Wat is een pop-up?

Je hebt ze vast weleens gezien, van die vervelende opkomende vensters die omhoog komen terwijl jij rustig een artikel zit te lezen. Soms erg irritant maar soms bevatten ze ook nuttige informatie. Zo’n venster wordt een pop-up genoemd en wordt door internet marketeers vaak gebruikt om een product in de schijnwerpers te zetten of om extra leads voor een nieuwsbrief te genereren.

Een pop-up is dus een klein venster dat na een vooraf ingestelde tijd of handeling bovenop het actieve venster verschijnt. Je kunt een pop-up zo instellen dat deze na een bepaalde periode omhoog komt, bijvoorbeeld als je 7 seconden op dezelfde pagina spendeert. Daarnaast kun je een pop-up ook omhoog laten komen als er op een bepaalde link wordt geklikt of als een bezoeker van jouw website de onderkant van een pagina bereikt.

Een pop-up kan dus voor verschillende doeleinden worden gebruikt en kan op meerdere manieren worden getriggerd. Hieronder vind je nog meer informatie over pop-ups, ontdek hoe je pop-ups kunt blokkeren en hoe je zelf een pop-up kunt maken. In dit artikel wordt alles uitgelegd!

Pop-ups blokkeren

Heb je genoeg van die vervelende pop-ups en wil je deze in het vervolg niet meer zien? Dan heb ik een goede tip voor je. Tegenwoordig hebben de meeste internet browsers een functie om pop-ups automatisch te blokkeren maar hoe kun je deze functie activeren? Het blokkeren van pop-ups werkt bij alle internet browsers net even iets anders, hieronder vind je een handleiding voor de meest gebruikte internet browsers:

Wil het aan de hand van bovenstaande handleidingen niet lukken om pop-ups te blokkeren? Dan kun je altijd nog een extern stukje software installeren, ook wel bekend als een browser plug-in. Enkele bekende browser plug-ins voor het blokkeren van pop-ups en andere advertentie vormen zijn: AdBlock en AdBlocker.

Zelf een pop-up maken

Beheer je zelf een website of blog en wil je hierop een pop-up laten verschijnen? Er zijn meerdere mogelijkheden om dat te realiseren. Gebruik je bijvoorbeeld WordPress als content management systeem? Dan kun je door één van de hieronder vermelde plugins te installeren gratis en eenvoudig pop-ups aanmaken.

  • WordPress Popup builder
  • Popup by Supsystic
  • Boxzilla

Naast de hierboven vermelde plugins kun je nu ook gratis aan de slag met Leadpages. Leadpages is een service waarmee je zonder technische kennis of ervaring nette, goed converterende promotie pagina’s, opt-in pagina’s en pop-ups kunt maken. Het merendeel van de internet marketeers die ik ken gebruiken deze service om meer inschrijvingen op hun nieuwsbrief te genereren.

Leadpages is in tegenstelling tot de WordPress plugins een betaalde service. Normaal gesproken betaal je voor een standaard account waarop je 1 website kunt toevoegen $25,- per maand. Ga je echter als nieuwe klant met leadpages aan de slag dan krijg je nu tijdelijk een gratis proefperiode van 14 dagen. Wil jij weten wat Leadpages voor jou kan betekenen? Klik op deze link om de video te bekijken!

Affiliate Marketing Revolutie

Het geheim voor €7.500 + per maand via het internet?

Je ontdekt het in de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard!

Bezoek de kortingspagina!
Leon
Ik ben een web developer die gek is op affiliate marketing. Voornamelijk bezig met ontwikkeling van mijn eigen producten en diensten.