate marketing. Voornamelijk bezig met ontwikkeling van mijn eigen producten en diensten.