Wat is Daisycon?

Daisycon - part of Linehub

De wereld van affiliate marketing zit vol met verschillende mogelijkheden en bedrijven. Dat is ook best logisch. Het is namelijk een systeem waar veel partijen bij gebaat zijn. Doordat affiliate marketing zo’n groot succes is, is het aantal bedrijven dat zich richt op het opzetten van een affiliate netwerk ook fors toegenomen.

Als je jezelf aan het verdiepen bent in de wereld van affiliate marketing dan kan het goed zijn dat je de naam Daisycon wel eens hebt op zien duiken. Dit is ook niet vreemd, het is namelijk een behoorlijk bekend affiliate marketingnetwerk. Maar voordat je jezelf aansluit bij een bedrijf zoals Daisycon wil je natuurlijk wel weten wat je te wachten staat.

Wat is het voor een soort bedrijf en is het allemaal wel betrouwbaar? Daar gaan we hieronder verder op in!

Van het begin tot nu

Voordat we een verdiepende kijk gaan nemen op het de huidige werkwijze van Daisycon gaan we eerst kijken naar het begin.

Het bedrijf is opgericht in 2000 in Almere. Echter droeg het nog niet de naam Daisycon maar was het bij de oprichting een drietal merken onder hetzelfde beheer. Deze websites waren:

  • Klik.nl, een CPC of Cost per Click-website
  • Affiliates.nl dat zich richtte op puur en alleen affiliate marketing
  • Leadbutler.nl dat zich compleet focuste op het genereren van zogeheten ‘leads’

Na zeven jaar onafhankelijke websites te zijn geweest kwam in 2007 de introductie van het merk Daisycon. Daisycon voegde de drie merken samen onder een naam. Jarenlang weten zij prima mee te draaien in het diverse online landschap. In 2012 krijgt Daisycon de kans om samen te werken met het Duitse Affiliprint. Hun excentrieke dienstverlening op het gebied van media-inserts kan hierdoor een sterke start maken in de Benelux.

Het jaar 2014 markeert het jaar dat het bedrijf patent kreeg voor hun ‘SmartView’. Deze functie geeft een unieke mogelijkheid om statistieken te verrijken. Ook was dit het jaar dat Daisycon het Belgische AdForce overnam en een flinke groei in marktaandelen zag. Ook konden ze hierdoor, naar het kantoor in Almere, hun kantoor in Mechelen, België, openen. Niet lang daarna, in 2015, kon het bedrijf zijn partner, het Duitse Affiliprint, overnemen en het kantoor in Oldenburg, Duitsland, openen. In het jaar van hun 15-jarig bestaan is het dochterbedrijf DSC Finance opgericht, compleet uitgerust met een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten.

In 2016 volgt de samenwerking met het Duitse Sovendus wat resulteert in de oprichting van de strategische samenwerking Sovendus BV. Het bedrijf blijft zich echter niet schuilhouden in Duitsland en weet zichzelf uit te breiden naar België in 2018. Ook is dit het jaar waarin mediabureau Conversive wordt overgenomen. Het jaar erop, in 2019, wordt Linehub opgericht. Dit is het nieuwe merk dat de verbinding tussen de vier bedrijven is.

Wat is Daisycon precies?

Nu weet je hoe het bedrijf tot stand is gekomen en waar het nu is. Maar wat houdt dit alles precies in?

Daisycon is wat we noemen een affiliate netwerk. Op een affiliate netwerk komen twee partijen met elkaar in contact: de affiliate en de publishers. Een affiliate is een bedrijf of website die zijn dienst of product aanbiedt ter promotie. Als publisher kies jij een van deze producten of diensten uit om te gaan promoten dus. Als er een verkoop van het gepromote product plaats vindt krijg jij als publisher een commissie. Dit maakt affiliate marketing tot een ‘no cure, no pay’ systeem.

Daisycon zorgt er dus voor dat jij als publisher in contact komt met deze affiliates. Het bedrijf zorgt ervoor dat jij een unieke affiliate link krijg die jij op jouw website, blog of sociale-mediapagina kunt plaatsen. Word er gebruik gemaakt van deze link dan krijg je jouw commissie bijgeschreven op jouw Daisycon account. Daisycon zorgt er ook voor dat het aan jou wordt uitbetaald.

Hoe werkt Daisycon?

Voordat je gebruikt kunt maken van het affiliate netwerk van Daisycon moet je je dus nog wel aanmelden. Een account is gemakkelijk gratis aan te maken. Je geeft vervolgens je platform door waar je het product of de producten wilt gaan promoten.

Als je dit allemaal doorlopen hebt kom je in een groot en overzichtelijke omgeving terecht waarin jij opzoek kunt gaan naar producten, bedrijven en diensten die passen bij jou. Zodra je via de optie ‘campagnes’ iets hebt gevonden kun je je hiervoor aanmelden.

Vervolgens krijg je een zogeheten affiliate link. Dit is een unieke link die alleen jij krijgt. Je plaatst deze op jouw uitgekozen platform. Zodra er een koop of registratie gedaan wordt op de site waar jouw unieke affiliate link naar verwijst, krijg je je commissie op jouw Daisycon account. Geen zorgen, ze hoeven niet direct iets te kopen of zichzelf te registreren. Het effect van jouw affiliate link blijft 100 dagen van kracht. Als dus iemand zichzelf registreert of iets koop binnen deze termijn dan krijg jij alsnog jouw commissie.

Schrik niet van je commissie ten eerste instantie, dit is vaak slechts 10% van de verkoop. Maar het kan wel oplopen tot hogere percentages. Het is daarom ook van harte aanbevolen om gebruik te maken van meerdere campagnes en affiliate links. Op deze manier creëer je meer kansen dat mensen gebruik maken van een van jouw links.

Je moet per campagne wel weer los een medium doorgeven waarop je het product wilt gaan promoten. Op deze manier kun je via een of meerdere websites, blogs of sociale media-accounts affiliate links delen waardoor jij jouw affiliate marketing operatie op volle toeren laat draaien.

Wat zijn alle functies van Daisycon?

We hebben het gehad over de affiliate campagnes precies in zijn werk gaan. Je kunt je echter wel voorstellen dat het meer is dan alleen maar dit. Het overzicht op de website maakt het namelijk vrij snel duidelijk wat er allemaal mogelijk is op het platform van Daisycon. Hieronder zullen we ze allemaal even kort toelichten.

Dashboard

Het dashboard is de plek waar het allemaal begint. Hier zie je gemakkelijk de allerbelangrijkste dingen van jouw account. Denk hierbij aan verkoopcijfers en aantal clicks op jouw links. Je kunt hier ook jouw Daisycon saldo zien en laten uitbetalen. Het dashboard is verder compleet zelf in te richten zoals jij dat wilt.

Daisycon dashboard overzicht

Nieuws

De naam zegt eigenlijk al waar deze functie voor is. Onder nieuws kun je al het laatste nieuws bijhouden met betrekking tot de markt en het platform zelf.

Berichtencentrum

Word je benaderd door adverteerders met de vraag of jij hun producten wilt promoten? Deze ontvang je in het berichtencentrum.

Campagnes

Misschien wel het belangrijkste van alle mogelijkheden is natuurlijk het kopje campagnes. Hier kun je alle campagnes zien van Daisycon en je hiervoor aanmelden.

Link materiaal

Op deze pagina kun je affiliate links maken voor de pagina van een adverteerder waar jij bij aangesloten bent. Dit noemen we ‘deeplinks’.

Transacties

Uiteindelijk draait het allemaal om wat het je natuurlijk op wat je verdient met dit alles. Dat is gemakkelijk terug te zien onder transacties.

Statistieken

Ook een handige plek van jouw online omgeving is de pagina statistieken. Hierop kun je precies zien hoe vaak er op jouw affiliate links is geklikt en kun je precies zien wat er allemaal speelt.

Instellingen

Hier vind je jouw persoonlijke gegevens en media en kun je deze gemakkelijk aanpassen. Ook zie je hier wat je mogelijk nog uit kunt betalen.

Connecties

Dit zijn alle bedrijven die de service van Daisycon ondersteunen. Denk hierbij aan Google, Facebook, Zapier en de andere afdelingen van Daisycon die ervoor zorgen dat het affiliate netwerk kan blijven functioneren.

Widgets

Hier vind je handige Widgets, een soort miniapplicaties, die jou affiliate campagnes goed op weg kunnen helpen.

Support

Hier kun je 24/7 terecht met al jouw vragen. De reactietijd van de Daisycon medewerkers is ongeveer 1 tot 2 werkdagen.

Hulpmiddelen

Dit is een kleine pagina met een paar extra hulpmiddelen. Vaak gebruikt door fanatieke gebruikers van het platform.

Mijn conclusie over Daisycon

Daisycon is een platform dat voor veel mensen die bezig zijn met affiliate marketing een grote uitkomst kan bieden. Of je nou een beginner bent die rustig wilt kijken hoe het gaat of een echte veteraan, het is voor iedereen toegankelijk. De website met het overzichtelijke dashboard zorgt ervoor dat je binnen een oogwenk alle informatie tot je kunt nemen die je nodig hebt en hier verder op kunt gaan.

Door AFM-gecertificeerd te zijn en al meer dan 20 jaar lang ervaring te hebben met vijf kantoren door Europa kun je ervan uitgaan dat Daisycon een betrouwbaar en behulpzaam platform is voor iedereen. Het biedt een erg breed platform met immens veel gebruikers en affiliates. Hierdoor is er altijd wel een affiliate die past bij jouw visie!

Affiliate Marketing Revolutie

Het geheim voor €7.500 + per maand via het internet?

Je ontdekt het in de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard!

Bezoek de kortingspagina!
Leon
Ik ben een web developer die gek is op affiliate marketing. Voornamelijk bezig met ontwikkeling van mijn eigen producten en diensten.